Zmiana radia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mrykot
    Drive
    • 2005
    • 85

Zmiana radia

krzynol
    U mnie też puszcza białego bąka ale tylko po dłuższym postoju. W ciągu dnia już nie.
    Słuchaj ale myślisz, że puszczają wszystkie PD czy któryś pojedynczo. Czy da się to sprawdzić bez wyjmowania?
  • Subaru
    Rider
    • 2005
    • 640

Zmiana radia

Koledzy potrzebuję porady,

Dotąd miałem w S1 jakieś chińskie radio, które mnie zaczęło denerwować. Na samym początku celem było wbudowanie monitorów w zagłówki, odtwarzanie filmów dla dziecka.

Z czasem dorzuciłem customowego suba, dwa piece, procesor alpina h650. Najsłabszym ogniwem stało się radio.

Przerobiłem instalację, zakupiłem inny odtwarzacz do filmów, wszystko pochowane, do tego wyjście dźwięku dla oglądania jest przez słuchawki.

Postanowiłem wrócić do seryjnego radia symphony cd, jednak moc radia okazała się za mała, procesor nie widzi sygnału...

Domyślam się że nic się z tym nie da zrobić. Postanowiłem kupić jakieś dobre radio 1DIN. Ważne jest żeby w miarę dobrze grało. Chcę aby miało:

- ustawienie kolorów RGB, aby kolor podświetlenia ekranu i klawiszy był zielony jak w seryjnym radyjku

- wyjście po niskiej na suba

Procesor spłaszcza u mnie charakterystykę, dźwięk fajnie krąży po aucie, jednak brakuje basu (jestem daleki od umcia umcia, ale lubię jak dźwięk nisko schodzi a tego brakuje). Chcę ustawić procesor na 4.1 bez subwoofera, a suba podpiąć na krótko z pominięciem procesora.

Pytanie:
    Jakie radio będzie najlepsze?

Mam na oku to:

Co o tym sądzicie?
    Jeśli nie to , to jakie polecacie?
    Koniki są po to by je karmić

Komentarz

• kras
      Ambiente
      • 2014
      • 107

Jaki budżet?

Komentarz

• Subaru
        Rider
        • 2005
        • 640

kras, Ok 500

Komentarz

• kras
          Ambiente
          • 2014
          • 107

Moim zdaniem nówki w tej cenie nie różnią się bardzo, wybierz wg gustu ten soniak wygląda ok

Komentarz

• Ra
            Drive
            • 2013
            • 96
            • Octavia II (1Z3)
            • BSE 1.6 MPI 102 KM
            • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Natomiast moim zdaniem wstrzymaj się z zakupem.

Mam podobnego SONY. Dźwięk idealny. 8 głośników gra pięknie.
            Dodatkowo ma kilkanaście fajnych funkcji - jak chociażby zmiana podświetlenia (czerwone/zielone) z menu.
            Również pamięta czas ostatniego odtwarzanego utworu na USB.
            Niestety wygląda brzydko w porównaniu do oryginału no i baaardzo grzeje się wyświetlacz.

Ja się zastanawiam nad zakupem z Azji:
            OEM Original RCD510 Radio for VW Volkswagen USB Cable Code OPS support iPod Bluetooth

lub czegoś podobnego.

Wygląd może nie ma znaczenia - ale jak już się widziało Columbusa, to chce się zmienić na coś ładnego

Komentarz

• Subaru
              Rider
              • 2005
              • 640

Ra, Miałem chińczyka 2DIN, który był moim najsłabszym ogniwem. Teraz chcę kupić coś co zagra

Komentarz

• Ra
                Drive
                • 2013
                • 96
                • Octavia II (1Z3)
                • BSE 1.6 MPI 102 KM
                • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Ten z mojego linku to chyba oryginalne RCD510 z vw. Widziałem raz na żywo - ładny ale blady wyświetlacz.

Dla mnie ten sony ma niedopuszczalnie wypukłą szybkę wyświetlacza. Sam wyświetlacz przy okazji brzydko świeci (w porównaniu z oled - białe znaczki na czarnym tle - sam używam) i się strasznie grzeje.
                Kilka razy słuchałem utworów z radia na tym sony i słyszałem nowe dźwięki, których wcześniej przez lata nie słyszałem - jednak wygląd ma większe znaczenie.

Chyba zamówię toto z aliexpress - pasuje ładnie do czarno-białego licznika w O2Tour...
                albo poczekam aż Azjaci zrobią coś podobnego do Parrot-a - 1DIN, wyświetlacz OLED, dotyk pojemnościowy, navi itd. (takie SGS1 ze wzmacniaczem)

Daj znać co kupiłeś.

Komentarz

Pracuję...