W OII da sie zmienic, to w OI tez bedzie sie dalo. Domyslnie nowy licznik w OI jest kodowany po czesku, a koledzy zmieniali na angielski na jednym ze spotow
Montaz kabla do anteny CB...
Zwiń
X
-
Montaz kabla do anteny CB...
A wiec nie widzialem takiego topicu, wiec sie zapytam w nowym.
W aucie mam puszczone korytkiem od strony kierowcy kable zasialajace od aku do wzmacniacza, a od pasazera kable glosnikowe i interkonekty.
Pomalu dorastam do CB i zastanawiam sie ktoredy puscic kabel od radia do anteny? :roll:
Jezeli puszcze kabel np. korytkiem gdzie ida kable zasilajace, to czy bede zbieral jakies szumy lub pogorsze nadawanie/odbieranie? :roll:
Ewentualnie ktoredy najlepiej puscic taki kabelek, antena prawdopodobnie bedzie na magnesie lub jakims uchwycie do klapy(musze sie zastanowic).
-
-
Zamieszczone przez SamiecJezeli puszcze kabel np. korytkiem gdzie ida kable zasilajace, to czy bede zbieral jakies szumy lub pogorsze nadawanie/odbieranie? :roll:
Oby kabel antenowy był w idealnym stanie i był miękko "łamany". Długością kabla operuj taką żeby było funkcjonalnie (możesz ciąć w dowolnym miejscu jeśli z metra idzie). Śmiało możesz stosować "beczułkę" do przedłużenia ori kabla anteny. Możesz też zupełnie luzem poprowadzić kabel (tzw freestyle). I w zasadzie tyle.
aczkolwiek...
NajtFukinPatrol North-West
Techno-destroyed by dobrygrzeswawa
WhitePride :smokedevil
6,92 s do setki by DGW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecTo sa widze rozne rodzaje kabla, miekkie i sztywne?aczkolwiek...
6,92 s do setki by DGW
Komentarz
-
-
hmm.... a ja mam problem z tym związany. Ja mam magnesówkę puszczoną prawą stroną i np. przy włączonym subwooferze muszę redukcję szumów dużo bardziej podkręcić. tak samo jak mam skręcony squerch (czy jakoś tak) to szumi jak wycieraczka chodzi :shock: i co mam z tym począć??:zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...
Komentarz
-
-
deespe - miałem podobnie przy magnesówce, niestety, wszelakie machiny na pokładzie po prostu sieją, sieją wzmacniacze, zasilacze do komórek i PPC a wycieraczki są zwykle upierdliwe w tej kwestii. Antena na magnes ma inną zasadę działania i często się zdarza właśnie, że jest ona bardziej wrażliwa na te zakłócenia. U mnie problem zamilkł po wrzuceniu anteny mocowanej na stałe. Sprawa jest indywidualna jeśli chodzi o magnesówkę, u jednego w ogóle problem nie istnieje a u drugiego nie da się z tym wytrzymać.
Namawiałbym Cię na zmianę anteny na mocowaną na uchwycie bądź też na stałe w dachu. Poprawi się.
Poczytaj sobie jeszcze wątek-ocean o cb u nas, znajdziesz tam tonę przydatnych wskazówek.aczkolwiek...
6,92 s do setki by DGW
Komentarz
-
Komentarz