po pierwsze radio dysponuje owszme 4x50 ale w rzeczywistości ma ono 4x20 RMS co jest zbyt mało aby napędzić głośniki, z racji tego zazwyczaj daje sie wzmacniacz nie wiemy czy planujesz w przyszłości rozbudowę syetemu o wzmak i subwoofer ale jeżeli koniecznie chcesz system pod samo radio to proponuje to
Czy zbyt malo? z tym bym sie nie zgodzil
Zakladajac ze glosnik bedzie mial 90db/W, to w odleglosci 1m przy mocy 1W bedzie slyszalny dzwiek o glosnosci 90db, przy 120db odczuwalny jest juz ból
Wszystko zalezy od tego czego oczekujesz, jesli chcesz zeby Cie slyszeli z zewnatrz i jadac z opuszczonymi szybami wiadomo bylo ze to Ty, to faktycznie przyda sie wzmacniacz, jesli natomiast sam chcesz sluchac muzyki to spokojnie radyjko powinno dac rade.
daniel0607, czegos podobnego jak Ty oczekiwalem - dobrego brzmienia i zero dodatkowych wzmacniaczy... uwazaj z pytaniami na forum, bo zostaniesz tak rozpedzony ze sprawisz sobie znacznie lepszy sprzet niz zakladales
a tak na serio, dobre brzmienie - ja wczesniej zakladalem ze glosniki same stykna, jednak zamontowalem wzmaka i glosniki, jest lepiej niz zakladalem, ale jednak brakuje mi jeszcze skrzynki w bagazniku ;-/ mysle, zebys dokladniej sprecyzowal to czego oczekujesz od sprzetu
daniel0607, to w swoim przedziale cenowym ciezko bedzie cos takie znalezc, a i bez wzmaka raczej sie nie obedzie - wszystko zalezy od gustu - ja wydalem 1500zl na glosniki/wzmak/instalacje i wg mnie bass nie jest wystarczajaco cieply, potrzebuje czegos innego, tak wiec jesli chodzi o kase, to mozesz spodziewac sie wydatkow
W kwocie 200 zł niestety ciężko będzie Ci kupić cos sensownego. Jeżeli głośniki mają być napędzane tylko końcówkami z radia proponuję Helix blue 62(2xtweeter, 2xwoofer + zwrotnice), natomiast jeżeli chcesz w przyszłości zasilić przód wzmacniaczem proponuję hertz esk. W jednym jak i w drugim przypadku koszt w granicach 300zł. I zapomnij o głośnikach odseparowanych za 200 zł - szkoda kasy. PZDR
Za 1400zł new także na 100% opłacalny zakup. Tzn jeszcze nie przesądzone żę go będę kupować ale głęboko myśle nad nim. Musze dobrze pomyśleć bo nie wiem czy w cenie 1400zł coś lepszego u nas nowego w kraju kupie.
Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka
Głośniki już mam w domu tylko nie wiem czy montować je w aucie bo narazie wzmak w chwili obecnej mam zasłaby a głośnki na dzień dziesiejszy grają u mnie też DLS C6A i będę je sprzedawać. Miałem kupować R6A ale się rozmyśliłem i postanowiłem zaszaleć Jak zdecyduje nad wzmakiem jaki to wtedy wepne UP6
Za 1400zł new także na 100% opłacalny zakup. Tzn jeszcze nie przesądzone żę go będę kupować ale głęboko myśle nad nim. Musze dobrze pomyśleć bo nie wiem czy w cenie 1400zł coś lepszego u nas nowego w kraju kupie.
IMO dobra cena za ten sprzęt to byłoby 800-900 zł - więcej nie warto
a budowanie systemu pod klocki jednej marki to IMO pomyłka - chyba jestem uprzedzony do DLS'a :diabelski_usmiech
With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Nexus6, używki chodzą za 1300zł także chyba dobra cena 1400zł za new nigdy nie używany i nie mówie że jestem jakims tam zwolennikiem DLS-a miałem okazje testować głośniki innych producentów i jakoś DLS mi najbardziej odpowiadza i mówie o głośnikach a co do wzmaka to czas pokarze czy to będzie DLS czy coś innego. Narazie jestem w fazie zbierania inforamcji a co do głośników UP6 to wiedziałem że będzie dobry zakup i nie załuje ani jednej złotwóki bo za głośniki dałem 900zł new czyli taniej niż jest w sprzedaży.
SuchyX, z seri RA dwudziestka mi sie calkiem podoba... jest znacznie tansza od A3, a tez ma powerka pod system przedni
Adamu, czy masz jeszcze A3? chyba to Ty miales 4 SALE ?
[ Dodano: Nie 25 Lis, 07 01:36 ] Nexus6, zdaje mi sie ze cale forum audiocar.pl jest uprzedzone do DLS`a :P
ale fakt... budowanie systemu korzystajac z jednej marki to nie jest najlepsze wyjscie - buduje sie dla ucha a nie dla oka... ale z tym uprzedzeniem co do dystrybutora DLS`a macie jakies uprzedzenia
[ Dodano: Nie 25 Lis, 07 01:39 ] SuchyX, gdzie kupiles UP6 za 900zl - prosze o info!!!!
Na chwile obecna zbieram sprzecik, jesli chodzi o system przedni to wlasnie mysle o glosnikach R6A badz UP6... ale ta cena ktora podales jest pikna, za tyle moge je kupic od teraz - pomimo innych wydatkow
Komentarz