Zestaw na przod za 2000zl

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • artureks
    Classic
    • 2008
    • 3

ja cały czas słyszę jakieś odgłosy dobiegające z pod... no właśnie z pod czego :roll: :?: :?: Chyba z pod maski :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ps
    Odnośnie wyjazdu to jestem chory jak na razie mam nadzieję że sytuacja się wyjaśni do weekendu
  • ajsik
    Classic
    • 2007
    • 5

Kolega chce przeznaczyc 2k na zestaw glosnikow na przod. Ma audi a4 avant z 2004r. Co polecili byscie w tej cenie ? Czy przydalby sie wzmacniacz jezeli tak to jakie glosniki i wzmacniacz za 2k ?? Ma radio pineera nie wiem jaki to dokladnie model ale posiada ono chyba navi i monitor moc 4x50. kolega slucha rocka

Z gory dziekuje za pomoc

Komentarz

• CASKP
      Rider
      • 2005
      • 263

Więc tak.

Musisz sprecyzować dokładnie co chciałbyś kupić i w jakiej cenie.

Czy cena 2000 zł jest ceną za całość - w sensie za całą instalacje wraz ze wzmacniaczem, głośnikami, okablowaniem, wytłumieniem drzwi, montażem i tp ??
      [center:f683551993]>>- CAR AUDIO SYSTEM -<<
      ****** > www.audiocar.pl < ******
      Wyprzedaż Sprzętu Car Audio po cenach HURTOWYCH - Zainteresowani - Pytać ;]
      [/center:f683551993]

Komentarz

• Nexus6
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 4847
        • Volkswagen

ajsik, nie sugeruj się "mocą" navi - 4x50 W to ona ma tylko na papierze,

więc sprecyzuj ile i na co chce wydać Twój kolega
        With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• W1Michał
          Rider
          • 2006
          • 351

głosniki za 2000 zł nie zagrają pod pioneerem 4x50w, trzeba doliczyć wytłumienie drzwi, wzmacniacz przewody itp, moim zdaniem jak ma je podpiac pod samo radio i zamontowac byle jak to niech kupi zestaw za 800 zł a reszte dołozy do wzmaka i montażu i zagra to bardzo fajnie
          http://www.elcal.pl/

Komentarz

• ajsik
            Classic
            • 2007
            • 5

napisalem moc 4x50 bo kompletnie nie znam oznaczenia radia wiem tylko ze pioneer. 2k chce przeznaczyc na glosniki i wzmacniacz. Chyba ze polecicie jakies dobre glosniki do ktorych wzmacniacz nie byl by potrzebny ale w ta watpie. Wiec reasumujac kolega chce zmienic glosniki z przodu + wzmak. Na wytlumienie i dystanse z mdf ma oddzielna kase. Slucha rocka.

Komentarz

• Nexus6
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 4847
              • Volkswagen

ajsik, skoro 2 kzł to kasa na głośniki i wzmak to moja propozycja jest następująca:

- głośniki Rainbow SLC 265.25 NG http://car.rainbow-audio.de/products...n=7&art=231143
              lub
              Rainbow SAC 265.25 http://car.rainbow-audio.de/products...n=7&art=231415

do tego wzmacniacz Steg K2.02 http://english.gttrading.it/easysite/scheda3.asp?livello=3&Marchio=Steg&Gamma=K%20compe tition&Modello=K2|02&pg=1

w muzyce rockowej ten zestaw się sprawdzi
              With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• Adamu
                L&K
                • 2006
                • 1384

modne ostatnio i przyzwoite są DEGO PO 650.

choc osobiście używałem rainbowów SLC :diabelski_usmiech

Komentarz

• ziutsane
                  RS
                  • 2007
                  • 2376

adamu jak sprawuja sie XT2 ? masz robiona zwrotke ? jakiej muzy sluchasz ?
                  szukam i szukam czegos ale nie wiem w co sie pakowac ale chyba sie poslucham nexusa i wezme te teczowki CMX i docelowo bedzie to gralo pod stegiem k2.02 ale to jak wroce za granioce bo kradziez radia zupelnie mi zniszczyla plany :/ jak by tego bylo malo to u mechanika tego gdzie radio mi zniknelo zniknely mi tez srubokrety z bagaznika ! dziwne!? narazie glosniczki graly by pod GZ RA 2100X II bez suba ... drzwi lewe przygotowalem panelik z zywicy + boczki oblepione mata ... musze jeszcze tylko pociagnac od aku minusa mam juz kabel 6metrow takze luz no i polozyc te cholerne MC60 i Skyline'y ale to chyba zrobie jak juz kupie glosniki bo w slupki chce dac wysokotonowki uFF sie rozpisalem a zaczelo sie od tego jak gra PROXT2
                  Radio: C90r+XDP210EQ
                  Kable:Opt,Skyline,50 mm
                  Wzm:XES M1+FP 1.800
                  Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• Adamu
                    L&K
                    • 2006
                    • 1384

sprawują się całkiem całkiem, zwrotkę mam na razie z rainbowa SLC - dodałem tylko dzielnik napięcia bo XT2 są troszeczkę przygłośnawe, (tzn mają wysoką efektywnośc)
                    w międzyczasie próbuje ustawic zwrotkę na audisonie ale jeszcze mi się zejdzie trochę bo to nie jest wcale takie łatwe "na ucho".

Zamieszczone przez ziutsane
                    docelowo bedzie to gralo pod stegiem k2.02
                    czemu wybrałeś juz wzmaka?
                    ja bym wzmaka szukał na samym końcu jak juz wszystko będzie zainstalowane podłączając i przesłuchując.

a muzyki słucham różnej, generalnie lubię gitarki akustyczne, elektryczne, fortepian z Nickiem Cave czy Dianą Krall coś spokojnego typu Norah Jones, coś młodzieżowego typu Justin Timberlake lub Nelly Furtado, coś czarnego typu Snoop Dogg, jakiś pop od U2, Depeche Mode, starocie od Pearl Jam, Dżem, Bjork, Stinga.

mogę powiedziec ze jestem całkiem zadowolony ze swojego audio, choc jeszcze trochę porzeźbię

Komentarz

• ziutsane
                      RS
                      • 2007
                      • 2376

wiesz moj przod na pewno pojdzie w odstawke nie jestem zadowolony a stega chce sprobowac bo naprawde dobre opinie zbiera poza tym chyba poradzi sobie b.dobrze z typem muzy jakiej slucham (trance) oczywiscie mam w planach wybrac sie na jakis maly odsluch przed ale nie wiem kiedy :/ (slub i w ogole wyjezdzam po slubie zaraz za granice wiec lipa troche) tak czy inaczej czekam na zwrot podatku bo skarbowka w irlandii zalega mi z 900 euro
                      Radio: C90r+XDP210EQ
                      Kable:Opt,Skyline,50 mm
                      Wzm:XES M1+FP 1.800
                      Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• CASKP
                        Rider
                        • 2005
                        • 263

W cenie do 2000 zł polecam takie zestawienie :

Głośniczki Helix HXS 236 - 900 zł
                        Wzmacniacz JR 4300 - 800 zł
                        Okablowanie ok - 300-400 zł

Zestaw zagra szybkim i klarownym brzmieniem.
                        [center:f683551993]>>- CAR AUDIO SYSTEM -<<
                        ****** > www.audiocar.pl < ******
                        Wyprzedaż Sprzętu Car Audio po cenach HURTOWYCH - Zainteresowani - Pytać ;]
                        [/center:f683551993]

Komentarz

• Czarny
                          Classic
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 39

Panowie mam zamontowany zestaw:

Wzmacniacz: STEG K2.02
                          Głośniki : CMX 265 - Rainbow

o ile bas jest bardzo dobry to wysokie tony ma bardzo słabe i chciałbym to zmienić nie wiem czy wymieniać cały zestaw czy tylko tweetery i nie za bardzo wiem na jakie chodzi mi o ładne soprany, które będą grały miękko nawet przy dość cichej muzyce, bo teraz je słyszę jak dam na pół gwizdka ale to nie jest wysoki ton tylko cięcie po uszach. Proszę o poradę.

LINK DO ZDJĘĆ INSTALCAJI

Komentarz

• Adamu
                            L&K
                            • 2006
                            • 1384

w niedzielę 9 stycznia od 12 jest spot w Forcie Wola, parking poziom -1 przy komisie samochodowym. podjedź chłopaki coś zaradzą/doradzą po odsłuchaniu.

Komentarz

Pracuję...