skrzynia pod glosnik

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • RALF
    Elegance
    • 2008
    • 974

skrzynia pod glosnik

@bastek016

Pan starszy Jabarski delikatnie podsunął Ci temat do przemyślenia i nie ma co się unosić. To że pan z Micry jełopnie się zachował to fakt, ale Twoje zachowanie to jest eskalacja agresji. Następnym razem jak ktoś coś zrobi na drodze nie tak, to co :?: połamiesz mu nogi...

btw
    kropkę kiedyś widziałeś :?:
  • Fleishmachine
    Rider
    S_OCP Member
    • 2007
    • 292

skrzynia pod glosnik

Myslalem ostatnio o wrzuceniu skrzyni do bagaznika, ale... wczesniej mialem aktywna tube, dwuglosnikowego jbl btx 250 i czesto lezala w domu, bo jak musialem cos zapakowac do samochodu to niestety pomimo duzego kufra brakowalo mi miejsca. Niedawno przegladalem ostatnie mody Nexus`a i spobalo mi sie jego rozwiazanie z sub`em. Tak wiec moze przejde do rzeczy - jakie to sa koszta, jesli chodzi o zwykla, nie hi-endowa zabudowe, tylko pod przecietny glosnik - tak co by sie to zgralo z moim zestawem i czy samemu mozna to wszystko poskladac do kupy czy ktos kto zna sie na rzeczy musi sie tym zajac?

Pozdroowka
    Mikolaj

Komentarz

• Nexus6
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 4847
      • Volkswagen

Fleishmachine, pogadaj z MiśkiemWAW - ma taki gotowy zestaw do "upłynnienia"
      With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• Fleishmachine
        Rider
        S_OCP Member
        • 2007
        • 292

Nexus6, dzieki za info - juz wszystko wiem od MiskaWAW. Potrzebuje jeszcze tylko Twojej porady. Powiedz mi prosze, jak ten glosnik od Miska zgra sie z moim wzmakiem, czy to zagra? moc glosnika jest znacznie wyzsza od tego co ja mam na mostku, a wzmaka szybko nie wymienie. Poprostu czy warto wziac ten glosnik, czy cos innego wlozyc do tej skrzynki ?

Hertz ML 2500
        subwoofer,
        250mm,
        moc muzyczna 800W,
        moc nominalna 400W,
        skuteczność 94dB,
        impedancja 4 Ohm

Komentarz

• Adamu
          L&K
          • 2006
          • 1384

Zamieszczone przez Fleishmachine
          skuteczność 94dB
          niezła skutecznosc (tzn wysoka=nie potrzeba mega wzmaka aby zagrało) gorzej będzie z kontrolą głośnika.

Komentarz

• Fleishmachine
            Rider
            S_OCP Member
            • 2007
            • 292

Adamu, czy to bedzie na tyle zle by sprawialo powazne problemy?
            Nie ukrywam, ze jesli wezme ten glosnik to z czasem bedzie on zasilany lepszym wzmakiem, ale jesli np mialbym sie meczyc i miec problemy z kontrola przez rok czasu, to wolalbym kupic cos innego w to miejsce. Zabudowa jest piekna, tylko teraz troche mnie zmartwiles swoja wypowiedzia na temat glosnika. Moze zamiast tego cos alternatywnego znalazloby sie, hmmmm ??
            OK, czas w kimono - dobrej nocy

Komentarz

• CASKP
              Rider
              • 2005
              • 263

Ogólnie sprawa wygląda tak - że głośniki z serii MILLE - potrzebują mocy i to dużo. Minimum to to - co jest podane w instrukcji. Jeśli nie wpompujemy takiej ilości mocy do tego głośnika - niestety - nie pokaże on swoim możliwości i na dodatek będzie można go uszkodzić.

Głośniczek jest zacny - aczkolwiek wymaga od użytkownika MOCY ;]
              [center:f683551993]>>- CAR AUDIO SYSTEM -<<
              ****** > www.audiocar.pl < ******
              Wyprzedaż Sprzętu Car Audio po cenach HURTOWYCH - Zainteresowani - Pytać ;]
              [/center:f683551993]

Komentarz

Pracuję...