Radio z Bluetooth

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pawel271182
    Drive
    • 2007
    • 62

Radio z Bluetooth

jak ktos nie czuje roznicy pod pedalem gazu po wlaczeniu klimy to chyba ma martwice stopy..... no sorry.

===Tomy===, jak masz 35* na dworze to auto puchnie, pomierz sobie temperaury jakie osiagaszw dolocie. Zanim sie nie wychlodzi to zostaje Ci z tych 90 jakies 75 jak nie mniej, klima zabierze dodatkowe 5KM i okazuje sie ze jedziesz O1 z 70KM na pokladzie przez moment :P Sprawdz czy nie masz smic'a zalanego olejem, zachlapanego blotem etc. etc.....

A serwis klimy swoja droga, jak jest malo czynnika w ukladzie to klima robi nadgodziny zeby wychlodzic :P

CO do halasow to sprawdz tez czy czasem nie zaczal sie buczec wentylator od klimy - najlepiej wlacz na auto i low, dodat delikatnie gazu a ktos inny niech CI docisnie napinacz paska. Jak jest obciazenie to wtedy zaczyna byc rozne fajne rzeczy slychac z pod maski
  • Jabar1975
    RS
    • 2006
    • 3331

Radio z Bluetooth

Czy ktos z forumowiczow ma jakies doswiadczenia z radiami ktore maja modul BT?
    Ciekawy jestem jak to dziala, na ile mozna do radia importowac ksiazke z telefonu, jak wyglada sprawa dodatkowych mikrofonow? (podejrzewam ze sa w zestawach) - rozumiem ze z glosnikow korzysta pozostalych (czy ma dodatkowe wyjscie dedykowane)

Jak ktos cos wie to prosze o rade,

ewentualnie co wybrac z tej puli - coby bylo malo oczojebne (analizatory widma i kolorowe wyswietlacze i jaskrawe swiecenie wykluczone).
    Powiem szczerze ze zastanawiam sie nad Becker Grand Prix i Pioneer DEH 75BT - albo cos w ten desen.
    nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• djczas
      RS
      • 2005
      • 9612

Jabar1975, jja mam pionka deh 70 bt posiada mikrofon i nie wiem z czym jest to związane ale jak zestaw głośno mówiący działa jak przysłowiowa kupa mam nadzieje że poprawili to bo u mnie zbiera zakłócenia ze wszystkiego co sie da czasem nie da sie w ogóle rozmawiać nie wiem czy to jest wina radia czy fabii

Komentarz

• Jabar1975
        RS
        • 2006
        • 3331

djczas, dzieki Stachu, dzieki Twojej opini troche ostyglem ale wciaz jestem ciekaw jak chodza te najnowsze modele - moze cos poprawili??? Nexus??

Komentarz

• djczas
          RS
          • 2005
          • 9612

według mnie chyba to zależy od samochodu bo we fabii cb bez filtra anl ni chu chu a teraz działa z anl powiem tak jak działa to wszystko ok masz nawet dostęp do książki telefonicznej w niektórych modelach telefonów własna pamięć radia z wbudowana książką i mikrofon czuły tylko ciężko sie przyzwyczaić do rozmowy w 4 głośnikach np ogólnie radio fajne tylko nie wiem jak by sie spisywało w innych pojazdach posiada również 3 wyjścia przód tył i sub

Komentarz

• Jabar1975
            RS
            • 2006
            • 3331

myslalem ze ten glosnomowiacy dziala tylko na glosniki kierowcy moze da sie to jakos ustawic??

Komentarz

• djczas
              RS
              • 2005
              • 9612

nnie wiem nie doczytałem instrukcji do końca z lenistwa

Komentarz

• rezon
                RS
                • 2006
                • 1894
                • Volvo
                • AKL 1.6 MPI 101 KM
                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Jabar1975
                ile mozna do radia importowac ksiazke z telefonu
                zawsze zależy to od konkretnego modelu telefonu. Ja mam ori głośnomówiący (nie z radiem) Sony Ericcson i z większości telefonów SE bierze książkę, a z P900, 910, 990 nie z uwagi na inny format książki. Radio wycisza bez problemów, nie ma zakłóceń, jedynie dodatkowy wyświetlacz obok słupka i mikrofon na słupku i zimą wyświeltacz uruchamia się ok. 3 minut. Ale generalnie Bluetooth to fajna sprawa :lol:

Komentarz

• Jabar1975
                  RS
                  • 2006
                  • 3331

Zamieszczone przez rezon
                  Ale generalnie Bluetooth to fajna sprawa :lol:
                  tyle to wiem bo mialem do tej pory BT nokii z calym zestawem - ale pytanie jest o radio z zaimplementowanym interfejsem BT.

Komentarz

• Nexus6
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2004
                    • 4847
                    • Volkswagen

Jabar1975, ZTCP to KarolZ używał DEH-P88 z BT :szeroki_usmiech
                    With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• rezon
                      RS
                      • 2006
                      • 1894
                      • Volvo
                      • AKL 1.6 MPI 101 KM
                      • BSE 1.6 MPI 102 KM

ale pytanie jest o radio z zaimplementowanym interfejsem BT.
                      wiem, tyle że było również o książkę tel.
                      na ile mozna do radia importowac ksiazke z telefonu
                      i pisałem dlatego, że nawet ori BT mogą nie czytać książki z danego telefonu, tym bardziej radio trzeba badać pod kątem konkretnego modelu telefonu, a nie globalnie.

Komentarz

• Jabar1975
                        RS
                        • 2006
                        • 3331

Up - moze ktos cos wie? Bo juz mam dosc radia w fordzie :diabelski_usmiech

Komentarz

• Nexus6
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 4847
                          • Volkswagen

Jabar1975, przeciez w tym "fordzie" nie słychac nic poza silnikiem :diabelski_usmiech

Komentarz

• djczas
                            RS
                            • 2005
                            • 9612

Jabar1975, nie lepiej otworzyć okno i słuchać dzwieku silnika :P

Komentarz

• geo022
                              Drive
                              • 2007
                              • 53

radio jest po to zeby grało -jeśłi -co zaduzo to niezdrowo wg mnie -wystarczcy juz USB
                              Elegance version

Komentarz

• Bouli
                                Rider
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 739

Jabar1975, slyszalem ze w takich fordach" :twisted: bardzo kiepsko dzialaja takie rzeczy. To chyba kwestia tego ze bialy kolor odbija wszystkie fale (m.in. sloneczne tez).

A tak serio to kumpel ma tego pionka 75 w accrodzie i strasznie marudzi. Kiepska jakosc itp. Jak nie chcesz wiercic w nowym "fordzie" i mocowac np zestaw nokiowski,k tory jak piszesz juz miales to ponoc niezla alternatywa sa zestawy zaglowkowe (tez nokii), albo porzadny zestaw sluchawkowy. Zawsze mozesz wyjsc z samochodu ze sluchawa...
                                Bouli
                                Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
                                Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
                                Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)

Komentarz

• Jabar1975
                                  RS
                                  • 2006
                                  • 3331

Zamieszczone przez djczas
                                  nie lepiej otworzyć okno i słuchać dzwieku silnika
                                  mozna i z reguly tak robie - ale poranki bez Anty Radia mnie mecza. problem z amerykanskim radiem jest taki ze nie ma ani RDSu ani stacji z parzysta koncowka czestotliwosci - wiec zapmnij czlowieku o 94.00, 91.00 - pozostaje tylko Radiostacja w wawie - ale ten rodzaj mlocki (sorry - muzyki) mi nie bardzo odpowiada.

a moze tak wziasc ten nizszy model pionka? BT 55 czy jakos tak?

Komentarz

• Jabar1975
                                    RS
                                    • 2006
                                    • 3331

djczas, wpadnij dzisiaj fabia do wawki to zobacze i sam ocenie

Komentarz

• Adamu
                                      L&K
                                      • 2006
                                      • 1384

testowałem właśnie egzemplarz clariona 778, bluetooth działał bez zarzutu z moją nokią E50. skłaniam się powoli na nabycie, głównie z uwagi na poprawne brzmienie i na funkcjonalność.

Komentarz

• Jabar1975
                                        RS
                                        • 2006
                                        • 3331

Zamieszczone przez Adamu
                                        bluetooth działał bez zarzutu z moją nokią E50
                                        wlasnie takowa posiadam

z radio i tak musze kupic wiec chyba trzeba brac

[ Dodano: Pią 01 Cze, 07 15:11 ]
                                        Adamu, ale ten clarion nie ma wbudowanego BT tylko potrzebny jest jakis adapter - dobrze kojarze?

Komentarz

• Nexus6
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2004
                                          • 4847
                                          • Volkswagen

ten clarion nie ma wbudowanego BT tylko potrzebny jest jakis adapter - dobrze kojarze?
                                          dobrze kojarzysz, moduł BT jest osobno

Komentarz

• Adamu
                                            L&K
                                            • 2006
                                            • 1384

o to trzeba spytać Jamiroquaja lub lepiej Nexusa .

ja nie wiem, testowałem je w Czechach. z myślą konkretnie o tej funkcji, koleś podłączył i demonstrował. ja nie pytałem o szczegóły koncentrowałem sie na wrażeniach. całkiem pozytywnych.

[ Dodano: Pią 01 Cze, 07 15:35 ]
                                            o za długo pisałem

[ Dodano: Pią 01 Cze, 07 15:41 ]

Komentarz

• ketome
                                              Drive
                                              • 2007
                                              • 61

Zamieszczone przez djczas
                                              Jabar1975, jja mam pionka deh 70 bt posiada mikrofon i nie wiem z czym jest to związane ale jak zestaw głośno mówiący działa jak przysłowiowa kupa mam nadzieje że poprawili to bo u mnie zbiera zakłócenia ze wszystkiego co sie da czasem nie da sie w ogóle rozmawiać nie wiem czy to jest wina radia czy fabii
                                              Mam pionier z blutut i zestawem głośnomówiacym .Jest ok ale telefon nie może lezeć w beżpośrednim kontakcie .Jest pogłos

Komentarz

• Kinzi
                                                L&K
                                                • 2005
                                                • 1275
                                                • Superb III (3V3)

Ja korzystałem wcześniej z PIONEER DEH-P9800BT i z Nokiami chodził ok. Pobierał książkę z telefonu.
                                                Octavia TDI

Komentarz

• dare.k
                                                  Classic
                                                  • 2008
                                                  • 21

ja mam radio z blututem. Blaukpunt MP 57 hamburg.
                                                  zanim kupiłem to siedziałem na necie 2 miechy i wybierałem. Po tem chodziłem przez 2 tyg. po sklepach i pytałem się. to o jedno to o drugie. I padło na MP57.
                                                  Jak działa ? Rewelacja !!! muzyka ucicha i pojawia sie głos rozmówcy. Możesz osobno ustawić głośność na telefon i osobno na tuner. Rozmówce słychać bardzo dobrze. Ja mam nastawione na 30 a skala jest do 100 (chyba bo nie sprawdzałem). A jak mnie słychać w telefonie u rozmówcy. Mój tata powiedział że super. A Przekonałem sie że naprawdę super jak rozmawiałem z mamą . I mówi do mnie że " ty sunku jesteś chyba na skrzyżowaniu bo słyszę jak kierunekCi pika" ŁŁŁeeee... to już na prawdę musi być czuły mikrofon. Radio można podłączyć w taki sposób że w miarę przyśpieszanai a będzie grało głośniej. Można ustawić ryb na noc i dzień. Także wyświetlanie pod względem kąta patrzenia. Po prostu super !!!

Komentarz

Pracuję...