OKi, panowie - mam pytanie jak zapatrujecie sie na bigosik na ognisku? Chyba udało mi się znaleźć wykonawcę Tylko muszę wiedzieć czy chcecie i jak tak to ile osób mniej więcej będzie (w grę wchodzi jakaś zrzuta) no i kucharz musi wiedzieć ile czego do gara wrzucić
kolejna zabudowa bagażnika - projekt zakonczony FOTO
Zwiń
X
-
kolejna zabudowa bagażnika - projekt zakonczony FOTO
W życiu każdego mężczyzny przychodzi taki okres w którym ... w którym brakuje mu czułości. I wtedy kupuje sobie skrzynie by mu masowała plecy :szeroki_usmiech
No więc i ja wpakowałem sie w audio.
Sprzęt zamontował skonfigurował i dostarczył Paweł CASKP www.audiocar.pl
- uDimenson RM V-41
- Helix W-10
No i odwieczny problem co zrobić by było duzo miejsca w bagażniku. suba i piec trza gdzieś upchać . No i powstał ten pomysł.
Na czym mi zależało :
- na małych gabarytach skrzyni
- na szybkim odpinaniu skrzyni i jej wyjmowaniu bez zbędnych narzędzi, rozkręcań i uważania na zwarcie
- na jak największym zagospodarowaniu bagażnika
Efekt :
- podłoga wyżej o ok 10mm
- dodatkowy lewy schowek
- cała przestrzeń gdzie jest koło bedzie do wykorzystania na coś bo bedzie na tym leżała wykładzina
- sub ma szybkozłaczke którą zapomniałem sfotografować. Polega na wkładaniu kabla i wyjmowaniu - szybko. To w sytuacji gdy potrzebuje bagażnik. Nie trzeba rozpinać nic ani rokrecać. I nic nie sie spali przy wyjmowaniu kabla. Jednym ruchem rozpinam kabel i moze sobie leżeć w bagażniku. :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
Ustaliliśmy z Pawłem ze jak przyjdzie czas by sie "rozbudowywać rodzinnie" i bedzie potrzebny większy bagażnik, wózek etc. to głośnik z suba powędruje w koło. Specjalnie wziąłem taki głośnik Helix W10 który nadaje sie do skrzyń małolitrażowych i można go wpakować w koło. Wtedy zniknie skrzynia i przestrzeń sie jeszcze powiększy :szeroki_usmiech
Oczywiście jeszcze musze to obić wykładziną taką jak jest w bagażniku. Oraz zrobić uchwyty na wyjmowanie półek. Do tego jeszcze na górze będą wstawki antypoślizgowego materiału :szeroki_usmiech
OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
-
-
deespe, myslałem ale :
- raz ze robi sie problem z otwarciem całkowitym. Przy zmianie koła w deszczy w nocy w pojedynke robi sie mniej wygodne
- zabudowa jest ciezka juz w sobie łaczac ja w zawias mam miejsze pole jej rokładania
- w zawiasie jest jako całość - a tak w segmentach sobie ja składam.
- w zawias moze pojdzie jak bedzie sub w kole. ZobaczeOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez deespeno no w zasadzie to masz poniekąd rację... to jak upakujesz suba w kole to zawias i siłownik. to będzie sie otwierać malinowoOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
Komentarz
-
-
Maicroft, spokojnie jak na wojnie jeszcze Cię na tym cemencie posadzę :szeroki_usmiechOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
No i projekt zakończony. Wyszło lepiej niż sie spodziewałem.
I powiem wam, że tak naprawdę to nie ubyło miejsca. Ci co mnie znają wiedzą ze zawsze woziłem ze sobą koszyk a w nim rozmaite rzeczy które sie przydają w aucie. Po drugim boku miałem również orbe skody z kolejnymi rzeczami. I tak naprawdę moja przestrzeń bagażowa była pomniejszona o te dwa kolce. Teraz wszytko wylądowało w podłodze i w bagażniku nastał porządeczek i czysta przestrzeń !. Polecam tego typu rozwiazania dla osób które maja duzo niezbędnych gratów w bagażniku. Juz nie koniecznie samo car audio.
Komentarz
-
-
:wink:
deespe, A Ty obijaj swoją i wstawiaj foty . Ile twoja waży sprawdzałeś ? Moją wazyłem 20KG. Zależało mi na tym by nie była za ciężka.OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez team-amProfi wykonanie. Rzeczywiscie lubisz sporko drobiazgowch rzeczy :lol:
- klucze i narzedzia równego rodzaju
- kamizelka odblaskowa
- klucz do kół
- WD40
- płyn G12
- 1L oleju Motul
- spręzone powietrze
- preparat do czyszczenia skóry
- różne rodzaje taśm klejących
- płyn hamulcowy
- trójkąt
- apteczka
- kabel sieciowy RJ45
- kable zasilające do komputera etc
- pudełko -> komplet zarówek z bezpiecznikami
- kable do podpięcia aku
- gaśnica
- kilka rodzai "trytytek"
- szmaty
i wiele\, wiele innych
I nic nie widać wszytko schowaneOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez neck99:wink:
deespe, A Ty obijaj swoją i wstawiaj foty . Ile twoja waży sprawdzałeś ? Moją wazyłem 20KG. Zależało mi na tym by nie była za ciężka.:zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez deespeSwojej nie ważyłem ale na pewno ma koło 100 kg.
Ja już nie chciałem przesadzać z wagą. Bo doszły 17` 225/45/17 .. ta zabudowa .. klima i zacznie mi za niedługo znów chodzić po głowie koks. A obiecałem sobie i zielonej czeszce ze już więcej jej nie "pompne" :diabelski_usmiechOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez neck99to teraz do MT po +15KM
[ Dodano: Czw 05 Lip, 07 22:32 ]
ale powiem szczerze że nie czuje zbytniej różnicy w mocy....:zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...
Komentarz
-
-
taaaa... i coś trzeba zrobić z zawiechą bo dupa siadła ze 2-3 cm.
Zamieszczone przez team-amNajgorsza jest świadomość ze mozna wiecej :szeroki_usmiechOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
Komentarz