Jakie glosniki do Symphony CD

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bazyl27
    Classic
    • 2015
    • 17
    • Octavia II (1Z3)
    • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

ok.Dzięki.u mnie mam wrażenie że raz działa, a raz nie.Błędów brak.Nie mogę wykonać testu testu limy.Nie chcę się włączyć.Może ma ktoś jeszcze opis bloków po polskiemu? :diabelski_usmiech
  • pimplak
    Classic
    • 2013
    • 2

Witam.

Ostatnio zamontowalem sobie oryginalne radio Skoda Symphony CD. Niestety z dzwieku nie jestem zadowolony. Oryginalne glosniki graja troche jak karton. Zwiazku z tym chcialbym wymienic glosniki na cos lepszego. Planuje rowniez zalozyc glosniki na tyl. Jakie glosniki polecacie aby caly zestaw gral przyzwoicie?
    Chcialbym wszelkie modernizacje ograniczyc do minimum. Nie zalezy mi rowniez na robieniu z samochodu dyskoteki albo audiofilskiej sceny muzycznej. Ma byc poprostu OK.
    Czytalem w innych postach ze trzeba wygluszyc drzwi. Jakiego materialu najlepiej uzyc?

Wymiana radia odpada bo wlasnie specjalnie wsadzilem symphony zamiast nieoryginalnego pioniera. Podszedlem do sprawy jak kobieta. Mialo ladnie wygladac :P

Bede wdzieczny za wszelkie uwagi

Komentarz

• aniol
      RS
      • 2012
      • 5228
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Ja mam radio Symphony CD i ori głośniki.Trzy tygodnie temu wygłuszałem drzwi przód matami boll(chyba tak się nazywają żeby nie skłamać) plus gąbka wygłuszająca na stronę od tapicerki.Różnica kolosalna jak dla mnie,zaznaczam że nie jestem audiofilem.Oczywiście dystanse z mdf.Dla mnie wystarczy.Do tyłu nie dawałem głośników,wolałem się skupić na przodzie.Jeszcze jedno-wysoko tonowe (gwizdki) założyłem z GolfaIV,są lepsze.Powiem jedno-opłacało się i jestem bardzo zadowolony.Proponuję ci wygłusz drzwi i zobacz jak to gra.Same głośniki możesz zawsze zmienić.
      http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
      Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• pimplak
        Classic
        • 2013
        • 2

A jesli chodzi o same glosnik to lepiej zainwestowac odzielnie w glosnik basowy i tweeter czy moze lepiej kupic glosnik dwudrozny i oryginalny tweeter w tym trojkaciku zostawic? Czytalem ze dopasowanie tweetera do tych obudow wymaga troche ingerencji pilnika i noza.

Komentarz

• aniol
          RS
          • 2012
          • 5228
          • Octavia I combi (1U5)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

pimplak, Bez wygłuszania praktycznie co byś nie wsadził to i tak efekt będzie mizerny.Jak wygłuszysz,założysz dystanse MDF to zobaczysz jak to gra.Potem zawsze można zmienić głośniki jak ci będzie mało. Ori tweeter gra słabo,jak pisałem wsadziłem tam z GolfaIV na taśmę dwustronną.Efekt taki że już nic nie zmieniam.
          http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
          Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

Pracuję...