KU PRZESTRODZE!!! [UWAGA DLUGIE!!! ;)]

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • QBA
    RS
    • 2004
    • 2646

KU PRZESTRODZE!!! [UWAGA DLUGIE!!! ;)]

Janusz, przecie jo ino nie twierdze ze Ty ja tylko komentuję tego znawcę :diabelski_usmiech
  • QBA
    RS
    • 2004
    • 2646

KU PRZESTRODZE!!! [UWAGA DLUGIE!!! ]

Witam serdecznie szanownych kolegow Korzystajac z paru wolnych dni miedzy egzaminami postanowilem dzisiaj wygluszyc drzwi (gdyz poprzednie maty
    zostaly zerwane do wymiany zamkow oraz modulu komfortu), oraz poprawic montaz glosnikow Chcialbym tez na wstepie powiedziec, ze wczesniejszy montaz zostal wykonany
    przez Klinike Dzwieku. No ale przejdzmy do rzeczy

Z rana pojechalem do Daniela z Clear Sound. Zalozenie bylo oczywiste. Zerwac stare maty i nakleic nowe (Dynamat Extreme, kupione u Nexus6 ) .
    Alez jakie bylo nasze zdziwienie po zdjeciu boczkow :szeroki_usmiech
    Okazalo sie, ze maty jakich uzyli chlopaki ze slawetnego zakladu CA, sa najtansze z mozliwych... No niby byloby wszystko okay, gdyby nie cena, jaka sobie za to zyczyli,
    czyli ok. 850zl (+/-50zl, dokladnie juz nie pamietam) :evil: Ponizej wrzucam pare zdjec, jak wygladaly owe maty podczas zrywania i w jaki sposob sie kruszyly :diabelski_usmiech

Prosze zwrocic uwage na te kwadraciku bezladnie przyklejone Tylko czemu to mialo sluzyc :?:

Prawdaz, ze piekne te maty :?: :szeroki_usmiech
    Okay mozna przyjac, ze w tak odleglych czasach jeszcze nikt nie slyszal o takiej firmie jak Dynamat, a w domach byly swieczki zamiast zarowek :lol:

A teraz NAJLEPSZE :twisted:
    Podczas pierwotnego montazu w owym "szpitalu leczacym dzwiek" Bylo jasno i wyraznie powiedziane, ze okablowanie jakie bedzie polozone, to przewody DIETZ-a Oczywiscie odpowiednia kwota zostala pobrana, czyli kilkaset zlotych (300, albo 400 PLNOW... ile dokladnie, to nie pamietam). Oczywiscie takowe kable byly polozone Ale tylko w miejscach gdzie byly widoczne :| Tam gdzie chowaly sie pod tapicerka, zostaly przeciete i dolutowano do nich kable kupione w sklepie elektronicznym, po 40gr/metr (takie z szescioma wloskami) :evil: Az brakuje mi slow, bo nie rozumiem jak taka firma moze sobie pozwolic na takie zachowanie :| Zeby dalej nie gledzic, to zapraszam na obejzenie zdjec

Kabelek, bo raczej tego kablem nie mozna nazwac :? Tam w srodku jest tylko 6 (slownie SZESC) wloskow :|

Dolutowywanie kabli... co jakies 20cm :?

Porownanie kabli. Po lewej obecnie zalozony, posrebrzany. Po prawej najtanszy ze sklepu elektronicznego :|

Ooo i przez kilkanascie centymetrow jakies takie sie znalazly

Dno i piec metrow mulu :| I za takie kable zgarneli kilkaset zlotych :!:
    Ooo i kolejne porownanie kabi "Dietz'a" za pare setek I nowego okablowania, posrebrzanego, za 70zl... calosc (Oczywiscie to nowe, jest na gorze )

Niestety na zdjeciach niby moze nie widac az takiej kolosalnej roznicy w srednicy, ale trzymajac oba kable w dloniach i porownujac przekroj, to szczeka opada :| Z reszta zdjecie przekroju badziewia, macie pare fotek wyzej

A na koniec, zeby obnizyc sobie cinienie, wrzucam pare fotek koncowego efektu po calym dniu ciezkiej pracy Daniela

Z powodu nieplanowanych przeszkod i dodatkowej, mozolnej pracy Daniela, musialem sporo dolozyc... ale efekt akustyczny jest bezcenny

Na koncu chcialbym jeszcze raz podziekowac:
    za dostarczenie sprzetu i materialow - Nexus6 k
    za montaz i cierpliwosc do mnie - Clear Sound k

Dzieki chlopaki za pokazanie mi od nowa co to jest Car Audio

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Niestety maty APP po 2-3 latach wygladaja dokladnie jak na zdjeciu. Czesc ich splywa, reszta lamie sie jakby byly montowane na 30 stopniowym mrozie. Z czasem okazuje sie ze byla to wyrzucona do smietnika kasa, moze nie wielka, ale jednak. Na pol paczki DynaMatow juz by starczylo
      Spritmonitor.de

Komentarz

• QBA
        RS
        • 2004
        • 2646

Maicroft, niewielka kasa? Zalezu u kogo, bo w Klinice policzyli tyle, co w innym zakladzie mialbys Dynamata z montazem :szeroki_usmiech

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

QBA, Ja liczylem material, bo robocizna byla 'tymi rencoma;

A co do reszty, no coz o pewnej znanej firmie slyszalem dokladnie taka sama historie, tak wiec we wszystko moge uwierzyc. W dodatku, tu widac bylo, ze ktos mial malo czasu i robil szybko. Ale w sumie, zeby tak artystycznie polutowac przewody, to troche trudu trzeba bylo sobie zadac :lol:
          Spritmonitor.de

Komentarz

• QBA
            RS
            • 2004
            • 2646

Jakie malo czasu, jak samochod u nich pare ladnych dnie stal Az chyba pojade tam i temu calemu Walusowi te kable w twarz rzuce :twisted: Tylko przydaloby sie, zeby jeszcze tam u nich jakis klient byl, zeby sobie posluchal :twisted:

Komentarz

• Samiec
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 4287
              • Octavia I (1U2)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
              • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

:shock:
              Maty na mnie wrazenia nie zrobily, ale kable to juz paranoja :?
              Dobrze, ze u siebie robilem wszystko sam :roll:
              TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
              SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
              SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• QBA
                RS
                • 2004
                • 2646

Jak nie warsztat, to zaklad CA :? @#$!% wychodzi na to, ze zawsze trzeba nad glowa stac i na rece patrzec :? Tylko, ze to juz totalna paranoje podchodzi. Nie po to sie oddaje samochod do "renomowanego" zakladu, zeby takie akcje odwalali i zeby tracic czas stajac i pilnowac :| Najgorsze jest to, ze gdyby nie sytuacje, ktore mnie zmusily do wziecia sie za instalacje w aucie, to pewnie bym jeszcze dluuugo zyl w nieswiadomosci :|

Komentarz

• misiekwaw
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 7715
                  • Ford

o ja pier@#$@@ :shock: ad:
                  Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                  http://www.disi-tune.pl
                  Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                  Był WRX
                  Była Octa

Komentarz

• szkoda
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 22543

masz jakiegos pecha ostatnimi czasy QBA :?
                    saport techniczny baj DGW
                    była BKD+DSG '05 120kkm
                    była BXE '08 190kkm
                    no i nie ma :-)

Komentarz

• MiKruS
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2004
                      • 7976

To juz nie druciarstwo. To zwyczajne oszustwo zrobione z pełną premedytacją. :evil:
                      TDI 205PS

Komentarz

• splawik
                        L&K
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 1292

QBA, no to ładnie Cię przerobili (te przewody to już porażka wszechczasów), przykra jest ta rzeczywistość w naszym kraju. I potwierdza sie, że jak chcesz mieć coś dobrze zrobione to zrób to sobie sam (czasem nawet jak nie umiesz to nie spieprzysz mocniej).
                        A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
                        AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
                        O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
                        -------------------------------------------------
                        Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG

Komentarz

• QBA
                          RS
                          • 2004
                          • 2646

Zamieszczone przez szkoda
                          masz jakiegos pecha ostatnimi czasy QBA :?
                          No nie ostatnimi, bo instalacja byla robiona w samochodzie w 2000 roku, a wygluszanie w 2001r. To robil jeszcze moj ojciec jak jezdzil Octavia.
                          Wiecie, mysleli pewnie, ze skoro powazny czlowiek w srednim wieku do nich przyjezdza, to moga wsadzic co chca, po raczej nigdy nie bedzie sprawdzal co tam pod tapicerka jest polozone :|

Zamieszczone przez MiKruS
                          To juz nie druciarstwo. To zwyczajne oszustwo zrobione z pełną premedytacją. :evil:
                          Dokladnie, bo gdyby jeszcze policzyli za ten badziew normalnie, a oni zamiast 40gr za metr, to zgarneli 10, czy tam kilkanascie PLN-ow/metr :evil:
                          A ja nie wierzylem jak slyszalem od ludzi, ze tam takie rzeczy odchodza :| I jeszcze jak za kazdym razem tam bylem (bo obok jest ATC, w ktorym robie pare dupereli), to zawsze mylo: "Siema mlody, co slychac?", "Kiedy cos zmieniasz, zapraszamy do nas" :evil: Oj niech ja tylko bede tam w okolicy :evil: To im zrobie "Siema".

Az zachowalem te kable, takze na spota przywioze i pokaze

Komentarz

załamka, kurdę trzeba patrzeć na ręce co robią i jak robia ...

Komentarz

• Nexus6
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2004
                              • 4847
                              • Volkswagen

QBA, teraz juz chyba rozumiesz dlaczego warto czasem pojechac nawet kilkaset kilometrow, byleby robota była profi zrobiona :diabelski_usmiech
                              With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• QBA
                                RS
                                • 2004
                                • 2646

Nexus6, albo 5 minut od domu, zamiast 10 do "Kliniki" :P

Komentarz

• Piotrus
                                  Rider
                                  • 2004
                                  • 524

:shock: Normalnie szok :shock:
                                  A próbowałeś kontaktować się z właścicielem firmy? Może po prostu montażowcy walą w ch...
                                  Piotruś
                                  AGR(RIP) + ALH

Komentarz

• QBA
                                    RS
                                    • 2004
                                    • 2646

Zamieszczone przez Piotrus
                                    A próbowałeś kontaktować się z właścicielem firmy?
                                    Jedyny moj kontakt z nim bedzie polegal na tym, ze powiem poprostu co o nim mysle. Z reszta jak wczesniej pisalem, montaz byl 7 lat temu, wiec "okres gwarancyjny" sie dawno skonczyl Z reszta to potrwiedza tylko opinie, ktore slyszalem od wielu osob, a poprostu nie chcialem w to wierzyc... do wczoraj :?
                                    Zamieszczone przez Piotrus
                                    Może po prostu montażowcy walą w ch...
                                    Nie sadze, zeby to dzialo sie bez wiedzy Walusa. To nie Media Markt, gdzie pracuja ludzie z ulicy. Tam sa ludzie, ktorzy stworzyli ta firme i robia tam od zawsze. Z reszta on tez, zdaje sie, bral czynny udzial przy montazach, w tamtych latach... Z reszta nie wnikam. Poprostu nigdy wiecej tam nie pojade i innym tez odradzam.

Komentarz

• leszekmw
                                      RS
                                      • 2005
                                      • 5356

może trzeba było pojechać przed demontażem starych kabli i pokazać mu wszystko ? ja wiem że 7 lat to dużo ale w takim przypadku Mikrus ma jak najardziej rację , jest to oszustwo na dużą skalę i ciekawe by było jakby się gość tłumaczył . jechać do niego w tej chwili może byc pozbawione sensu , wyjaśnisz niewiele a tylko sie nawkur.... i tyle . a jak jechać to może z kolegami czy jak.....
                                      O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                                      GVI 1.4TSI
                                      LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                                      tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• Nexus6
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2004
                                        • 4847
                                        • Volkswagen

Zamieszczone przez QBA
                                        Nexus6, albo 5 minut od domu, zamiast 10 do "Kliniki" :P
                                        jak robili Ci instalkę, to Daniel nie prowadził jeszcze tego biznesu ;]
                                        With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• Jabar1975
                                          RS
                                          • 2006
                                          • 3331

Zamieszczone przez leszekmw
                                          ja wiem że 7 lat to dużo ale w takim przypadku
                                          nic nie zrobisz bo nie udowodnisz ze to jest ich rzezba w gównie (za przeproszeniem)
                                          jedyne co mozna zrobic to troche dymu, nawrzucac oszustom i ogolnie pojety czarny pijar :evil:
                                          nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• QBA
                                            RS
                                            • 2004
                                            • 2646

Zamieszczone przez Nexus6
                                            jak robili Ci instalkę, to Daniel nie prowadził jeszcze tego biznesu ;]
                                            7 lat temu, to nawet nie mogl

Zamieszczone przez Jabar1975
                                            nic nie zrobisz bo nie udowodnisz ze to jest ich rzezba w gównie (za przeproszeniem)
                                            jedyne co mozna zrobic to troche dymu, nawrzucac oszustom i ogolnie pojety czarny pijar :evil:
                                            Dokladnie, po 7 latach to moge jedynie wlasnie do nich pojechac i tylko jakas pyskuwe odwali :? Tak jak pisalem, najlepiej zeby akurat przy tym jakis "klient" byl :twisted:

Komentarz

• Tymon
                                              RS
                                              • 2004
                                              • 2970

Zamieszczone przez Nexus6
                                              QBA, teraz juz chyba rozumiesz dlaczego warto czasem pojechac nawet kilkaset kilometrow, byleby robota była profi zrobiona :diabelski_usmiech
                                              No tutaj zgodzę się z Michałem w 100%.
                                              Pamiętam jak na początku rozmawiałem z Michalem na GG i namówił mnie na Pawła CASKP długo się zastanawiałem nad podjęciem decyzji a teraz :?: wrażenia = bezcenne.
                                              każdego dnia rozkłada mnie ten zestawik co mam, gra wspaniale :!:

QBA stary, nie wiem co Ci powiedzieć :? kompletna KAPA :!:
                                              Pamiętam że również słyszałem na ich temat bardzo złe opinie.... :|
                                              Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
                                              Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
                                              BMW serii 3... Radość z jazdy.

Komentarz

• brandO
                                                Rider
                                                • 2006
                                                • 624

ogolnie to załamka na maksa !!

cała prawda wyszła na jaw... eehhh...

okazuje sie że jak umiesz liczyć to licz na siebie !! bo twoje szczęscie innych je**e...

i w taki oto sposob oszukała cie banda złodzieji...przykro
                                                auto...ulica... i wyścig z samym sobą...
                                                Time is up...
                                                Stop Pijanym Kierowcom!

Komentarz

• QBA
                                                  RS
                                                  • 2004
                                                  • 2646

Zamieszczone przez Tymon
                                                  QBA stary, nie wiem co Ci powiedzieć :? kompletna KAPA :!:
                                                  Pamiętam że również słyszałem na ich temat bardzo złe opinie.... :?:
                                                  No wlasnie, ja tez slyszalem na ich temat rozne opinje... Tylko, ze my nie bylismy pierwszymi lepszymi klientami z ulicy... i caly czas myslalem, ze to tylko pogloski, dopoki nie rozebralismy drzwi :? Normalnie rece opadaja...

Komentarz

Pracuję...