[O2 FL] Streaming bluetooth, brak sterowania w Bolero
Witam,
Czy ktoś może z Was przerabiał temat streamingu audio przez bluetooth ze smartfona do radia Bolero i braku wyświetlających się tytułów piosenek oraz braku możliwości nawigacji pomiędzy piosenkami?
Innymi słowy: streaming działa, na Bolero natomiast wyświetla się tylko BT-AUDIO a sterowanie jest możliwe jedynie z poziomu smartfona.
Moduł bluetooth wspiera protokół AVRCP, smartfon również, nie wiem jak jest z Bolero 1Z?
A może to kwestia kodowania BT (modułu telefonu), Bolero albo update'u firmware'u Bolero?
Re: [O2 FL] Streaming bluetooth, brak sterowania w Bolero
Zamieszczone przez radekb31
Witam,
Czy ktoś może z Was przerabiał temat streamingu audio przez bluetooth ze smartfona do radia Bolero i braku wyświetlających się tytułów piosenek oraz braku możliwości nawigacji pomiędzy piosenkami?
Innymi słowy: streaming działa, na Bolero natomiast wyświetla się tylko BT-AUDIO a sterowanie jest możliwe jedynie z poziomu smartfona.
Moduł bluetooth wspiera protokół AVRCP, smartfon również, nie wiem jak jest z Bolero 1Z?
A może to kwestia kodowania BT (modułu telefonu), Bolero albo update'u firmware'u Bolero?
Pzdr.
Radek
mam w S2 zrobiony update BOLERO i nadal wyświetla BT-AUDIO
Nie każdy moduł Bluetooth oferuje wyświetlanie nazw utworów i przerzucanie utworów za pomocą radia. Podaj jaki siedzi u ciebie moduł Bluetooth, to ci ktoś odpowie, co on potrafi.
Mój moduł to też 3C8 035 730D, więc 'robi wszystko'
Jeśli chodzi o kodowanie:
Radio- Bolero 1Z0 035 156G:
0D 00 04 00 00 01
BT:
02 00 00 01 01 00 01 00 00 00 11 01
A co do podmianki- jeśli to kwestia kodowania, to podmiana na columbusa nic nie daje Stąd moje pytanie czy może ktoś wie czy w ogóle bolero wspiera AVRCP.
Inaczej zapytam, komuś to w ogóle działa?
[ Dodano: Pon 09 Lut, 15 17:17 ]
Jest sposób na wykonywanie komend nawigacyjnych dla streamingu ze smartfona, poprzez voice commands (sprawdzone):
Music->Next track;Previous track;Pause;Play;Stop
A zatem AVRCP zaimplementowane po stronie bluetooth
Komentarz