Wymiana radia Symphony

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • papel
    Classic
    • 2018
    • 1
    • Octavia I combi (1U5)
    • AUM 1.8 20VT 150 KM

Wymiana radia Symphony

Zamieszczone przez paba
    IR prawdę powie
    Czyli może dla każdego zjadacza chleba jak jest ile to jaki olej a jak jest ile to jaki ? :-)
    Google chyba wysiada przy tym ruskim :-))))

[ Dodano: Pią 13 Lis, 15 15:15 ]
    Zamieszczone przez cytrynowiec
    Co do LM Longtime 0w30, brałem go pod uwagę ale jakoś ten Noack nie jest najlepszy.Jeden ze sklepów mając w ofercie właśnie odpowiednik czyli Meguina 0w30 odradził mi go ze względu na wysoki Noack a w zamian proponował z tej marki 0w40.
    A co jest ważniejsze niższy noack i gęsty olej czy minimalnie wyższy noack ale olej doskonale cyrkulujący w silniku i turbo który lepiej odbiera ciepło ?

[ Dodano: Pią 13 Lis, 15 15:21 ]
    Zamieszczone przez PAOLO ESCO
    Fuchsa 0W30 z MB 229.5 i BMW LONGLIFE-01 - w załączeniu UOA świeżego oleju
    A tutaj analiza śierzego oleju przez lab w USA Blackstone .

Który bliższy prawdzie ? :diabelski_usmiech
  • papel
    Classic
    • 2014
    • 10

Wymiana radia Symphony

Witam.
    Niedawno zakupiłem swoją Skodziankę i dzisiaj zostałem niemiło zaskoczony. Posiadam oRyginalne radio symphony z rozbudowaną instalacją audio. Poprzedni właściciel poprawił audio ale przed sprzedażą wymontował wzmacniacz. Wydawało mi się że tylko tego brakuje by soobwoofer zaczął grać, ale jednak nie bo nie mam w radiu wyjścia audio pod wzmacniacz.

Teraz moje pytanie co polecacie kupić do kwoty 300zł, cd/mp3/usb i najlepiej z możliwością podłączenia sterowania z kierownicy. Podświetlenie gra drugorzędną rolę i nie musi być zielone. Wystarczy że ja jestem zielony w nowym sprzęcie tego typu

Komentarz

• crom.de
      RS
      • 2012
      • 1545
      • Superb II (3T4)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

papel, 300 zł kosztuje sam moduł sterowania w kierownicy dla radia Kenwood. Mówię oczywiście o O1, bo w O2 chyba nie było Symphony.
      - Superb
      - Panda 1.2

Komentarz

• papel
        Classic
        • 2014
        • 10

nie wiedziałem że aż tak drogo... sterowanie z kierownicy fajna sprawa ale nie jest aż tak potrzebne. przed chcwilą byłem w aucie i wywaliłem na chwilę radio i z tego co zaobserwowałem to najprawdopodobniej poprzednik miał zamontowane radio 2din i chyba za takim się będę rozglądał... tylko nie wiem czy w budżecie się uda zmieścić

Komentarz

• crom.de
          RS
          • 2012
          • 1545
          • Superb II (3T4)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

No niestety to są początki CAN-BUSa i tak się sprawy mają. Jeżeli masz duży wyświetlacz pomiędzy zegarami to tego nie da się w ogóle uruchomić.
          - Superb
          - Panda 1.2

Komentarz

• papel
            Classic
            • 2014
            • 10

nie wiem co wg Ciebie oznacza duży wyświetlacz ale z tego co się orientuję to u mnie jest "pół FIS." Jeśli "dzięki temu" nie da się podłączyć sterowania to trudno... kiedyś tego nie mieli to i ja przeżyję teraz szukam odpowiedniego radia żeby zbyt wiele nie wydać a uzyskać ładny dźwięk na tym co jest zamontowane

Komentarz

Zamieszczone przez papel
              bo nie mam w radiu wyjścia audio pod wzmacniacz.
              jest tylko trzeba zalozyc kabelek z wyjsciem RCA a podpinany w jedna z kostek mini iso. Byly schematy na forum, zreszta w galeriach google znajdziesz opisy. Interfejs pod radio zeby kiera dzialala to dosc droga sprawa. Ja temat odpuscilem szkoda mi kasy bylo, a jednak ze sterowania nie chcialem rezygnowac i podlaczylem wzmaka i suba pod ori radio, glownie tez dlatego ze zmieniarke mialem, bo jakby nie bylo to bym kaseciaka sy"f"ony pewnie wyrzucil.

Komentarz

Pracuję...