franco, Tom Tom to porażka na drogi polskie nie mów że mapy TT są dobre bo nie są i każdy mi tak mówił kto dużo jeździ po kraju.
Ja poruszam się na dwuch mapach Tom TOM i IGo i niejest tak żle niewiem skąd takie poglady że to kompletna kicha . Ma swierzutkie mapy pokrycie polski jest bodajże 90%dróg dodatkowo mam XL i niema problemu. A jeżeli ktoś ci mówi że to kicha to sprawdź. Może jeżdżą na starych mapach i tu jest problem. Przeważnie firmy sprzedające GPS bazują na tych samych mapach kwestia jest tylko czy są świeze czy starocie. Pewno gorzej mozebyć z adresówka ale i tak gdzie mam dojechać to dojade.
SKODA OCTAVIA RED LINE jedyny taki w POLSCE www.ellart.pl
franco, już pisałem na temat pokrycia dróg wyżej TT jest gorszy od MioMap, Navigon, Mapa Map już nie mówiąc o Auto Mapa i chodzi i o polske. Osobiście przejechałem na TT po polsce przeszło 2kkm i dla mnie to jest gniot. Wybacz ale po to jest nawigacja żeby Ciebie doprowadziła do celu włącznie z danym numerem budynku na danej ulicy po co mi NAVI jak znajdzie mi ulice a się okarze że ulica jest długa jak cholera i mam sam szukać sobie dokładny adres. Na polske na dzień dzisiejszy AutoMapa 4.1.2 czy 4.0 (mapę datowo maja tą samą tylko POI nowsze) na zachód od Polski to TT i Navigon :szeroki_usmiech.
Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka
SuchyX po części zgadzam sie z tobą to dlatego jeżdze na dwóch mapach MioMap to nic innego jak IGO (ATLAS...) Jeszcze trzeba troche poczekać na te 100% pokrycia w adresówce czy chociażby 90%. Jak juz faktycznie niemoge trafić pod wybrany adres (długa ulica) to włączam CB i mobile pomogą :wink:
franco, ano Cb dupsko ratuje. Dlatego Ci powiem że jeszcze nie zdarzyło mi się żeby AutoMapa 4.1.2 nie doporwadziła mnie do celu podanie dokładnego adresu domu
SuchyX sumując nasze utarczki słowne mieliśmy pomóc PPK w wyborze GPS do 600 pln troche odbieglismy o tematu. Uważam że PAD Mio 350 jest dobrym rozwiązaniem a co do map no to musi PPK wejść na forum map i sam sobie wybrać jakie mapy dla niego bedą dobre. Pozdrawiam FRANCO
Jak już mam coś polecać to polecam NavRoad NR350 + AutoMapa XL/4.0 Polska + SD 512MB koszt takiego zestawu ok 820-900zł zalezy gdzie kupimy :szeroki_usmiech
[ Dodano: Pią 21 Gru, 07 15:10 ]
Mały OT jakby ktoś potrzebował POI do AutoMapa - Punkty POI datowane na 17.12.2007 to moge wrzucić na rapida
podpinając się pod temat. Pytanko: Czy Ktoś z Was używał może któregoś z tych modułów GPS na Bluetooth: NAVIBE GB337 z chipsetem Mstar albo NAVIBE 735 i 737 z chipsetem Sirf Star III. Z tego co czytałem Mstar ma być lepszy od Sirf Star III, ale sprzedawcy to sprzedawcy Moduł ma współpracować z SPV-M2000 (znanym też jako Qtek 9090 albo MDA III). Model GB337 wygląda bardzo poręcznie, a te 2 pozostałe z kolei mają sprawdzony chipset. I co tu teraz wybrać :?: :roll:
czesc tez przylacze sie do tematu
mam tomtoma go 720 i mapy w tam sa takie sobie (polska) czy AutoMapa XL bedzie dzialac na nim bo wszyscy chwala ta mape i moze bym sobie kupil
Radio:C90r+XDP210EQ Kable:Opt,Skyline,50 mm Wzm:XES M1+FP 1.800 Glosniki:SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Komentarz