Mój pierwszy post tutaj mam nadzieję że nie ostatni,
Problem mam następujący zamierzam za pare dni zfinalizować zakup Octavii 2 z salonu z leszna z przebiegiem 9 000 km, ma ona wbudowaną nawigację Nexus i teraz nurtuje mnie parę rzeczy.
Z tego co się wywiedziałem jest tylko AUX IN nie ma mp3,
Nikt mi nie może odpowiedzieć czy w tym czymś da się podłączyć wzmacniacz na subwoofer, lubię dobry bass nie mylić z łupanką.
No i jeszcze czy warto i gdzie dokupywać pełne mapy do niej jeśli tak gdzie najlepiej kupić.
No to subwoofer przy reszcie glosnikow, na wiele sie nie zda. Bedzie to wlasnie lupanka :diabelski_usmiech Sa jakies adaptery do navi, ze mozna podlaczyc wiecej zrodel zewnetrznych. A co do wzmacniacza, to przeczytaj post o podlaczeniu wzmacniacza w Streamie, tu bedzie bardzo podobnie.
No i jeszcze czy warto i gdzie dokupywać pełne mapy do niej jeśli tak gdzie najlepiej kupić.
niestety pelne mapy nie istnieja (przynajmniej nie takie jak AutoMapa) dla Polski. co do modyfikacji naglosnienia to polecam dzial car audio w tuningu.
Well, mi chodzi czy dobry serwis car audio to zrobi dzięki za przeniesienie ale może ktoś mi jasno odpowie no i czy ten nexus jest wogóle wart swojej ceny ?
powiem tak już dosyć jestem poirytowany faktem że ten sprzęt kosztuje tyle kasy i nie ma mp3 to jakaś totalna bzdura natomiast ciekaw jestem jak z tym wzmacniaczem będzie, dobrze że nie musze za to płacić.
Misiektt, jesli chodzi o navi nexus to nie ale jeli chodzi o naszego forumowego Nexusa to tak
jest wiele zakładów caraudio które to zrobią dobrze ale kilka aut na tym forum wyszło z pod ręki Car Audio System i użytkownika na tym forum CASKP i powiem tak jesli ci zależy na dorbym dźwieku posłuchaj rad miedzy innymi kolegi Nexusa lub jedź do kolegi CASKP do mielca
na 95% nie ma wyjścia niskonapięciowego na wzmacniacz (koszt dorobienia od kilkudziesięciu złotych w górę)
co do brzmienia - to najtańszy sprzęt markowy zagra lepiej
With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Misiektt, aby grał z kiery to wiekszosc nowych radii ma możliwośc podłączenia przystawki do sterowania z kiery co do innych sposobów to jest cos takiego
Zeby bylo sterowanie, to puki co nic. Tak wiec pozostaje zostawienie tego jak juz to w aucie siedzi i wyprowadzenie wyjsc niskoprodowych i standard tzn. wytlumienie drzwi, glosniki, wzmacniacz, subwoofer. Z zewnatrz wyglada jak oryginal, a jest "ciut" lepsze.
[ Dodano: Pon 19 Lut, 07 18:09 ] djczas, Na pewno bedzie dzialac, u Ciebie dalej nie chodzi :diabelski_usmiech
No dobrze ale teraz reasumując mogę albo się pogodzić z nawigacją plus jakimś magikiem który w niej pogrzebie i mi wyprowadzi wyjście na wzmacniacz, albo założyć oryginalne skodowskie audio które niczym się nie różni od tego nawigacyjnego, albo wywalić all założyć normalne audio i stracić sterowanie z kierownicy dobrze rozumiem ??
Maicroft, to jest najnowsze rozwiązanie i ponoć działa w o2 jest po canie sterowanie w o1 jakiś wymysł Misiektt, moresz zrobic tak
1. Nwai plus ingerencja kogos kumatego co zrobi wyjscie
2.Skodowskie audio nie polecane
3.Normalne audio i nie do końca stracić sterowanie z kierownicy
lub to co podałem w linku powyzej wtedy wpina sie to pod nawigacje i powinno hulać
Maicroft, problemy ze sterowaniem z kierownicy dotyczą Octavii I, w O2 jest wszystko po CAN-Busie i tam nie ma problemu,
większość firm ma adaptery do swojego sprzętu, więc tu zjawisko kiery z O I nie zachodzi :diabelski_usmiech
With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz