Nie potrafiłem znaleźć tematu w którym jest o tym mowa ale jeśli jest to przepraszam. Mam takie pytanko, ponieważ zamówiłem Octavie II ale bez radia Stream. I teraz moje pytanie czy bez problemu mozna zamontować w nim zwykłe radio czy potrzeba jakiś rameczek i prześciówek jak w wielu samochodach.
Można zamontować bez większych problemów niefabryczne radio, ale tak jak napisałeś potrzebna jest ramka ( dostępna w ASO za bardzo rozsądną cenę - przyciśnij ASO może do nowego dadzą Ci gratis ). Potrzebny też będzie separator do zasilania anteny ( ma wbudowany wzmacniacz ), ale to kup raczej poza ASO. Co do kostek ( zasilanie i głośniki ) to zależy jakie wyjście będzie miało twoje radio, ale nawet jak będą potrzebne to raczej nieduży koszt...
A te kostki w OII to są ISO czy jakiś inny wynalazek?
I jeszcze mam pytanie co do tego separatora ponieważ znalazłem 2 takie na allegro od tego samego sprzedawcy ale cena się dosyć mocno różni. Droższy separator i Tańszy separator. One się czymś różnia czy obydwa będą pasować?
Tu masz info o kostkach ISO w OII. Całość jest zintegrowana i nazywa się to chyba ISO/FAKRA czy jakoś tak. Co do separatorów z allegro to się nie wypowiem, bo ich nie używałem ( mam Stream-a ).
Komentarz