witam i ja
zdradliwe podkładki pod cb
Zwiń
X
-
zdradliwe podkładki pod cb
Witam przydarzyło mi się coś takiego w sobotę kupiłem magnetyczną podkładkę pod antenę cb wyczyściłem ładnie klapę bagażnika nawoskowałem i przykleiłem podkładkę. wszystko było dobrze do czasu gdy wczoraj nie zdjąłem jej by przesunąć w inne miejsce by lakier nie wyblakł aż mi łzy w oczach stanęły jak zobaczyłem lakier pod tą podkładką wielka biała plama.pasta tempo nie pomaga nawet papier wodny też nie daje rady więc jadę do lakiernika i szok odparzony lakier i chciał nie chciał musiałem zostawić do malowania. Wątek założyłem w celu przestrogi przed tymi podkładkami i może macie inne sposoby jak zabezpieczyć lakier przed anteną cb
-
-
Ja kiedys kupiłem sobie arkusz folii magnetycznej i teraz jak potrzebuję to docinam sobie podkładkę na dach.
Nie zauważyłem jakichkolwiek zmian na lakierze, a na granatowym byłoby widać...
Tylko z tymi magnetycznymi podkładkami jest jeszcze inny problem - podczas upału ta folia magnetyczna potrafi się "przywulkanizować" do dachu na stałe.
Dwa razy miałem ten problem, po wyjeździe wakacyjnym podkładka zostawała mi na dachu , aż do zimy...
Folia magnetyczna odchodzi bez problemu w temperaturze -10C .
Czasem wystarczy przykleić podkładkę na kilka godzin i już pojawiają się problemy żeby ją zdjąć.
Komentarz
-
Komentarz