montaż radia w OII

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • w_o_j_t_a_s
    Classic
    • 2008
    • 19

montaż radia w OII

witam

mam pytanie czy wiecie gdzie w Octavii I 1.8 T AGU szukać modułu zapłonowego

pozdrawiam adam
  • alek
    Classic
    • 2007
    • 2

montaż radia w OII

Nie potrafiłem znaleźć tematu w którym jest o tym mowa ale jeśli jest to przepraszam. Mam takie pytanko, ponieważ zamówiłem Octavie II ale bez radia Stream. I teraz moje pytanie czy bez problemu mozna zamontować w nim zwykłe radio czy potrzeba jakiś rameczek i prześciówek jak w wielu samochodach.

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

Można zamontować bez większych problemów niefabryczne radio, ale tak jak napisałeś potrzebna jest ramka ( dostępna w ASO za bardzo rozsądną cenę - przyciśnij ASO może do nowego dadzą Ci gratis ). Potrzebny też będzie separator do zasilania anteny ( ma wbudowany wzmacniacz ), ale to kup raczej poza ASO. Co do kostek ( zasilanie i głośniki ) to zależy jakie wyjście będzie miało twoje radio, ale nawet jak będą potrzebne to raczej nieduży koszt...
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• alek
        Classic
        • 2007
        • 2

A te kostki w OII to są ISO czy jakiś inny wynalazek?
        I jeszcze mam pytanie co do tego separatora ponieważ znalazłem 2 takie na allegro od tego samego sprzedawcy ale cena się dosyć mocno różni.
        Droższy separator i Tańszy separator. One się czymś różnia czy obydwa będą pasować?

Komentarz

• Bulikowy
          Rider
          S_OCP Member
          • 2006
          • 353

Ja ten separator miałem od razu z kostką którą kupiłem w ASO. Wystarczy tylko podpiąć i wszystko gra.

Komentarz

• kowal 2002
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 5161

Tu masz info o kostkach ISO w OII. Całość jest zintegrowana i nazywa się to chyba ISO/FAKRA czy jakoś tak. Co do separatorów z allegro to się nie wypowiem, bo ich nie używałem ( mam Stream-a ).
            Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
            Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

Pracuję...