a mnie pyka wiec chyba będzie do wymiany??!!!
Jaki wzmacniacz 4k z DSP ?
Zwiń
X
-
GośćTagi: Brak
-
lec
Jaki wzmacniacz 4k z DSP ?
jako ze w temacie wzmacniaczy jestem praktycznie lajkonikiem, postanowilem sie proadzic Was.
Szukam jakiegos wzmacniacza ktory pozwoli na chocby podstowawa zabawe z dzwiekiem na zasadzie mozliwosci ustawienia jakiegos presetu equalizera, wiekszosc z tego co widzialem ma jedynie filtry lon&high. Sa co prawda na allegro jakies procesory dzwieku ze wzmacniaczem ale to jakies zabytki.
Nie robia juz czegos takiego ?
-
lec
Zamieszczone przez Tymonlec, pozwolę się zapytać, bo nie wiem, głośniki seria :?:
oczywiscie ze nie, DLS z wytłumieniem
[ Dodano: Sro 14 Lut, 07 00:04 ]
Nexus6, no wypasy, ale ja az takich wodotryskow nie potrzebuje. Cena tez troche mnie odstrasza, gdyz tyle to ja chcialem wydac na calosc ew zestawu.
czyli wzmak, jakies glosniki w zabudowe bagaznika (nie chce tuby), czytnik DVD do schowka + konwerter pod NAVI + konwerter sygnalu na wzmak. Jestem w stanie sie jakos zmiescic w 2k bez montazu ? nie potrzebuje high-end'u. Powiedzmy w srednie wg Twojej skali Nexus
ps
jakies magnaty i inne tego typu wynalazki to widzialem o 300-500 zl. TO chyba jak wydam 800-1k na wzmak to juz jakos bedzie grac ?
Komentarz
-
Zamieszczone przez lecczyli wzmak, jakies glosniki w zabudowe bagaznika (nie chce tuby), czytnik DVD do schowka + konwerter pod NAVI + konwerter sygnalu na wzmak. Jestem w stanie sie jakos zmiescic w 2k bez montazu ? nie potrzebuje high-end'u. Powiedzmy w srednie wg Twojej skali Nexus
sam wzmak nie zagra, jak podepniesz byle co do niegoWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
lec
uhm, to bede musial ratami realizowac.....
moglbym prosic o komentarz do wsteponego wyboru ?
jako equalizer/DSP chce podpiac Blaupunkt Velocity VDP-01
jako wzmaka wstepnie planuje cos klasy Alpine MRP-F450
i do tego w bagaznik w boczna zabudowe nadkola jakis subik 25-30cm , moze DLS DLS MW10
planuje to wszysko zestawic w sposob nastepujacy:
DVD/MP3 -> NAVI/RADIO -> DSP -> WZMAK -> glosniki
poprosze o komentarze
[ Dodano: Czw 15 Lut, 07 11:10 ]
co do glosnikow to z przodu mam 2-drozny zestawik DLS'a, takie lepszy jakis, na tyle seria.... nie wiemza bardzo co tu wykombinowac, bo nie chce wywalac tych DLS , w koncu kosztowaly przeszlo 700 zł
Komentarz
-
lec, widze że brniesz ostro w niezłe "szrotowisko"
Zamieszczone przez lecjako equalizer/DSP chce podpiac Blaupunkt Velocity VDP-01
Zamieszczone przez lecjako wzmaka wstepnie planuje cos klasy Alpine MRP-F450
coś fajnie grającego w okolicach 1 kzł - np. Audio System F4-260 lub coś z Ground Zero lub uDimension
Zamieszczone przez lecplanuje to wszysko zestawic w sposob nastepujacy:
DVD/MP3 -> NAVI/RADIO -> DSP -> WZMAK -> glosnikiWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
lec
Zamieszczone przez Nexus6lec, widze że brniesz ostro w niezłe "szrotowisko"
heh no to fajnie, przegladam przegladam nie biore najtanszego gowna i sie okazuje ze szrot. To co bys powiedzial gdybym z jakis Boshmanem wyjechal ? :P nie znam sie, to tak jak Ty bys jechal kupowac balon lotniczy (zakladam ze sie na tym nie znasz). Masz czerwone , srebrne, jakies tam parametry z ktorych tylko polowa cos Ci naprawde mowi a reszta to suche liczby i nie wiadomo jak sie to przeklada na praktyke. Ja moge jedynie sluchajac okreslic czy mi sie podoba to co slysze czy nie
Co do DSP to czy ja naprawde potrzebuje cos za 2k ???? potrzebuje tylko podbic dynamike i raz na stale korektor ustawic. To chyba potrafi srednio lepszy markowy sprzecik ?
Wzmaka wybieralem w Audio-Complex bo u nich chce robic, na pewno ich znasz. No ale nie musze u nich kupowac. Jesli Ci to nie sprawi klopotu to zaproponuj jakies kompletne rozwiazanie ktore bede mogl etapami realizowac ?
wzmak ~1k
DSP - blaupunkta moge miec za niecale 500 zł (uzywanego).
glosnik basowy - 0,5 - 1k
glosniki zmieniac ? te 2 drozne DLS naprawde mi ladnie graja, moze bym je tylko czyms wsparl ? basowy do bagaznika + jakis 2/3 drozny na tyl. Bedzie to jakos gralo ?
djczas, przeciez dlatego jest ten watek wogole, tylko wiesz, ja nie chce zostawic rownowartosci auto w warsztacie CA. Nie mam az tak wygorowanych wymagan. Nie chce demo car'u :P Ma grac dynamicznie, nie pierdziec, nie chce swiszczacych sopranow i pierdzacego basu, chce zebym jak dam glosniej to sie sprzet nadal wyrabial, ale nie chce aby mnie pol miasta slyszalo jak jade.
Chce miec w aucie odpowiednik dobrej wierzy HiFi - i chce to zrobic w oparciu o NAVI MDF ktora ma sluzyc tylko jako sterowanie glosnoscia i ekran do podgladu.
[ Dodano: Czw 15 Lut, 07 12:48 ]
aham, naprawde prosze o troche dystansu. WIem ze jak sie w czyms siedzi po uszy to sie czlowiek przyzwyczaja do jakosc i ptem wszystkim by tylko proponoal gorna połke
Komentarz
-
lec, cały czas usiłuje znaleźć zastosowanie w Twoim systemie dla tego DSP
rozumiem że przez instalacje głośników z tyłu chcesz zrobić instalację 5.1 w samochodzie
co do procesora poszukaj jakiejś starszej Alpiny PXA-H 500 lub 600, bo 700 to już wydatek ok. 2 kzł
w mojej poprzedniej instalacji miałem zastosowany wzmacniacz 6 kanałowy - Steg QMos 75.6x,
u Ciebie załatwiłby sprawę zasilenia 4 głośników i suba,
może w takim kierunku powinieneś skierować zainteresowanieWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
lec
nie chce 5.1, zwykle Stereo, ew. 4.0. Ja tam DVD nie zamierzam ogladac, czytnik DVD bedzie uzyzwany w 98% do MP3
DSP po to zeby poprawic dynamike dzieku ktory wychodzi z radia (fabrycznego). Chyba ze nie potrzeba i mozna to inaczej zrealizowac. W kazdym razie mimo na max ustawionego basu i sopranu gra to grubo ponizej _mojego_ poziomu wymagan (wiem jak moje glasniki graly na poprzednim radiu).
Dlatego pytalem tez wczesniej o wzmacniacz ktory ma moze zintegrowany equalizer
w AudioComplex maja Alpine PHA H 600 za 1500 na wyprzedazy. Powiedz mi tylko czy roznica miedzy tym a a Blaupunktem jest warta tysiaca zlotych roznice w cenie ?
Komentarz
-
lec
paf, zgadza sie
djczas, fajny sprzecior, pytanie tylko czy to bedzie dzialac ze sprzetami innymi niz alpina, z drugiej strony chyba sens bylby wtedy ladowac wszystko jednej firmy zeby moc jednym pilotem obslugiwac.
No i ma equalizer. Poszukam ceny - pewnie mnie zabije :P
Komentarz
-
Zamieszczone przez lecfajny sprzecior, pytanie tylko czy to bedzie dzialac ze sprzetami innymi niz alpina, z drugiej strony chyba sens bylby wtedy ladowac wszystko jednej firmy zeby moc jednym pilotem obslugiwac.With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
lec
no wlasnie jakos nie potrafie zrozumiec zasady dzialania tego sprzetu. Jak np to bedzie sterowac fabrycznym radiem skody ?
[ Dodano: Pią 16 Lut, 07 00:00 ]
2,5k ten sprzecior kosztuje, ten slabszy model za 1.1k jest, ceny detal
Komentarz
Komentarz