Zamieszczone przez ziutsane
CB - max dlugosc anteny na dach ?
Zwiń
X
-
GośćTagi: Brak
-
lec
CB - max dlugosc anteny na dach ?
WItka
Jak zapewne niektorzy wiedza na topie jest u mnie i Sigmy temat CB i zasiegu. Rozmawialismy miedzy innymi i dłuższym bacie na dach (opcja z dziurą w dachu jak jest u mnie), i RObert twierdzi ze to co mam to jest maks na dach (Alan PC4, czyli 1,26m) bo dluzsza mi zniszczy dach. Moze zbyt upraszczam, ale o ile wiekszy opor stawi powietrzu antena 1.6 czy 2 m ???? w koncu troche drutu wiecej tylko.....
Prawda czy fałsz ?
-
Sigma_74
Zamieszczone przez djczaslec, jak zrobisz dobre wzmocnienie dachu
[ Dodano: Wto 15 Maj, 07 17:15 ]
paf, Lec na lepszy zasięg bo ma na środku, wczoraj to przerobiłem łacznie z wykresami pracy anteny i takie tam, ja mam dłuzszą ale z boku inaczej pracuje
i sie spieramy jaka długość na dachu może być żeby nie zepsuła dachu i nie wzmacniac go
Komentarz
-
Zamieszczone przez Sigma_74[ Dodano: Wto 15 Maj, 07 17:15 ]
paf, Lec na lepszy zasięg bo ma na środku, wczoraj to przerobiłem łacznie z wykresami pracy anteny i takie tam, ja mam dłuzszą ale z boku inaczej pracuje
i sie spieramy jaka długość na dachu może być żeby nie zepsuła dachu i nie wzmacniac goPowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Komentarz
-
-
Sigma_74
-
lec
-
Sigma_74
-
panowie i tak idealna i optymalna długoscia jest 160cm dluzsze nie ma sensu
poniewaz i tak nie ma to odczucia w odbiorze a tej dlugosci antena nie wyrzadzi wam szkody
ja mimo wszystko pod nakretke podlozylbym kawalek blachy w kwadracie ok 20cm mocowany tylko na nakretke anteny
w trakcie jazdy bedzie bardziej sztywna i zabezpieczy przed uszkodzeniami jak zapomnicie ja polozyc przy wjezdzie do jakiegos hipermarketuSZŁEM BOKIEM BO NIE SZŁO INACZEJ IŚC
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców
Komentarz
-
-
lec
-
Zamieszczone przez lechoward7, a Ty czasem nie masz u siebie 2m ???
i wcale nie pisze ze to najlepsza dlugosc bo taka mam tylko ze taka mi poradzil i tak wytlumaczyl ktos kto sie na tym lepiej znaSZŁEM BOKIEM BO NIE SZŁO INACZEJ IŚC
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców
Komentarz
-
Komentarz