Janusz, przecie jo ino nie twierdze ze Ty ja tylko komentuję tego znawcę :diabelski_usmiech
KU PRZESTRODZE!!! [UWAGA DLUGIE!!! ;)]
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
KU PRZESTRODZE!!! [UWAGA DLUGIE!!! ]
Witam serdecznie szanownych kolegow Korzystajac z paru wolnych dni miedzy egzaminami postanowilem dzisiaj wygluszyc drzwi (gdyz poprzednie maty
zostaly zerwane do wymiany zamkow oraz modulu komfortu), oraz poprawic montaz glosnikow Chcialbym tez na wstepie powiedziec, ze wczesniejszy montaz zostal wykonany
przez Klinike Dzwieku. No ale przejdzmy do rzeczy
Z rana pojechalem do Daniela z Clear Sound. Zalozenie bylo oczywiste. Zerwac stare maty i nakleic nowe (Dynamat Extreme, kupione u Nexus6 ) .
Alez jakie bylo nasze zdziwienie po zdjeciu boczkow :szeroki_usmiech
Okazalo sie, ze maty jakich uzyli chlopaki ze slawetnego zakladu CA, sa najtansze z mozliwych... No niby byloby wszystko okay, gdyby nie cena, jaka sobie za to zyczyli,
czyli ok. 850zl (+/-50zl, dokladnie juz nie pamietam) :evil: Ponizej wrzucam pare zdjec, jak wygladaly owe maty podczas zrywania i w jaki sposob sie kruszyly :diabelski_usmiech
Prosze zwrocic uwage na te kwadraciku bezladnie przyklejone Tylko czemu to mialo sluzyc :?:
Prawdaz, ze piekne te maty :?: :szeroki_usmiech
Okay mozna przyjac, ze w tak odleglych czasach jeszcze nikt nie slyszal o takiej firmie jak Dynamat, a w domach byly swieczki zamiast zarowek :lol:
A teraz NAJLEPSZE :twisted:
Podczas pierwotnego montazu w owym "szpitalu leczacym dzwiek" Bylo jasno i wyraznie powiedziane, ze okablowanie jakie bedzie polozone, to przewody DIETZ-a Oczywiscie odpowiednia kwota zostala pobrana, czyli kilkaset zlotych (300, albo 400 PLNOW... ile dokladnie, to nie pamietam). Oczywiscie takowe kable byly polozone Ale tylko w miejscach gdzie byly widoczne :| Tam gdzie chowaly sie pod tapicerka, zostaly przeciete i dolutowano do nich kable kupione w sklepie elektronicznym, po 40gr/metr (takie z szescioma wloskami) :evil: Az brakuje mi slow, bo nie rozumiem jak taka firma moze sobie pozwolic na takie zachowanie :| Zeby dalej nie gledzic, to zapraszam na obejzenie zdjec
Kabelek, bo raczej tego kablem nie mozna nazwac :? Tam w srodku jest tylko 6 (slownie SZESC) wloskow :|
Dolutowywanie kabli... co jakies 20cm :?
Porownanie kabli. Po lewej obecnie zalozony, posrebrzany. Po prawej najtanszy ze sklepu elektronicznego :|
Ooo i przez kilkanascie centymetrow jakies takie sie znalazly
Dno i piec metrow mulu :| I za takie kable zgarneli kilkaset zlotych :!:
Ooo i kolejne porownanie kabi "Dietz'a" za pare setek I nowego okablowania, posrebrzanego, za 70zl... calosc (Oczywiscie to nowe, jest na gorze )
Niestety na zdjeciach niby moze nie widac az takiej kolosalnej roznicy w srednicy, ale trzymajac oba kable w dloniach i porownujac przekroj, to szczeka opada :| Z reszta zdjecie przekroju badziewia, macie pare fotek wyzej
A na koniec, zeby obnizyc sobie cinienie, wrzucam pare fotek koncowego efektu po calym dniu ciezkiej pracy Daniela
Z powodu nieplanowanych przeszkod i dodatkowej, mozolnej pracy Daniela, musialem sporo dolozyc... ale efekt akustyczny jest bezcenny
Na koncu chcialbym jeszcze raz podziekowac:
za dostarczenie sprzetu i materialow - Nexus6 k
za montaz i cierpliwosc do mnie - Clear Sound k
Dzieki chlopaki za pokazanie mi od nowa co to jest Car Audio
-
-
QBA, Ja liczylem material, bo robocizna byla 'tymi rencoma;
A co do reszty, no coz o pewnej znanej firmie slyszalem dokladnie taka sama historie, tak wiec we wszystko moge uwierzyc. W dodatku, tu widac bylo, ze ktos mial malo czasu i robil szybko. Ale w sumie, zeby tak artystycznie polutowac przewody, to troche trudu trzeba bylo sobie zadac :lol:
Komentarz
-
-
Jak nie warsztat, to zaklad CA :? @#$!% wychodzi na to, ze zawsze trzeba nad glowa stac i na rece patrzec :? Tylko, ze to juz totalna paranoje podchodzi. Nie po to sie oddaje samochod do "renomowanego" zakladu, zeby takie akcje odwalali i zeby tracic czas stajac i pilnowac :| Najgorsze jest to, ze gdyby nie sytuacje, ktore mnie zmusily do wziecia sie za instalacje w aucie, to pewnie bym jeszcze dluuugo zyl w nieswiadomosci :|
Komentarz
-
-
o ja pier@#$@@ :shock: ad:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
QBA, no to ładnie Cię przerobili (te przewody to już porażka wszechczasów), przykra jest ta rzeczywistość w naszym kraju. I potwierdza sie, że jak chcesz mieć coś dobrze zrobione to zrób to sobie sam (czasem nawet jak nie umiesz to nie spieprzysz mocniej).A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodamasz jakiegos pecha ostatnimi czasy QBA :?
Wiecie, mysleli pewnie, ze skoro powazny czlowiek w srednim wieku do nich przyjezdza, to moga wsadzic co chca, po raczej nigdy nie bedzie sprawdzal co tam pod tapicerka jest polozone :|
Zamieszczone przez MiKruSTo juz nie druciarstwo. To zwyczajne oszustwo zrobione z pełną premedytacją. :evil:
A ja nie wierzylem jak slyszalem od ludzi, ze tam takie rzeczy odchodza :| I jeszcze jak za kazdym razem tam bylem (bo obok jest ATC, w ktorym robie pare dupereli), to zawsze mylo: "Siema mlody, co slychac?", "Kiedy cos zmieniasz, zapraszamy do nas" :evil: Oj niech ja tylko bede tam w okolicy :evil: To im zrobie "Siema".
Az zachowalem te kable, takze na spota przywioze i pokaze
Komentarz
-
-
Sigma_74
-
Zamieszczone przez PiotrusA próbowałeś kontaktować się z właścicielem firmy?
Zamieszczone przez PiotrusMoże po prostu montażowcy walą w ch...
Komentarz
-
-
może trzeba było pojechać przed demontażem starych kabli i pokazać mu wszystko ? ja wiem że 7 lat to dużo ale w takim przypadku Mikrus ma jak najardziej rację , jest to oszustwo na dużą skalę i ciekawe by było jakby się gość tłumaczył . jechać do niego w tej chwili może byc pozbawione sensu , wyjaśnisz niewiele a tylko sie nawkur.... i tyle . a jak jechać to może z kolegami czy jak.....O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwja wiem że 7 lat to dużo ale w takim przypadku
jedyne co mozna zrobic to troche dymu, nawrzucac oszustom i ogolnie pojety czarny pijar :evil:nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6jak robili Ci instalkę, to Daniel nie prowadził jeszcze tego biznesu ;]
Zamieszczone przez Jabar1975nic nie zrobisz bo nie udowodnisz ze to jest ich rzezba w gównie (za przeproszeniem)
jedyne co mozna zrobic to troche dymu, nawrzucac oszustom i ogolnie pojety czarny pijar :evil:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6QBA, teraz juz chyba rozumiesz dlaczego warto czasem pojechac nawet kilkaset kilometrow, byleby robota była profi zrobiona :diabelski_usmiech
Pamiętam jak na początku rozmawiałem z Michalem na GG i namówił mnie na Pawła CASKP długo się zastanawiałem nad podjęciem decyzji a teraz :?: wrażenia = bezcenne.
każdego dnia rozkłada mnie ten zestawik co mam, gra wspaniale :!:
QBA stary, nie wiem co Ci powiedzieć :? kompletna KAPA :!:
Pamiętam że również słyszałem na ich temat bardzo złe opinie.... :|Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TymonQBA stary, nie wiem co Ci powiedzieć :? kompletna KAPA :!:
Pamiętam że również słyszałem na ich temat bardzo złe opinie.... :?:
Komentarz
-
Komentarz