[O2FL] Montaż rekina na dachu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Iwona
    Classic
    • 2015
    • 13

Octavianos,

Sorry miało być MAD ops:

Dokładnie to leży w bagażniku
  • kadmar
    Ambiente
    • 2013
    • 210
    • Octavia III combi (5E5)
    • CRMB 2.0 TDI 150 KM

Witam,

Z racji doposażenia swojej czarnuli w columbusa, wsadziłem jakiś czas temu rekina na dach. Niedawno musiałem go wyczyścić szmateksem ponieważ jakiś ptaszek miał farta i trafił w same centrum (żeby go .....). W trakcie przecierania spod podstawy wyciekła woda. Zauważyłem, że po jeździe w trakcie opadów lub po umyciu samochodu karcherem pod rekina dostaje się woda - pomimo dobrze przylegającej szerokiej uszczelki. Pod podsufitką mam sucho więc zielony oring na stopce z gwintem spełnia swoje zadanie. Martwi mnie jednak, że pomimo wielogodzinnego postoju samochodu na słoneczku pod rekinem woda się utrzymuje.

Zastanawiam się czy nie wypełnić podstawy porządnie silikonem i dopiero przykręcić go do dachu a nadmiar silikonu, który wypłynie po przykręceniu ładnie wytrzeć. Podobny problem chyba miał ktoś z triflexem - efekt taki, że po 2 latach triflex skorodował i zaczął przeciekać.

Ktoś się orientuje w jaki sposób fabryka montowała rekiny? Na sucho czy smarowała podstawę jakimś uszczelniaczem?

Komentarz

Pracuję...