Skoda Auto Stream - reklamacja, czy ktos probowal

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kowal 2002
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 5161

Zamieszczone przez leszekmw
    ... ale mam niesamowitą różnicę w odsłuchu między radiem a cd . radio gra jakby mu brakowało wszystkiego oprócz basów natomiast na cd jest całkiem w normie (oczywiście dla zwykłego słuchacza) .niedługo będę wygłuszał drzwi najprawdopodobniej ale nie wierzę żeby to poprawiło jakość dżwięku z radia
    TTTM :twisted: Przy takiej różnicy powinny być oddzielne ustawienia parametrów dźwięku dla radia i CD. Wytłumienie poprawi ogólnie jakość odsłuchu, ale różnica FM/CD pozostanie ( a nawet subiektywnie się pogłębi ).

BTW - procek na którym jest zrobiona obróbka dźwięku w Stream-ie przewiduje opcję oddzielnej regulacji ( 9 pasmowy EQ ) dla każdego źródła; niestety Skoda ( a właściwie Visteon ) uznał, że nie jest to potrzebne... :evil:
    Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
    Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• yanooshiiik
      Ambiente
      S_OCP Member
      • 2007
      • 172

kowal 2002, pytanie czy godzimy sie na to czy reklamujemy jako towar niezgodny z zamowieniem? Ja uwazam ze nie powinno sie tego traktowac TTTM. Co mnie to obchodzi, ze ktos zchrzanil robote? Zaplacilem i chce zeby to co kupilem dzialalo.

Dokladnie mam to samo odczucie jak gra z cd jest ok, jak z radia to wlasnei mam taki sam efekt jak leszekmw,

Inna sprawa, ze jak przelaczylem radio w tryb debug, to takze sygnal przekazywany do radia tez zaskakujaco czesto jest slaby (nawet 50%) i strasznie fluktuuje.

Nie wiem, co z tym zrobic i jakie mam szanse w ewentualnej bitwie z producentem? Moim zdaniem towar poprostu jest zepsuty i tyla.

Komentarz

• kowal 2002
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 5161

Problem w tym, że producent zawsze powie, że spełnia jego normy i się wypnie...

Komentarz

• Big
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 6389

Zamieszczone przez yanooshiiik
          Big, mozesz sprawdzic i podac mi jaka wersje softu masz?
          Przepraszam, że to trwało az tak długo ale po prostu .. zapomniałem ops:
          PO naciśnięciu tych strzałek wyświetliło sie cos takiego: "25.0.0.0" oraz "CD MECH 00.74" myślę, że to jest ta wersja softu bo nic innego więcej nie mogłem znaleść.
          Czarny Elegance

Komentarz

• kowal 2002
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 5161

25.0.0.0 to faktycznie w miarę nowy. Ja mam 18.0.0.1 a auto z listopada 2006

Komentarz

• sontario
              Rider
              • 2007
              • 260
              • Octavia II (1Z3)
              • BKD 2.0 TDI 140 KM

Kurcze, rzeczywiście w moim Stream MP3 jest podobnie... CD gra wyśmienicie a radyjko pozostawia wiele do życzenia... Zauważyłem, że kłopot się zaczyna w mieście, gdzie sygnał jest silny. Poza miastem radio gra o niebo lepiej. Jeżdżąc po Łodzi szlak mnie trafia. RadioZet mi często szumi, przerywa i odbiera jakby w mono. Nie ma kurcze na to jakiegoś lekarstwa? Dzisiaj po pracy sprawdzę u siebie wersję softu...
              OII Elegance 2.0 TDI

Komentarz

• dexter
                Classic
                • 2007
                • 32

U mnie wymienili juz streama na nowego ,problem z jakościa odbioru pozostał.W mieście faktycznie porażka ,trzeszczy i przełącza między mono a stereo.Wprawdzie z takim problemem da sie żyć ale jak wku........w poprzednim jeszcze co jakiś czas strzelało w "głośniki".Serwis rozkłada rece.Tutaj trzeba poszukać rozwiązań poza serwisowych ,może jakiś elektonik dałby radę?

Komentarz

• cartel1
                  Ambiente
                  • 2007
                  • 249

to VISTEON dał dupy z tym sprzętem...ja akurat mało radia słucham bo zawsze CD leci więc na temat jakosci odbioru teraz sie nie wypowiem
                  [center:a5df0a9dad]

[/center:a5df0a9dad]

Komentarz

• mateo
                    Ambiente
                    • 2007
                    • 172

Zamieszczone przez cartel1
                    to VISTEON dał dupy z tym sprzętem...ja akurat mało radia słucham bo zawsze CD leci więc na temat jakosci odbioru teraz sie nie wypowiem
                    probowalem wycisnac wszystko co fabryka dala z tego radia
                    wyprowadzilem nawet pre-out z DSP sprzed wzmacniacza

nic nie pomaga - sprzet zostal skonstruowany z byle czego kupionego z chinach za 2$ i nie da sie wiele z tego wycisnac
                    jesli chodzi o czesc radiowa to juz wogule - ktos ktos to wymyslil powinien dostac w "łeb" i tyle

w desperacji wzialem calosc do domu i podlaczylem pod sprzet domowy ... kicha - iPod zony gra lepiej niz to

sadze ze wszelkie zabiegi majace na celu poprawe jakosci grania sa bezcelowe - szkoda tylko ze trzeba inwestowac w CAN-BUS adapter chcac zrobic cos sensownego
                    Mateo
                    chip'ed

Komentarz

• leszekmw
                      RS
                      • 2005
                      • 5356

czy ktos ma jakiekolwiek pojęcie o tej nowej nawigacji do O2 , tej z dvd ?? czy tam jest lepsze radio i wzmacniacz ??

[ Dodano: Wto 07 Sie, 07 10:23 ]
                      Nowoczesne medium, porządkuje świat i dostarcza angażujące informacje, rozrywkę i usługi w czasie rzeczywistym. Przewodnik Polaków w wirtualnym świecie.

to jest chyba ta najnowsza co ma Grygy :?:
                      pisze że radio blaupunkta jest

[ Dodano: Wto 07 Sie, 07 11:06 ]
                      dupa , to nie jest ta najnowsza , teraz się dobrze przyjrzałem , sorki , mam zdjęcie tej nowej do O2 ale nie wiem jak się to wysyła , mogę przesłać na maila (chyba)
                      O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                      GVI 1.4TSI
                      LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                      tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• mateo
                        Ambiente
                        • 2007
                        • 172

czy ktos ma jakiekolwiek pojęcie o tej nowej nawigacji do O2 , tej z dvd ?? czy tam jest lepsze radio i wzmacniacz ??
                        z tego co bebechy mfd2 dvd widzialem to nie ma co liczyc ze to bedzie lepsze
                        ciutke tak, ale tylko ciut
                        Mateo
                        chip'ed

Komentarz

• Big
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 6389

Słuchajcie, nie wiem dlaczego ale ja naprawdę nie moge narzekać na radio Streem. Nie ma problemu z gubieniem stacji (nawet przy samej Ukrainskiej granicy , nad Bugiem odbiera ładnie i czysto). Jeśli chodzi o jakość dzwięk uto uwazam że jak na firmowe radio gra ładnie, a mam porównanie bo interesują sie troche sprzętem HI-FI co prawda domowym ale zawsze i naprawdę Streem nie wypada tu wcale źle.
                          MOże to wszystko dlatego że mam zaledwie 1 miesięczne auto
                          Czarny Elegance

Komentarz

• mateo
                            Ambiente
                            • 2007
                            • 172

Zamieszczone przez Big
                            Słuchajcie, nie wiem dlaczego ale ja naprawdę nie moge narzekać na radio Streem. Nie ma problemu z gubieniem stacji (nawet przy samej Ukrainskiej granicy , nad Bugiem odbiera ładnie i czysto). Jeśli chodzi o jakość dzwięk uto uwazam że jak na firmowe radio gra ładnie, a mam porównanie bo interesują sie troche sprzętem HI-FI co prawda domowym ale zawsze i naprawdę Streem nie wypada tu wcale źle.
                            MOże to wszystko dlatego że mam zaledwie 1 miesięczne auto
                            nie no sorry - porownujac z jakimkolwiek sprzetem grajacym to slabizna
                            osobiscie nawet uwazam ze moj komp gra ciszej

a podpinalem streama nawet do sprzetu domowego zeby sprawdzic
                            Mateo
                            chip'ed

Komentarz

• MiKruS
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2004
                              • 7976

Chyba znalazlem sposob na "moj" CD Error. Wlaczajac CD, wciskam po chwili FM i znowu CD i gada... na razie bez zacięć.

Nie jest to moze to co tygryski lubią najbardziej, ale chyba zostane przy tym - jesli bedzie działać, bo strach, ze zamienią mi na radio, ktore zacznie przerywac i trzeszczec - jak tak czytam Wasze posty... :| :| :x
                              TDI 205PS

Komentarz

• Big
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 6389

Zamieszczone przez mateo
                                Wiesz jasne, jeśli do auta zamierzasz włozyć jednostkę sterującą za 5 tyś zł do tego wzmacniacz za kolejne 5 tyś, kable np. Nakamichi i głośniki Herza to zgadzam sie ze fabryczny Streem gra źle
                                Jednak gdy Streem porównac do FABRYCZNYCH odtwarzaczy rodem z innych marek np. z Renault czy Opla lub Forda to Streem juz tak źle nie wygląda a nawet jego wrażenia odsłuchowe są całkiem pozytywne

[ Dodano: Sro 08 Sie, 07 08:19 ]
                                Zamieszczone przez mateo
                                a podpinalem streama nawet do sprzetu domowego zeby sprawdzic
                                A podpinałeś np. Philipsa z Renault czy Sony z Forda żeby porówać ich wrażenia odsłuchowe ze Streemem ??
                                Czarny Elegance

Komentarz

• leszekmw
                                  RS
                                  • 2005
                                  • 5356

mateo, masz może dokładne dane tej nowej nawigacji :?: przynajmniej jak sie ona dokładnie nazywa , jakiś symbol , może znasz adres jakiejś strony :?: .
                                  największy jest ból bo z tego co sie zorientowałem to nie ma menu po polsku :?
                                  GVI 1.4TSI
                                  LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• Nexus6
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2004
                                    • 4847
                                    • Volkswagen

Big, Stream szału nie robi, jeśli go dostajesz w cenie, bez dopłat to "od biedy" może być,
                                    natomiast w przypadku osobnego zakupu to markowa jednostka CD za 300 zł bije go na głowę
                                    nie trzeba wcale bić piany o jakichś tysiącach złotych - bo widze ze gdzies cos słyszałeś, tylko za bardzo nie wiesz co :diabelski_usmiech
                                    With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• Big
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 6389

Nexus, ja wiem co i gdzie słyszałem bo co prawda sprzętem Car audio się nie interesuję (bo albo sie chce NAPRAWDĘ słuchać muzyki albo jeździć samochodem) ale jestem audiofilem jeśli chodzi o domowy sprzęt Hi-FI
                                      Zamieszczone przez Nexus6
                                      Stream szału nie robi, jeśli go dostajesz w cenie, bez dopłat to "od biedy" może być,
                                      natomiast w przypadku osobnego zakupu to markowa jednostka CD za 300 zł bije go na głowę
                                      Nie wiem po co powielasz moje zdanie tylko w innych słowach :?: Przecież ja twierdze dokładnie to samo !! Jeśli chodzi o sprzęt który dostajesz wraz z autem to Streem jest po prostu niezły, ALE jeśli chodzi o sprzęt dostępny odrebnie np. w specjalistycznc hsalonach car Hi-FI to zgadzam siew 300% że za 1600 zł (czyli tyle ile żąda Skoda zaStreem) kupisz odtwarzacz o duuuuuuuu żżżżżżooooooo lepszych parametrach odsłuchowych.
                                      Dlatego też pisałem żeby Streema porówanc do innych firmowych odtwarzaczy np. tych z Renault, Opla czy Toyoty.
                                      Czarny Elegance

Komentarz

• leszekmw
                                        RS
                                        • 2005
                                        • 5356

Zamieszczone przez Nexus6
                                        masz całkowitą rację niestety :evil: , tylko że to ładnie wygląda w aucie(stream)
                                        GVI 1.4TSI
                                        LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• mateo
                                          Ambiente
                                          • 2007
                                          • 172

mateo, masz może dokładne dane tej nowej nawigacji :?: przynajmniej jak sie ona dokładnie nazywa , jakiś symbol , może znasz adres jakiejś strony :?: .
                                          największy jest ból bo z tego co sie zorientowałem to nie ma menu po polsku :?
                                          takie: http://golf5wiki.heim1.de/index.php/MFD2

tyle ze DVD cos zdechlo noi okazalo sie ze Touran ma inny ksztalt - prostokat a nie trapez

[ Dodano: Sro 08 Sie, 07 18:34 ]
                                          Zamieszczone przez Big
                                          Zamieszczone przez mateo
                                          Wiesz jasne, jeśli do auta zamierzasz włozyć jednostkę sterującą za 5 tyś zł do tego wzmacniacz za kolejne 5 tyś, kable np. Nakamichi i głośniki Herza to zgadzam sie ze fabryczny Streem gra źle
                                          Jednak gdy Streem porównac do FABRYCZNYCH odtwarzaczy rodem z innych marek np. z Renault czy Opla lub Forda to Streem juz tak źle nie wygląda a nawet jego wrażenia odsłuchowe są całkiem pozytywne
                                          dotychczas mialem fabryczne radio od porsche czyli beckera
                                          kupilem za 400 zl i gralo REWELACYJNIE
                                          o 4 klasy lepiej od streama

w domu podpinalem pod amplituner philipsa i kolumny JAMO - czyli taki se sprzet
                                          Mateo
                                          chip'ed

Komentarz

• cartel1
                                            Ambiente
                                            • 2007
                                            • 249

dzisiaj podczas jazdy posłuchałem sobie troche radyjka i na jakość odbioru nie narzekałem, za to długi czas przełączania stacji mnie irytował który trwał około 2 sek... nie spotkałem jeszcze radia tak długo myślacego :lol:

Komentarz

• MiKruS
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2004
                                              • 7976

Zamieszczone przez cartel1
                                              za to długi czas przełączania stacji mnie irytował który trwał około 2 sek... nie spotkałem jeszcze radia tak długo myślacego
                                              Taaa... no ja spotkalem, ale marne to pocieszenie...

Ja robie tak, ze w miescie robie AF OFF i wtedy przelacza blyskawicznie, a jak wyjezdzam w trase to robie AF ON.
                                              Znowu nie jest to to co tygryski lubią najbardziej, ale trzeba sobie radzic... :|
                                              TDI 205PS

Komentarz

• cartel1
                                                Ambiente
                                                • 2007
                                                • 249

hmmm, będę musiał chyba 1 raz przegladnąć tą instrukcje z radyjka bo ani razu do niej nie zajrzałem przez te 4 miesiące :lol:

Komentarz

• leszekmw
                                                  RS
                                                  • 2005
                                                  • 5356

mateo, ale to nie a sama navi , to jest chyba starszy model który był do tej pory
                                                  GVI 1.4TSI
                                                  LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• dexter
                                                    Classic
                                                    • 2007
                                                    • 32

Czy ktoś wie jaka powinna być najnowsza wersja oprogramowania do Streama ,w poprzednim sprzęcie ,żeby wyeliminowaś wszystkie braki wgrywali co jakiś czas coś nowszego .W wymienionym sprzęcie (udało się) mam 18.0.0.0 CD 00.66.
                                                    Zamkniete auto w garażu (wokół różne żelaztwa ),radio gra lepiej jak przejezdzając Morska w Gdyni!!!

Komentarz

Pracuję...