Zabudowa bagażnika w moim szkodniku...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Gen. Yogi
    Drive
    • 2008
    • 48

W ostatnim czasie korzystałem z serwisu w Rumii i jestem bardzo zadowolony.Dwóch panów,którzy tam prowadzą ten "interes" są kompetentni,mili,poważnie traktują klienta.
    Ceny mają"normalne" bez "przeginania".Podaję namiary serwisu :Rumia,ul.Górska 9,tel.058 6713882,0602764645.
    Jeżeli ktoś jest z pomorza i okolic a ma problem ze skodą to gorąco polecam!
  • deespe
    L&K
    S_OCP Member
    • 2007
    • 1468

Witam wszystkich miłośników dobrego brzmienia,
    otóż na wakacjach zaczynam stage 2 brzmienia w moim szkodniku Postanowiłem włożyć większy nacisk nie tylko na granie ale też na prezentowanie się całego sprzętu. Pragnę pokazać Wam mój projekt zabudowy wykonany w programie 3d's max. Może nie wygląda to najlepiej ale są to moje początki z tym programem.

Oto kilka fotek:

Może krótki opis. 2x 30cm głośnik sony XS-L122P5S Wzmacniacze 2 jeszcze nie wiem jakie. Kondensator Caliber, okablowanie Dietz'a. Wzmaki znajdą się pod plexi z wyfrezowanym logo Xplod.

Na lewej ściance zmieniarka, na prawej kondensator pod plexi. Wszystkie bloki bezpieczniki i woltomierze znajdą się w osobnej komorze obok wzmacniaczy. Oczywiście wszystko podświetlone na niebiesko.

Projekt zakładał pełną funkcjonalność (no może troszkę mniejszy kufer). Wiec zapas musiał zostać dlatego zabudowa ma mieć otwieraną podłogę

Nie zwracajcie dużej uwagi na boki tej zabudowy. nie miałem kiedy wykonać kartonowego projektu i dlatego nie są identyczne jak bagażnik. Reszta jest w skali 1:1.

Zabudowa boczków drzwiowych również pomału rusza. Przód przewiduje po 2x 16,5 na stronę a tył 1x 16,5.
    :zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...

Komentarz

• psychodad
      Ambiente
      • 2007
      • 117

Brawo za projekt :!: Wygląda profi

Tylko ... błagam nie wkładaj tam sony ... poczytaj troche o CA zanim zdecydujesz się upchać w tej pięknej zabudowie takie kible jak exxplody.Będziesz zawiedziony ... to buczydła a nie głośniki.

1.Wygłusz drzwi + dystanse z mdf'u
      2.Po co chcesz ładować głośniki z tyłu ? Dobry przód wystarczy !
      3.Zamiast kombinować z podwójnym wooferem zapnij jeden pożądny system.Wydaje mi się ,że lubisz mocowo więc AudioSysem Hellon ( lub starszy brat RX ) powinien Cię zadowolić :wink: , może dego po650 , legendarny xetec g-6 + seas KTN , itd kwestia gustu i odsłuchu.Jedni woloą blondynki drudzy brunetki ...
      3.Jeśli chodzi o suba to pod AS'y coś szybkiego , z odpowiednim zapasem na piecu ... może perless , AS , polk audio , ITMDS10 2 x w br rozniesie bude a jakościo będzie super.

Nic nie napisałeś o muzyce i funduszach więc cięzko coś doradzić BYLE NIE SONY :!:
      chip ... chip huraaa !

Komentarz

• deespe
        L&K
        S_OCP Member
        • 2007
        • 1468

Dzięki za uznanie projektu
        Co do sony to tak myślałem że takie będą wasze opinie hihi. mam obecnie XS-L1220 i na razie jakoś nie narzekałem. zobaczymy. jak soniaki nie wypalą to za pół roczku się coś innego wsadzi
        Co do P.1 to drzwi będą wygłuszane już po świętach. Dystanse oczywiście też znajdą miejsce i jak wiadomo przeróbka boczków :twisted: coś MDF + szpachlex + skórka 8)
        2. Będzie i przód i tył chodzi mi o to żeby nic na tylnych siedzeniach nie brakowało bo teraz odczuwam nawet z przodu ze z tyłu trzeba troszkę wyższych częstotliwości.

Co do muzyki to myślę ze raczej mocna klubowa. Fundusze..hmmm ok 2000. zobaczymy czas pokaże

Aha i oczywiście będą naturalnie fotki. już zatrudniłem fotografa moją drugą połowę żeby nikt mi później nie zarzucił że to nie z mojego monster's garage wyszło to cudo :P

Mam już fotki mniej więcej (raczej więcej) jak będą wyglądały drzwi:

:zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...

Komentarz

• navaho
          Classic
          • 2007
          • 23

Naprawdę extra chętnie zobaczę efekt końcowy.

Komentarz

• rafalus
            L&K
            • 2005
            • 1140
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Ja bym jednak zaproponował 1 sub i to np. firmy JL.
            Przy kablach Dietza bym sie tez tak nie upieral wprawdzie sam mam ale nie jest to jakas rewelacja nawet do ceny.
            nowy cSIMC od Aliego
            seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
            Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.

półosie seryjne przebieg 273 tyś

Komentarz

• deespe
              L&K
              S_OCP Member
              • 2007
              • 1468

Skończone! Wreszcie znalazłem trochę czasu i przez okrągły tydzień bawiłem się w swoim garagu w stolarza

Zaczęło się w miarę prosto...:

później już były schody...

i stanąłem w miejscu....aż tu nagle z pomocą przyszedł "pomocnik" vel LECH
              trybiki znowu zaskoczyły i mogłem wziąć się do pracy

Teraz zaprezentuję to co nazywam funkcjonalnością w moim projekcie. Wszystkim którym pokazywałem kufer mówili że super wygląda ale śmiali się co zrobię kiedy złapię gumę. "Będziesz wypruwał wszystkie graty na pobocze" itp. Przewidziałem to dlatego wytężyłem umysł i zaprojektowałem w 3ds max'sie unoszoną podłogę: :twisted:

Może małe podsumowanie
              Na zabudowę poszło mi 7 dni roboczych po 8h
              wypiłem ok. 2 pomocników/24h
              Poświęciłem ok. 9m2 płyty MDF
              i ok. 400-500 wkrętów

Zabudowa jeszcze w stanie surowym ale prawdopodobnie będzie obita w biało-czarną skórkę

Komentarz

• aciu
                Rider
                • 2005
                • 685

deespe, kawał dobrej roboty czy kubatura dla X-sów nie za mała.
                Zastanawia mnie celowość całkowitej zabudowy boków, hmmm...

Komentarz

• deespe
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 1468

też mi się wydawała za mała :| ale na 3dsie wyszło ze ma 300 ml. mniej jak zaleca producent czyli jakoś 35l wiec chyba ok. a na bokach miał się znaleźć kondensator i schowek, schowek na pewno będzie a co na drugim to się zobaczy nie problem wyrżnąć otwór i coś wstawić... poza tym chyba bez zabudowanych boków kijowo by to wyglądało....

Komentarz

• misiekwaw
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2004
                    • 7715
                    • Ford

boki sa otwierane :?: :roll: jesli nie to powodzenia przy wymianie zarowek w tylnych swiatlach k
                    Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                    http://www.disi-tune.pl
                    Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                    Był WRX
                    Była Octa

Komentarz

• deespe
                      L&K
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 1468

MisiekWAW, nie są... ale będą, bo miały być tam schowki więc i do żarówek się dostanę...

Komentarz

• Adamu
                        L&K
                        • 2006
                        • 1384

deespe, jaką pojemnośc mają komory? wyglądają na bardzo maleńkie.

czemu służą prostokątne wycięcia w komorach (w okolicach magnesu głośnika)

mam wrażenie ze litraż komory dobrany jest do głębokości głosnika, a wycięcia mają pomóc magnesowi się zmieścic??

Komentarz

• deespe
                          L&K
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 1468

Adamu, pisałem wcześniej. 35l wg producenta i Winbox'a. a wycięcia po to że głębokość głośnika wyszła większa o 11mm niż głębokość otworu montażowego na tej wysokości ( bo głośniki pierwotnie miały siedzieć 30mm niżej)

Komentarz

• Adamu
                            L&K
                            • 2006
                            • 1384

wyglądają na mniejsze

bedziesz dawał jakies wytłumienie w skrzynki?

Komentarz

• deespe
                              L&K
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 1468

łoczywiście...przecie to by groło jak bymbynki na wiejskiej przytupance...
                              Adamu, wiem ze wyglądają na małe... jak pozbijałem do kupy to się przeraziłem że takie toto małe.... od razu na kompa, odpaliłem 3dsmaxa,.... zrobiłem nowa skrzynkę na tych wymiarach co w aucie i liczę objętość.... uf... wyszło 300ml mniej niż w winboxie

Komentarz

• Adamu
                                L&K
                                • 2006
                                • 1384

decydujaca u ciebie jest wysokosc, masz scianę czołową na wysokosc foteli, jednak w najwęższym punkcie głębokosci wygląda cieniej niż oparcie foteli,stąd wrażenie małej objętości.
                                osobiscie nie znam się za bardzo na teori fali i jej odbijaniu, i tak długosc fali z suba będzie dłuższa od wymiarów obudowy, niemniej jednak bliskosc sciany tylnej trochę mnie niepokoi

mój "bałagan" wygląda tak

a marzy mi się choc podwójna podłoga

Komentarz

• deespe
                                  L&K
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 1468

Adamu, dobrze Cię rozumiem bo ja też mam o to obawy... jak by nie grało jak trzeba to zrobi sie od nowa suby bo to nie problem.... i wtedy da się nie pod skosem tylko prosto front i wyjdzie więcej przestrzeni....

Komentarz

• sebasuperb
                                    L&K
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 1318

deespe, no no z kolejnej foto relacji co raz apetyczniej wygląda to CA Ładnie Ci powychodziło, urok to będzie dopiero miało niebawem jak obijesz, zdążysz na spota :?: Mam nadzieję że tak to oblookam syćko ładnie piknie
                                    [scroll:d01e0e5c3d]Zapraszamy na Spoty na Podkarpaciu :spin: [/scroll:d01e0e5c3d]

Komentarz

• deespe
                                      L&K
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 1468

sebasuperb, eeeeeeeeeeeeeeeee co ty... na spota będzie się tylko tym różniło że pewnie będzie więcej kurzu na razie czekam na wzmaki... później dopiero obicie

Komentarz

• Samiec
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2004
                                        • 4287
                                        • Octavia I (1U2)
                                        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

deespe kawal dobrej roboty , akurat jestem fanem systemu slychac go a nie widac :diabelski_usmiech Wiec jak dla mnie to za duzo kg :wink:
                                        Czekam na fotki z koncowego etapu prac
                                        TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                                        SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                                        SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• Nastar
                                          Rider
                                          • 2005
                                          • 460

deespe - rispekt ! Dobrze wiem ile to roboty bo sam męczyłem się z systemem przednim przez tydzień ! :shock:
                                          Wałcz - Poznań -Wrocław - miasta partnerskie :-)

Komentarz

• deespe
                                            L&K
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 1468

:szeroki_usmiech nie myślałem że spotkam takie uznanie.... szczególnie że dotychczas zrobiłem zaledwie 2 skrzynie dzięki wam chłopaki

a fotki z dalszych prac na pewno będą... :wink:

Komentarz

• misiek^wro
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 8321

deespe, kawal niezlej roboty, gdyby nie to, ze woze ciagle towar w aucie, dawno bym juz zrobil zabudowke i inne hocki klocki No ale ... cos za cos, musze jakos zyc, a auto musi na mnie zarabiac :roll:

W kazdym badz razie - rispekt!
                                              Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                                              Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                                              ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• MROZOL
                                                Drive
                                                • 2007
                                                • 79

stary naprawde reeespect kawał zajefajnej roboty aż mi się zachciało jakiejś dłubanki w autku

Komentarz

Pracuję...