CASKP, co to za subik bo nie mogę sie doczekać października mam nadzieje że wpadniesz na zlot OCP do Krościenka z żoną i dziećmi oraz Nexus z Ulą abym mógł posłuchać
jak cos to moge poszukac zdjec z poszczegolnych faz budowy + udokumentowac koncowke roboty
Dawaj, dawaj ! Sam zaczynam myśleć nad identycznym rozwiązaniem u siebie. Dźwięk się poprawia w aucie a i funkcjonalność bagażnika praktycznie nie cierpi co u mnie jest NAJWAżNIEJSZE !
Pytanie tylko: jakie rodzaje głośników dobierać do takiej skrzynki ( rozmiar) bo w temacie subów, skrzyń itepe jestem zielony ?
CASKP, co to za subik bo nie mogę sie doczekać października mam nadzieje że wpadniesz na zlot OCP do Krościenka z żoną i dziećmi oraz Nexus z Ulą abym mógł posłuchać
Subik to mała tajemnica ;]
Kiedyś grał u mnie w autku - Mondziaku - teraz gra u Nexus'a. Jak widać jest to konstrukcja Bass-reflex - która potrzebuje niecałe 18 litrów. Gra szybko i klarownie. Jak wiesz - przód u Nexus'a jest bardzo szybki. Ciężko znaleść subik który zgrałby sie z tymi przetwornikami - nawet z konstrukcji zamkniętych. To maleństwo komponuje się bardzo dobrze - praktycznie nie słychać subika że jest obecny w aucie. Słuchać tylko że systemik przedni nabrał więcej dołu i głębi .....
Dla wielu będzie to pewno zagrycha - dlaczego bass-reflex jest tak szybki - ale to niestety - mała tajemnica :diabelski_usmiech :P
[center:f683551993]>>- CAR AUDIO SYSTEM -<<
****** > www.audiocar.pl < ******
Wyprzedaż Sprzętu Car Audio po cenach HURTOWYCH - Zainteresowani - Pytać ;] [/center:f683551993]
aaaaa i oni znają jego tajemnicę niestety nie lubię niemców :P nieno, żarcik. Zaglądnę, zobaczę, pogadamy i może coś się z tą moją skrzynią zrobi bo mnie wkurza że tak sobie w bagażniku leży i miejsce zajmuje
na razie go wygrzewam, ale nie mam co narzekac - gitara basowa czy elektryczna wybrzmiewa OK
choc to i tak czesc mozliwosci, blokuje mnie radio (skoda stream), po podpieciu lepsiejszego jest o klase lepiej ...
wiec stream pojdzie na allegro, a wejdzie albo alpine siakis, albo moj faworyt - becker
ladnie, ladnie... o czyms podobnym mysle - poki co dogaduje sie i moze niedlugo taki system zagosci i u mnie, rowniez zalezy mi na funkcjonalnosci bagaznika, pierwsza zabudowe widzialem Nexusa, teraz ta... szacunek
[ Dodano: Sob 27 Paź, 07 18:11 ]
o... i widze ze glosniczek nie jest za drogi - jak to gra i jaka moc go napedza?
i nie wiem jak to zrobic albo inaczej do kad zabudowac
to proste. od progu bagażnika czyli od tego czarnego plastiku do końca głośnika i po tym skosie.
a jak byś chciał coś efektowniejszego to niebawem wrzucę fotki mojego kufra to zobaczysz co można
:zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...
No czekam czekam bo chce zobaczyc jak to mozna zrobic bo mi brak koncepcji narazie a glosniki maja srednio 14 ++++ glebokosci
PS
No to bede musial usunac tylne glosniki mowi sie trudno ale pierw musze to zobaczyc :P bede kompletowal a potem w ferie [niestety ucze sie] wezme sie za kombinowanie
Komentarz