pstryczek, to z kim w piątek jedziesz ...
O2 FL Radio Bolero słaby sygnał antenowy
Zwiń
X
-
O2 FL Radio Bolero słaby sygnał antenowy
Witam
Posiadam O2 FL z fabrycznie zamontowanym radiem Bolero. Jakiś czas temu zauważyłem problemy z jakością sygnału antenowego. W między czasie po podłączeniu Vagiem zrozumiałem, że mam problem z anteną więc zdemontowałem antenę dachową - rozebrałem ją okazało się że nie nadaj się do niczego jedynie na śmietnik. Na ten moment zamontowałem płetwę z A8 (taka mi wpadła w ręce). Poza tym, że po skasowaniu błędu więcej on się nie pokazał. Jakość sygnału dalej jest słaba. W momencie odpięcia anteny nic się nie zmienia w wartościach sygnału. Proszę o pomoc.
-
-
Pomóc nie pomogę bo sam mam podobny problem. Pamiętam , że kiedyś na trasie z Przemyśla do Lublina radio grało cały czas , teraz na tej samej trasie mam przerwy , słałby sygnał , nie da się słuchać. W mieście jest OK.
Jak zdejmowałeś podsufitkę? Też mam kombi i zastanawiam się jak dobrać się do tej anteny.
U Ciebie wygląda raczej na przerwany przewód antenowy gdzieś między radiem a anteną.Był: Nissan Almera, 2001 rok
VW Passat, 1999 rok
BMW 318 iT, 2000 rok
Jest: Skoda Octavia, 2009 rok
Komentarz
-
-
Dokładnie mam ten sam problem w mieście jest OK problem występuje na autostradach i drogach leśnych .
Co do podsufitki nie trzeba jej ściągać. Wystarczy od strony bagażnika zdjąć środkową listę (plastik), następnie częściowo odpiąć plastiki tylnych słupków podsufitka robi się na tyle luźna, że spokojnie można wsunąć rękę z kluczem i odkręcić antenę.
Co do kabla raczej jest to mało prawdopodobne aby się gdzieś uszkodził, samochód jest w jednym kawałku od nowości u mnie i nic nigdy nie było grzebane przy kablach tudzież plastikach aby jakoś uszkodzić kabel.
Komentarz
-
-
Mógł się złamać , przetrzeć... Pasowałoby sprawdzić miernikiem czy nie ma przerwy. Z jednej strony złączyć a z drugiej miernik nastawić na brzęczyk i sprawdzić czy obwód jest zamknięty.
Ja swoją jutro przetestuję VCDS-em i może zdemontuję.Był: Nissan Almera, 2001 rok
VW Passat, 1999 rok
BMW 318 iT, 2000 rok
Jest: Skoda Octavia, 2009 rok
Komentarz
-
Komentarz