Zamieszczone przez maciejk77
Z innej beczki
Zwiń
X
-
Z innej beczki
O ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6Tagi: Brak
-
-
Z innej beczki
Po lekturze działu S & M już wiem mniej więcej co preferuje się w CA. Ale zastanawia mnie czy miłośnicy dobrego dźwięku w autach mają równie wyrafinowane sprzęty w domach.
Aby zachęcić do dzielenia się informacjami na temat domowego Hi-fi opiszę swój, dodam że nie jest to sprzęt moich marzeń, raczej wymuszony kompromis pomiędzy ceną a moim wymaganiami :-)
- CD - Technics SL PG 580A - najsłabsze ogniwo ;-)
- Wzmak - Harman Kardon HK 3370
- głośniki Wharfedale Diamond 8.3
Zestaw z racji moich niesprecyzowanych zainteresowań muzycznych jest bardzo uniwersalny, ale najlepiej sprawuję się przy muzyce rockowej.Hołdys Królem jestttt........
----------------------------------------
Octavia 1,9 TDI/ASV/110KM Drive
CB Johny II + Presidet ML-145
-
-
Adamu, pytałeś o sprzęt moich marzeń, nie jest to sprzęt za 300 000zł ;-)
Wystarczyłby mi taki: (przynajmniej do momentu osłuchania się z nim ;-) )
-amplituner HK AVR 645
- głośniki B&W CDM 7NT
- CD Harman Kardon HD 970
chyba muszę zrobić napad na bank 8)Hołdys Królem jestttt........
Komentarz
-
-
Hubol, całkiem całkiem
powiedz mi proszę jedno, dlaczego i amplituner i CD mają przetworniki DAC??
jezeli DAC ampli jest rewelacja to można chyba kupic "beznadziejne" CD z wyjściem cyfrowym. tu akurat CD ma lepszy przetwornik. a może tu chodzi o to że kino idzie po optyku?
pytanie 2, czemu do CD chcesz 7-ch amplituner?
Komentarz
-
-
Adamu nie znam się na tych wszystkich przetwornikach itp..., staram się wybierać sprzęt ze słuchu, a że miałem okazję do odsłuchu stąd mój wybór. Po doświadczeniach z moim HK mam olbrzymie zaufanie do tej marki. Co do zmiany zestawu z stereo na ampli, to AVR 645 znakomicie w tym zestawieniu sprawował jako wzmak stereo, a z rozbudową systemu do KD nie było by problemu ;-)
Ale to tylko plany na odległą przyszłość, na pewno przed zakupem spędziłbym wiele godzin w sklepach hifi ;-)Hołdys Królem jestttt........
Komentarz
-
-
Adamu, olej tą komerchę, zainteresuj się "chinolami" takimi jak Xindak czy Vincent
doskonały sprzęt w bardzo dobrych cenach
[ Dodano: Nie 26 Sie, 07 11:32 ]
Hubol, poszukaj możliwości odsłuchania tego zestawu: http://www.polpak.com.pl/pl/index.php?katg=10&kat=215#x
odejdzie Ci ochota na słuchanie innego sprzętu :diabelski_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Nexus6, jak tylko będę miał okazję to chętnie sprawdzę co to za cuda. Cena rzeczywiście zachęca :-)Hołdys Królem jestttt........
Komentarz
-
-
Odkurzam temat. Jako, że jestem na etapie zakupu CD, zastanawiam się nad Xindakiem (oczywiście tym budżetowym). I szczerze mówiąc nie wiem na co się zdecydować HK HD 980 czy Xindak? Pewnie Nexus6, pomoże :wink: . Reszta sprzętu: Apli Onkyo TX SR-506 (wiem słaby), KEF IQ: 60/50/30.
Vincent poza zasięgiem finansowym.
[ Dodano: Czw 10 Gru, 09 16:29 ]
No dobra- sam sobie pomogłem. Ani Harman, ani Xindak. Używany Marantz 5000 oraz lampizacja cedeka. Podobno uskrzydla sprzęt, ale o tym już po zakupie i tuningu sprzętu.It doesn't matter what we're losing
It only matters what we're going to find!
Komentarz
-
Komentarz