Help! Hilfe! Aiuto! Szukam radia do Skody Octavii.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mazzii
    Classic
    • 2015
    • 6

Dzisiaj spotkało mnie to samo - świecąca się kontrolka od płynu. Autem zrobiłem już 2600 km i od nowości nie dolewałem w płynu. W piątek zaświeciła się kontrolka więc dolałem płyn zimowy który dostałem przy zakupie auta (płyn na licencji orlen). Dzisiaj rano odpalam auto a tu informacja o konieczności dolania płynu...
    Muszę zużyć cały płyn i wlać wodę demineralizowaną czy to może być inny problem?

PS.
    Czy komuś z was w miesięcznym aucie skrzypiał pedał sprzęgła przy wciskaniu i puszczaniu?
  • Hannya
    Classic
    • 2013
    • 3

Witam! W skrócie: Tatuś ma 60 urodziny niebawem. Ma swoją ukochaną Octavię, którą kupił z jakimś gów***nym, dosztukowanym radiem Blaupunkta. Chcemy mu na sześćdziesiątkę kupić porządne radio i tu pojawia się problem. Czytam Wasze posty, siedzę na stronach i za cholerę nie mam pojęcia jak mam się poruszać po tematyce dobrania radia.

Chciałabym żeby radyjko pełniło dodatkowo funkcję zestawu głośnomówiącego takiego, który wycisza radio przy przychodzącej rozmowie, sam nawiązuje połączenie z bluetoothem, itd. Gdybyśmy mogli przeznaczyć na nie pięć tysięcy - to nie ma problemu. Ale liczyliśmy, że uda się to zamknąć gdzieś w 1000 - 1500 pln. A tymczasem znajduję radia albo za 300 złotych (tylko odtwarzają), albo za pięć tysięcy (w dni parzyste parzą kawę).

Proszę, doradźcie coś! Dla Tatusia...

Komentarz

• Ayu
      RS
      • 2009
      • 4154

Hannya, polecam: http://pl.horn.eu/pl/PL/PRODUKTY/DO_...VE-W530BT?s1=1

Jak poszukasz trafisz za 1500.

Jak ma być 1 DIN to:

I tyle w temacie.

Komentarz

• Enriquez
        RS
        • 2009
        • 7685
        • Superb III (3V3)

Columbus - 2600
        Bluetooth - 1000
        antena GPS - 50
        Montaż - ze 300

i po temacie, jeżeli chodzi o rozwiązanie jak ma być fabrycznie
        Pozdrawiam
        Marcin

Komentarz

• gradek
          RS
          • 2010
          • 12879
          • Superb III (3V3)

Jeśli Octavia I to do listy Enriquez-a potrzeba jeszcze emulatora CAN.

Jest SUPERB III 2.0 TDi CRLB STYLE 181,2 KM 413,9 Nm
          Były Szara Elegantka 2,0 CFHF 2.0 TDi BMM ELEGANCE
          Spoty Śląskie (Katowice i okolice)

Komentarz

• Hannya
            Classic
            • 2013
            • 3

Bardzo, bardzo dziękuję. A co myślicie o tym ustrojstwie?

Car-tronic to internetowy sklep motoryzacyjny oferujący sprzęt car audio - głośniki, wzmacniacze i radia samochodowe oraz innego rodzaju akcesoria jak np. nawigacje i czujniki parkowania.

Na moje niewprawione oko - interesujące.

Komentarz

• Ayu
              RS
              • 2009
              • 4154

Hannya, shit jakiś... jeśli szanowny jubilat używać będzie sprzętu do słuchania i jako zestaw głośnomówiący a nie dvd + inne zbędne rzeczy :wink: to tylko markowy sprzęt.

Komentarz

Pracuję...