Zamieszczone przez leszekmw
tomtom one v2 vs. garmin street pilot c550
Zwiń
X
-
FADOTagi: Brak
-
-
Witam serdecznie !
Mam zamiar zakupić nawigację do auta. Waham się pomiędzy dwoma modelami:
1.tomtom one v2
2.garmin street pilot c550
W związku z tym zwracam się z prośbą o poradę do osób zorientowanych w temacie , które urządzenie jest lepsze, zakup którego jest korzystniejszy ?
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie, uwagi i opinie.
Pozdrawiam.arnold
-
-
arnold, ja korzystam z Tom Toma Go910 i gdybym miał wybór przy zakupie to bym tego raczej nie kupił. Głównie dlatego że musisz korzystać tylko z jednego rodzaju map jak to wcześniej pisał już kolega Perfee.PerfectService by DGW
Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+
Komentarz
-
-
arnold, kupujesz taki zestawik http://allegro.pl/item203245190_hp_4...atura_hp_.html
do tego jakaś antenę http://allegro.pl/item202750906_gps_...i_faktura.html
chyba najmniejsza :twisted: do tego mapy TomTom 6, Automapa 3.9.7 czy nawet juz teraz 4.0(wszystko jest na necie) i nic dodać nic ująć. Tak jak koledzy mówią urządzenia właśnie typu Garmin czy TomTom One mają ten minus ze nie wgrasz do nich innych map poza firmowymi. Tutaj dałem tylko propozycje jaki sprzęt może super działać i spełnić inne role, a nie tylko Navi
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PerfeePDA ma tą przewagę, że daje możliwość wyboru mapy, którą chcesz zainstalować. W urządzeniach dedykowanych takiej swobody nie ma...
Poza tym PDA jest tańsze ;-) a nie ustępuje jakością ani wygodą...
pzdrAdam
Komentarz
-
-
Dzięki za wszystkie opinie.
O garminie street pilot c550 pomyślałem, ponieważ jego aktualna cena w makro to mniej niż 700 pln. Na dodatek według różnych informacji z netu, takie urządzenia mają w niektórych kwestiach przewagę nad palmtopami- na przykład jakość wyświetlaczy. Na większości palmtopów w słoneczne dni podobno prawie nic nie widać :?:
W moim przypadku z nawigacji korzystałbym raczej za granicą (Skandynawia, Czechy), a w Polsce-w centrach dużych miast.
W każdym razie jeszcze raz dzięki za podpowiedzi. Zanim podejmę decyzję o kupnie jeszcze trochę postudiuję temat.
Pozdrawiam.arnold
Komentarz
-
-
Jeździłem po Skandynawii na TomTom 5 super sprawasuper mapy (jeśli chodzi o TomTom'a) iGo my Way 2006 też dawało rady ale jakoś bardziej do podoba mi sie TomTom
to już raczej kwestia gustu a o gustach sie nie dyskutuje. Hmm... a jeśli chodzi o wyświetlacz to wiadome jeśli ostro słońce przyświeci na ekranik to nie ma lekarstwa na palmach jak i na seryjnych navi nie będzie nic widać. Dodam jeszcze ze fajną sprawą jest podłączyć urządzonko do radia żeby komendy głosowe były w głośnikach słychać wtedy (tak zrobiłem i jestem bardzo zadowolony) Decyzja oczywiście należy do Ciebie
Pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz