brandO, z takimi laboo doors to bym w garazu nie wysiadl :P
Octavia Tour Plus + Blaupunkt Hamburg MP57
Zwiń
X
-
Octavia Tour Plus + Blaupunkt Hamburg MP57
To mój drugi post na forum po przywitaniu ale do rzeczy: Już dwa tygodnie minęły od kupna mojej Octavianki, do której w salonie zamontowano mi kupionego wcześniej Blaupunkta Hamburga MP57. Radyjko ciekawe - ma mp3 i wma z płyt i z pena plus bluetootha, żeby robić za zestaw głośnomówiący. Globalnie jestem zadowolony z tego wyboru i z możliwości jakie ten sprzęt oferuje. Wiem, że mnie zaraz zjecie kiedy powiem, że wszystko działa w oparciu o oryginalne 4 głośniki Dla moich potrzeb w samochodzie wystarczy, bo sprzęt do słuchania bardzo dobrej jakości mam w domu. Brakuje mi jednak trochę podłogi, bo oryginalne głośniki przenoszą soprany i średnie, a bas to chyba jakaś utopia w nich Aby utrzymać gwarancję i nie zrobić sobie zbyt dużego wydatku pomyślałem o zakupie subwoofera aktywnego Blaupunkt THb 200A, który jest bardzo kompaktowy i teraz pytania: Czy to ma sens o czym myślę? Jak podejść do montażu samego suba (pod fotelem, w bagażniku)? Czy dodatkowa ingerencja w instalację jest konieczna wyprowadzając sygnał i zasilanie do tego suba? Czy widzieliście już takie rozwiązanie? A może użytkujecie lub użytkowaliście podobny zestaw? Pozdrawiam!
-
-
Zamieszczone przez ZipYAby utrzymać gwarancję i nie zrobić sobie zbyt dużego wydatku pomyślałem o zakupie subwoofera aktywnego Blaupunkt THb 200A, który jest bardzo kompaktowy i teraz pytania: Czy to ma sens o czym myślę? Jak podejść do montażu samego suba (pod fotelem, w bagażniku)? Czy dodatkowa ingerencja w instalację jest konieczna wyprowadzając sygnał i zasilanie do tego suba? Czy widzieliście już takie rozwiązanie? A może użytkujecie lub użytkowaliście podobny zestaw? Pozdrawiam!
2. Idziesz do servisu , dajesz ze 100 na położenie kabli i masz wpis od razu w książce i nikt nic ci nie zrobi - stówka za położenie okablowania to nie jest aż tak dużo a wiesz, że nic nie zniszczysz i nie uszkodzisz, czasowo też nieźle powinno wyjść
3. Sub aktywny, też potrzebuje zasilania więc kable Ci się przydadzą
4. Co do samego grania, to chyba , żadna rewela, sam nie miałem ale kilka razy słyszłem takiego suba i dla mnie więcej wył i robił chałasu niż grał :|
Komentarz
-
-
Spox dzięki za reakcję pomysł z gąbką za głośnikiem wart zastanowienia
co do kwestii kabli oczywiście trzeba bedzie je pociagnać - bardziej zastanawia mnie możliwość umieszczenia suba pod fotelem np. pasażera - jego niewielkie gabaryty na to pozwalają.. ale waham się i zastanawiam.. może jednak lepiej go właśnie wrzucić do tyłu.. sam nie wiem...
Granie rewelacyjne mam w domq wiec tu potrzebuję tylko trochę dołu, bo mam jakies tam gwizdki i środek - stad moje "niedrogie" i niezbyt wygórowane oczekiwania Trochę dołu i nic więcej
Tak czy inaczej dzięki!
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ZipYardziej zastanawia mnie możliwość umieszczenia suba pod fotelem np. pasażera - jego niewielkie gabaryty na to pozwalają..:zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...
Komentarz
-
Komentarz