Zamieszczone przez tomaszwrc
Ramka do radia PY9908
Zwiń
X
-
Ramka do radia PY9908
Witam,
nie wiem czy sobie w stopę nie strzeliłem. Zakupiłem radio PY9908. Radio ma oczywiście inny kształt niż oryginalny Swing. Ktoś może poradzić czy radio jest plug&play i skąd wziąć ramkę (i jaką) żeby to w miarę ładnie wyglądało?
Pozdrawiam
-
-
winni77, powinno spasować takie coś --> Ramka 2DIN Octavia 2Pozdrawiam,
Grzesiek
Była: O2@MY07@BXE / O2FL@MY10@BXE
Jest: O3@MY13@CHPA / B7@MY12@CFFB
Bartek "Dedon" 05.06.1988 - 07.08.2011[*]
Komentarz
-
-
Znalazłem nawet coś tańszego. Czyli jeśli dobrze rozumiem to tą ramkę "wmontowuje się" w oryginalna ramkę?
Komentarz
-
-
Tylko zwróć uwagę, że ramki które podałeś kształtem odpowiadają w otwór montażowy dla radia Columbus. Z tego co napisałeś to masz Swinga, czyli potrzebujesz ramkę o np. takim kształcie:
W przeciwnym wypadku czeka Cię też wymiana ramki czołowej, która w przypadku FL niestety do najtańszych nie należy.... be creative ... be inspired ... be yourself ...
JEST: O2 1.9TDI MY2008 jest 146,3KM / 322,3Nm
JEST: ASTRA H 1.6 115KM MY2008
OCP Poznań -> Mapa Spotów
Komentarz
-
-
ducker, dzięki. Takie coś też powinno dać radę.
Teraz pozostaje drugie pytanie, czy to radio jest plug & play, czy trzeba coś rzeźbić i/lub kodować żeby czujniki parkowania itp było widać?
Komentarz
-
-
Raczej nie będzie P&P, bo z tego co widzę w instrukcji, to ma wiązkę przygotowaną pod ISO, a w Octavii potrzebujesz Quadlock. Pytanie jak zachowa się z zasilaniem w Octavii i czy nie trzeba będzie pociągnąć dodatkowego przewodu z zasilaniem po stacyjce.
A co do czujników parkowania, to nawet w instrukcji nie znalazłem żadnej wzmianki o obsłudze CAN i tym bardziej czujników parkowania. Dodatkowo w fabrycznym zestawie nie ma ewentualnego interfejsu tłumaczącego informacje z szyny CAN.
Do ewentualnego montażu będziesz też potrzebował separator antenowy z przejściem Fakra -> DIN.... be creative ... be inspired ... be yourself ...
JEST: O2 1.9TDI MY2008 jest 146,3KM / 322,3Nm
JEST: ASTRA H 1.6 115KM MY2008
OCP Poznań -> Mapa Spotów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez winni77ducker, dzięki. Takie coś też powinno dać radę.
ani to spasowane ani estetyczne .... masakra normalnie. nożem bym co lepszego wystrugał.
:diabelski_usmiech
Komentarz
-
Komentarz