tomtom one v2 vs. garmin street pilot c550

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • fado
    Classic
    • 2007
    • 4

Zamieszczone przez leszekmw
    osobiście na wiosnę myśle o anniwersary ale muszę je zobaczyć w rzeczywistości o podobno trochę tracą na żywo. za to na pewno hydra wygląda lepiej ww rzeczywistości niż na zdjęciach
    Leszekmw, widziałem je na czarnej 02 w kombiaku. Romiar 17" lub 18". Jakiś młody człowiek czesto stawial furę u mnie pod blokiem, więc miałem kilka razy okazję się dłużej przyjrzeć i autko (nota bene oklejone naklejkami producentów opon i felg własnie) wygladalo naprawdę przekozacko. Ty się nie zastanawiaj, tylko przynmierzaj do swojej małej -nie bedziesz chciał zdjąć :wink:
    FADO
  • arnold
    Classic
    • 2006
    • 8

Witam serdecznie !
    Mam zamiar zakupić nawigację do auta. Waham się pomiędzy dwoma modelami:
    1.tomtom one v2
    2.garmin street pilot c550
    W związku z tym zwracam się z prośbą o poradę do osób zorientowanych w temacie , które urządzenie jest lepsze, zakup którego jest korzystniejszy ?
    Z góry dziękuję za wszelkie sugestie, uwagi i opinie.
    Pozdrawiam.
    arnold

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

no, z naszych rozmów wynika zazwyczaj, ze zakup takiego urządzenia do nawigacji nie ma wiekszego sensu: lepiej PDA+navi
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• Perfee
        Ambiente
        S_OCP Member
        • 2005
        • 179

PDA ma tą przewagę, że daje możliwość wyboru mapy, którą chcesz zainstalować. W urządzeniach dedykowanych takiej swobody nie ma...
        Poza tym PDA jest tańsze ;-) a nie ustępuje jakością ani wygodą...
        Perfee
        149 KM / 313 Nm by Masters Tuning

Komentarz

• Adrian
          Rider
          S_OCP Member
          • 2005
          • 662
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BKD 2.0 TDI 140 KM

arnold, ja korzystam z Tom Toma Go910 i gdybym miał wybór przy zakupie to bym tego raczej nie kupił. Głównie dlatego że musisz korzystać tylko z jednego rodzaju map jak to wcześniej pisał już kolega Perfee.
          PerfectService by DGW
          Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
          Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
          Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+

Komentarz

• c0nn3ct
            Rider
            S_OCP Member
            • 2007
            • 680

arnold, kupujesz taki zestawik http://allegro.pl/item203245190_hp_4...atura_hp_.html
            do tego jakaś antenę http://allegro.pl/item202750906_gps_...i_faktura.html
            chyba najmniejsza :twisted: do tego mapy TomTom 6, Automapa 3.9.7 czy nawet juz teraz 4.0(wszystko jest na necie) i nic dodać nic ująć. Tak jak koledzy mówią urządzenia właśnie typu Garmin czy TomTom One mają ten minus ze nie wgrasz do nich innych map poza firmowymi. Tutaj dałem tylko propozycje jaki sprzęt może super działać i spełnić inne role, a nie tylko Navi
            O1 AGR <- Była
            O2 '04 BKD "Praha"<- Jest
            OI RS <- Jest

Komentarz

• b707
              L&K
              S_OCP Member
              • 2006
              • 1272

Zamieszczone przez Perfee
              PDA ma tą przewagę, że daje możliwość wyboru mapy, którą chcesz zainstalować. W urządzeniach dedykowanych takiej swobody nie ma...
              Poza tym PDA jest tańsze ;-) a nie ustępuje jakością ani wygodą...
              W większości dedykowanych jest taka mozliwosc... Ale dośc upierdliwe i wymaga poswięcenia czasu... a i tak oprócz ozliwosci żonglowania mapami niewiele więcej zyskamy... Ja wybrałem PDA... Bo to najprostsze rozwiazanie
              pzdr
              Adam

Komentarz

• arnold
                Classic
                • 2006
                • 8

Dzięki za wszystkie opinie.
                O garminie street pilot c550 pomyślałem, ponieważ jego aktualna cena w makro to mniej niż 700 pln. Na dodatek według różnych informacji z netu, takie urządzenia mają w niektórych kwestiach przewagę nad palmtopami- na przykład jakość wyświetlaczy. Na większości palmtopów w słoneczne dni podobno prawie nic nie widać :?:
                W moim przypadku z nawigacji korzystałbym raczej za granicą (Skandynawia, Czechy), a w Polsce-w centrach dużych miast.
                W każdym razie jeszcze raz dzięki za podpowiedzi. Zanim podejmę decyzję o kupnie jeszcze trochę postudiuję temat.
                Pozdrawiam.
                arnold

Komentarz

• c0nn3ct
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 680

Jeździłem po Skandynawii na TomTom 5 super sprawa super mapy (jeśli chodzi o TomTom'a) iGo my Way 2006 też dawało rady ale jakoś bardziej do podoba mi sie TomTom to już raczej kwestia gustu a o gustach sie nie dyskutuje. Hmm... a jeśli chodzi o wyświetlacz to wiadome jeśli ostro słońce przyświeci na ekranik to nie ma lekarstwa na palmach jak i na seryjnych navi nie będzie nic widać. Dodam jeszcze ze fajną sprawą jest podłączyć urządzonko do radia żeby komendy głosowe były w głośnikach słychać wtedy (tak zrobiłem i jestem bardzo zadowolony) Decyzja oczywiście należy do Ciebie
                  Pozdrawiam
                  O1 AGR <- Była
                  O2 '04 BKD "Praha"<- Jest
                  OI RS <- Jest

Komentarz

Pracuję...