Zamieszczone przez Maro2225
Nawigacja w Octavii I
Zwiń
X
-
lec
po wersji nawigacji jaka masz, zakladam ze DX, ale w jakiej wersji ? D,G , inna? nie wiem co tam fabrycznie wkladali na O1
Komentarz
-
lec
nie wiem jaka jest roznica jesli chodzi o sam sprzet navi, ale w praktyce do roznych wersji pasuje rozny soft.
Jak popatrzysz sobie na navi nawet na allegro to sa oznaczenia ich wersji. Moze gdzies jest pokazane gdzie to odczytac. Na pewno mozna sprawdzic jesli masz jakies dzialajace mapy, to tam sa pliki ktore mozna podejrzec w notatniku i w ktorejs tam linijce jest sa napisane wersje map
Komentarz
-
lec
-
Kolego Brooklyn, jeżeli jest to oryginalna nawigacja skody(z przodu pisze tylko Skoda Auto) to masz na 100% mapy DX. Jeżeli jest to nawigacja przełożona z VW to jeżeli z przodu pisze coś takiego "Radio Navigation System" to jest to navi bez DX, jeśli pisze "Radio Navigation System MFD" to obsługuje system DX.
Poszukaj na P2P map teleatlas dx lub blaupunkt dx. Znajdziesz tam cala europe.
Pozdrawiam
[ Dodano: Sro 13 Cze, 07 23:59 ]
Jeżeli masz ochotę zakupić oryginalne mapy to dostaniesz je tutaj: http://www.navshop.com/en/category/m...-dx-en/101/0/0
Oczywiście piractwa nie popieram, ale praktycznie wszystkie te mapy(niektóre 1-2 lata starsze) znajdziesz do sciagniecia w internecie.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Świetnie. Właśnie o to mi chodziło. Wielkie dzięki kolego pwgajda
Na 99% wydaje mi się, że napisane jest Radio Navigation System MFD.
A jeszcze jedno, jeżeli napisane jest tylko "Radio Navigation System" to wtedy czego szukać w P2P? Jakiejś mapy bez DX?
http://www.navshop.com/en...t-dx-en/101/0/0 -> co do tej strony to faktycznie oglądałęm ofertę, (ponieważ równiez nie popieram piractwa) ale mapa która mnie interesuje kosztowała ok 900 zł, więc chyba sobie podaruje taką.
No to jeszcze raz dziękuję!Życzę miłego dnia!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BrooklynA jeszcze jedno, jeżeli napisane jest tylko "Radio Navigation System" to wtedy czego szukać w P2P? Jakiejś mapy bez DX
Przykładowe mapy nie DX do kupienia są tutaj:
Niestety jest ich mniejszy wybór niż map DX oraz nie ma w nich mapy polski.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
można jeszcze tak odczytać wersję navi:
wcisnij na raz przyciski 3 i 6 i odczytaj na wyswietlaczu wersje hardware:
NAV HW: 102 znaczy A lub B, 1001 to C, 1002 to D.
PS jest już dostępna mapka do navi 2007/08 Polska-Czechy z polskim lektorem...
pozdro
Komentarz
-
-
Witam!
Mam pytanie dotyczące oryginalnej navi do OI z 2000r. po lifcie.
Nie wiem jakie mapy ona czyta.
Przy kupnie auta miała włożoną taką mapę:
cd1-2045 v3
Title: TAN
Project-Number: BP-TAN-04006
Project-Name: TAN Benelux 2005
Worm: cd1-2045 v3
Online-Software: nc92 v7-eur-086-15
Boot-File: boot.cfg.navi-v2
Nav-Data: NAV/nav1-2045 v3
Map-Data: map1-2045 v1
Quad-Idx: quad1-1931 v2
DOA: doagen 2.5
NTL: DEU_D_01
DNL (C-Navi): dnl0-_dummy v1
Speller: bel
LL-Corr: wgs84
Date: 26.10.04 (13)
Compose-Tool: SCCS-Vers 1.56 06-01-04
Image-Tool: SCCS-Vers 1.32 06-01-04
Czy może mi ktoś powiedzieć jakie mapy czyta, próbowałem sie doczytać jakiej jest ona wersji naciskając jednocześnie 3 i 6 to na wyświetlaczu w pozycji NAV HW nie ma nic tylko:----- -----
Dodam ,że na navi z przodu pisze tylko Skoda.
Jesli ktoś wie coś więcej proszę o odpowiedż!
Komentarz
-
Komentarz