Chcę sobie przygotować płytki z mp3 do słuchania w autku. Ale właściwie to nie wiem jak wypalić te płyty. Czy wystarczy jako data cd z mp2 czy musi być audio cd? Czy pliki trzeba umieszczać od razu na płycie czy można robić foldery?
Ponury
Octavia Tour Ice+ 1.6
Garmin nuvi 250W
President Walker + Alan ML-145 + reflektometr
Nie no, różnica między rodzajami wypalania jest oczywista. Chodziło mi tylko o to czy te radyjka obsługują data cd. Bo jednak różnica jest niebagatelna jeśli chodzi o pojemność płyty.
W instrukcji niestety nic nie ma, więc trzeba będzie sprawdzić empirycznie.
A jeszcze jedno pytanko odnośnie tego radyjka. Czy tak ma być, że nie jest podświetlone jeśli nie są włączone światła, czy coś mi źle podłączyli?
Ponury
Octavia Tour Ice+ 1.6
Garmin nuvi 250W
A jeszcze jedno pytanko odnośnie tego radyjka. Czy tak ma być, że nie jest podświetlone jeśli nie są włączone światła, czy coś mi źle podłączyli?
Ponury
Tak tak ma być i jest jak najbardziej normlane Radio DATA CD nie czyta to jest tak nazwane przez NERO płyta CD z danymi kazdy odtwarzacz mp3 tak to traktuje jake dane na płycie pozatym niewiem ile byś foledrów nie natowrzył to radyjko i tak Ci przeczyta
Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka
SuchyX, i tu się możesz mylić :diabelski_usmiech Zajmuje się testowaniem napędów CD i praktycznie każdy napęd ma jakieś ograniczenie liczby folderów i plików. W jednych jest to 255, w innych ok 380, w innych 512, ale praktycznie zawsze jakieś ograniczenie istnieje. Często zależy ono także od zagnieżdżenia folderów w sobie. To samo się tyczy ilości plików na CD. Mam przygotowaną taką CD na której jest ok 22000 5sekundowych MP3 i nie ma chyba radia, które by było w stanie wszystkie odegrać, a widziałem już takie, które potrafiły zwisnąć na takiej płycie :diabelski_usmiech
shado z całym szacunkiem ale po co komu na cholere taka płytka i powiedzmy 255 czy 380 folderów a w nim podfolderów :idea: Chyba tylko jakaś nienormalna osoba by takie coś wkładała do radyjka Aż u siebie sprawdze czy mi sie moja Alipnka wywiesi 8)
Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka
Dzisiaj sprawdziłem. Działa i z folderami i bez.
Robienie skomplikowanej struktury podfolderów do radia w samochodzie wydaje mi się działaniem pozbawionym sensu. No chyba że, radio obsługuje te foldery, czyli można między nimi nawigować. W symphony nie można, a to mnie głównie interesowało. Czyli jednak muszę porobić płytki tematyczne :?
Ponury
Octavia Tour Ice+ 1.6
Garmin nuvi 250W
SuchyX, uwierz mi, że nie robię tego z nudy, albo z własnej ciekawości :lol: Klienci życzą sobie takie wydumane wymagania i nawet nie wiesz jakie problemy potrafią z tego robić
Testujemy wiele kombinacji dziwnych płyt, których 99.99% klientów nigdy nie użyje, ale klient też testuje swoimi dziwnymi wydumanymi CDkami, żeby zobaczyć jak w takich sytuacjach się radio zachowuje.
Komentarz