JVC KD-G721 - poważny problem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lu1227
    Classic
    • 2008
    • 31

milleniusz, Zaloz konto na http://www.spritmonitor.de/en/login.html to nic nie kosztuje, a pomoze ludziom w wyborze, w pewnym sensie

Do innych z tym silnikiem podobny 'apel' to naprawde pomaga ludziom w wyborze :idea:
  • Hunter
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 1655

Od czego by tu zacząć - chyba najlepiej od początku. Dziś odpaliłem auto i zaskoczył mnie w moim odtwarzaczu problem z odczytem płyt. Chodziło tylko radio (i chyba usb też działało). Więc wyjąłem radio poruszałem kablami, sprawdziłem kostki, wsuwam radio - mp3 z płyty zaczęło czytać i nagle jak wsunąłem radio do samego końca radio zgasło całkowicie :shock: No to myślę pewnie bezpiecznik od radia (nr 42 w panelu bezpieczników) poszedł - sprawdziłem był dobry, ale zmieniłem na nowy. Później to samo w radiu i ciągle ZONK :evil: Myślę spoko sprawdzę w domu kable. I tak zrobiłem i co się ukazało moim oczętom - jeden kabel był przetarty + dwa tak trochę... Widocznie wpychając radio do środka zrobiło małe zwarcie (kable i jeszcze metalowa ramka wokół radia), ale mimo bezpieczników jakimś cudem wszystko poszło w radio :shock:
    I teraz tak:
    - jak sprawdzam próbówką prąd w kostce - to jest
    - jak zapiąłem radio bezpośrednio pod akumulator włączyło się na sekundę, wyświetlacz jakby się rozjaśnił i zgasło... I tak za każdym razem. Pytanie teraz: co to może być?? Proszę o pomoc.

(Octa O1 przed lifem)
    I jeszcze jedno - chcąc sprawdzić większy odcinek kabli niż tylko widać z wnęki na radio wymontowałem schowek, odkręciłem środkową część kokpitu gdzie jest radio (za wyjątkiem jednej śrubki w górnej lewej części - tuż przy stacyjce (nie można się tam dostać śrubokrętem (1.jpg) ) ) Chcę to poskładać do kupy, ale jakoś nie za bardzo chce spasować i coś pomiędzy lewą częścią wnęki na radio, a okolicami stacyjki mi podstawia (2.ipg). Pytanie - co to może być?? Lecą tam linki (cięgna) od klimy, ale jak wkładam tam rękę i szukam to jakoś nie mogę nic wyczuć, co może być przyczyną takiego stanu rzeczy Czy jest jakiś sposób żeby odkręcić tą ostatnią śrubkę?? Jak skręcam wszystko razem to czuć wyraźny opór nie chcę tego połamać... Jeszcze dla ułatwienia odkręciłem lewą część tą gdzie jest panel bezpieczników i wejścia pod VAG'a, ale i z lewej strony jakoś nie mogę nic wyczuć W aucie teraz Meksyk na 102...

Dodatkowo chciałem sie zapytać co to za gniazdo i co oznacza ten symbol obok (4.jpg) - co się do tego podpina

I do czego jest ten wskazany kabel - cienki ekranowany (6.jpg) - jest ucięty przez poprzedniego właściciela :?

No i ostatni kabelek - wydaje mi się, że to GSM - czy dobrze myślę?? (8.jpg)

A pół Meksyku wygląda mniej więcej tak (7.jpg)

P.S. Trochę to dziwne, ale jak wklejam foty i daję podgląd to wyświetla w odpowiedniej kolejności załączniki, a jak zapisało to odwrotnie
    Załączone pliki
    ...nie ma to jak Octavia :drive:
    >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• BioBogon
      Elegance
      • 2005
      • 921

Re: JVC KD-G721 - poważny problem

Zamieszczone przez Hunter
      Dodatkowo chciałem sie zapytać co to za gniazdo i co oznacza ten symbol obok (4.jpg) - co się do tego podpina
      Też mam to radio i w to gniazdo mam podłączoną zmieniarkę. Nie wiem co ten symbol znaczy, ale możliwe, że zmieniarka
      Leon FR 2.0TDI 170KM

Komentarz

• misiek^wro
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 8321

Hunter, obawiam sie, ze to jak diagnoza lekarska na odleglosc. Musisz chyba przejsc sie z radyjkiem do jakiegos elektronika :?
        Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
        Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
        ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• Hunter
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 1655

misiek^wro, tak pewnie zrobię - właśnie jutro się wybieram. Mam nadzieję, że to tylko jakaś głupotka, bo trochę nowego radia nie chce mi się kupować - kasiorkę wolałbym na fajne CB przeznaczyć... BTW - znalazłem to cholerstwo co utrudniało mi złożenie tapicerki. Był to taki kawałek szarego plastiku (blisko przełącznika ogrzewania tylnej szyby), który zamiast wskoczyć w swoje miejsce czyli do dziurki przystawiał mi do ramy. Wszystko już poskładane Tylko cisza grobowa

P.S. Gdyby jeszcze ktoś mi powiedział coś nt. tych kabli z fotek 6.jpg i 8.jpg byłoby super

Komentarz

• BioBogon
            Elegance
            • 2005
            • 921

Zamieszczone przez Hunter
            P.S. Gdyby jeszcze ktoś mi powiedział coś nt. tych kabli z fotek 6.jpg i 8.jpg byłoby super
            To jest przewód do podłączenia zdalnego sterowania w kierownicy, o gsmie nie ma mowy.

A co do tego gniazda z tym oznaczeniem śmiesznym to oprócz zmieniarki możesz zatknąć tam jeszcze tuner dab, ipoda przez adapter.
            Leon FR 2.0TDI 170KM

Komentarz

• Hunter
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 1655

dzięki wszystkim... powiem, że nie ma to jak wujek elektronik Sprzęcior działa ekstra i cały czas działał... okazało się, że poleciał jakiś bezpiecznik w skrzynce bezpieczników (ale nie ten od radia :shock: ) i przez to nie grało. Wczoraj zrobiliśmy jeszcze małą roszadę z kablami i system CA poprawiony - teraz jest to co miało być... Faktycznie ten kabel jest od zmieniarki - wczoraj miałem ją podpiętą i działała super Muszę jeszcze plastik za radiem chyba przyciąć żeby lepiej spasowało, bo mi trochę wystaje, ale to już taka kosmetyka

Komentarz

• ziutsane
                RS
                • 2007
                • 2376

taaa plastik za radiem trzeba koniecznie przyciac tez mialem taki problem z wsadzeniem radia ogolnie w octavii jest to troszke nie teges ale wezmiesz brzeszczot i bedzie po problemie pozdro
                Radio: C90r+XDP210EQ
                Kable:Opt,Skyline,50 mm
                Wzm:XES M1+FP 1.800
                Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• Hunter
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 1655

ziutsane, tak właśnie zrobiłem - brzeszczot poszedł w ruch i gotowe Całkiem inaczej to wygląda Płytkie te Octy pod niefabryczne radia - to trzeba przyznać

Komentarz

• ziutsane
                    RS
                    • 2007
                    • 2376

no ogolnie ciezko naglosnic to jezdzace cacko
                    Radio: C90r+XDP210EQ
                    Kable:Opt,Skyline,50 mm
                    Wzm:XES M1+FP 1.800
                    Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante