Mam Octavkę 2011 z radiem Bolero, BT i sterowaniem w kierownicy.
Kolega z pracy ma Yeti z Bolero i również z BT i sterowaniem.
Telefon z android 4.3.
Teraz:
Po podpięciu telefonu pod BT mogę słuchać muzyki z telefonu np. z aplikacji Spotify ale nie mogę przerzucać utworów. Mogę jedynie zrobić głośniej lub ciszej. Nie wyświetla się również nic na ekranie radia. Duużo jeżdżę i przy muzyce i przy jeździe po kilkaset km grzebanie w telefonie jest uciążliwe.
Okazuje się jednak, że u kolegi w Yeti z tym samym, moim telefonem i aplikacją można sterować utworami w kierownicy, a aktualnie odtwarzany kawałek wyświetla się na radiu.
Chcę tak samo! Czy to kwestia firmware?
ASO rozkłada ręce.
Pomóżcie chłopaki i dziewczyny.
Trzeba podłączyć interfejs diagnostyczny pod jedno i drugie auto i sprawdzić jaki moduł telefonu jest zamontowany w pojazdach. Można to również sprawdzić poprzez wyjęcie styropianu, który przykrywa moduł telefonu montowany standardowo pod przednim siedzeniem pasażera. Niestety tak jest, że jedne moduły Premium pozwalają sterować utworami i je wyświetlają na radiu, a drugie nie, ja również miałem na początku taki dylemat, dlaczego nie wyświetla? Ale po konsultacji na forum ustaliłem, że nie wszystkie moduły oferują wyświetlanie i sterowanie utworami. :roll:
Komentarz