SE P1 i nawigacja

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ertriel
    Classic
    • 2006
    • 23

SE P1 i nawigacja

Witam po dłuuuugim milczeniu....!
    (sprawy osobiste :-((( )
    Sytuacja jest bez zmian.....nadal wypada zapłon a gazowiec twierdzi, że to wina silnika. Teraz typuje 2 sądę lambda :-(. Nawiedzałem go bo instalacja była na gwarancji teraz już nie jest więc walczę dalej.
    Są takie dni, że auto zachowuje się poprawnie (nie licząc zapalonech kontrolki elektroniki silnika). Po wykasowaniu błędów jest ok przez jakieś dwa dni a potem kontrolka znowu się zapala:-(.
    Jest to poprzedzone wyraźnie nierówną pracą na wolnych obrotach. Potem czuć pod pedałem, że silnik pracuje nierówno.
    Ponieważ problem dotyczy pracy na benzynie i gazie muszę znależć specjalistę
    od obu trybów pracy.....załamka...
    W tak zwanym międzyczasie robiłem badanie elektroniki silnika u p. Grabowskiego w piasecznie i nie znaleziono zadnej usterki.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich, którzy napisali w tym wątku.
    Będę informował o dalszych "postępach".
    Wszelki podpowiedzi nadal mile widziane :-)))

norbi

[ Dodano: Pią 05 Gru, 08 08:28 ]
    Zamieszczone przez huwe
    po mojemu masz gdzieś zwarcie na instalacji -
    P1226, 1227, 1225, zwarcie obwodu wtryskiwaczy do masy ( przyczyna może być złe wpięcie emulatora wtrysku - jest taka możliwość- ja akurat zawsze robie na wlutowanie emulacje wtryskiwaczy; ale jest możliwość założenia tego na tzw. przepięcie, na którym zawsze można się pomylić - bo wtyczki europa są w dwóch wersjach - lewy plus, i prawy plus. zamienienie ich miedzy sobą jest bardzo łatwe - bo są wizualnie identyczne)
    1176 - sonda za katem- tu może być problem z przekroczonym czasem adaptacji - mapa do poprawy
    300 - wypadanie zapłonów na cylindrach
    302, 303, 304 - wypadanie zapłonów na 2, 3 i 4 cylindrze
    1425 - kolejny zawór zwarty do masy - chyba przewietrzanie zbiornika paliwa
    1117 sonda za katem - zwarty do masy obwód podgrzewania
    1435 - zwarty do masy obwód przekaźnika pompy powietrza ( ??- chyba tak to trzeba nazwać )
    1421- zawór powyższego obwodu zwarty do masy
    1501 - zwarcie do masy obwodu przekaźnika pompy paliwa

po mojemu za dużo tych zwarć do masy. Coś zostało dokumentnie skopane.
    to auto ma jeszcze ochotę jeździć??

Witam!
    huwe-miałeś rację.....
    po walkach z instalacją Pan z warsztatu (adres mogę podać zainteresowanym) innego niż ten gdzie zakładałem znalazł następujące usterki:

-pęknięta jedna z gumowych rurek odpowietrzajacych
    -wadliwie wpięta instalacja w elektrykę auta-efekt był taki, że po wyjęciu kluczyka instalacja
    zostawała pod napięciem (min. świeciła się centralka)
    -uszkodzony wtrysk na pierwszym cylindrze
    -wadliwie elektryczne podłączenie pierwszego wtrysku (pozamieniane przewody)

Jak na razie przejechałem 150 km i objawy ustąpiły. Autko ładnie pali na zimnym i na gorącym silniku, obroty nie falują i nie ma sygnalizacji błędów elektroniki.
    Znowu mam frajdę z jazdy!!!

Serdecznie dziękuję wszystkim za wsparcie!!!

Pozdrawiam!!

norbi
  • Paweł T
    Elegance
    • 2006
    • 784

SE P1 i nawigacja

Proszę o opinie na temat SE p1 i nawigacji do niego, np. Wayfinder dodawany w Play'u. W erze dostaję chyba goły telefon bez gps.
    Tak przy okazji, co możecie powiedzieć o systemie naviexpert?
    TDI ASV 140KM 300Nm

Komentarz

• misiekman
      Ambiente
      S_OCP Member
      • 2007
      • 122

Witaj. Ja posiadam SE P990i ale to ten sam system i polecam ci TOMTOM'a chodzi bez zastrzeżeń a mapy coraż lepsze i dokładneijsze - gdybyś chciał daj znać na priva to ci podeślę soft z mapkami.
      Tu masz opis telefoniku z sofum symbianowcó, jest tam też krótka notka o wayfinderze:
      Zadowolony użytkownik Skody

Komentarz

• arci9
        RS
        • 2004
        • 2007

Zamieszczone przez Paweł T
        W erze dostaję chyba goły telefon bez gps.
        W Play wiem, że sprzedają w dobrej cenie - i w dodatku odrazu z odbiornikem gps, który chyba w innych sieciach jest za dopłatą.

Komentarz

• Paweł T
          Elegance
          • 2006
          • 784

SE sprzedaje ten telefon z odbiornikiem GPS, ale może u innych jest uboższa wersja. Póki co tem porzuciłem, bo Era chce za niego 800pln przy mojej taryfie, a do Playa jakoś się nie garnę, za tą kasę można kupić palma z GPS,
          czytam teraz o programie Naviexpert do telefonów, działa na platformie Java, więc nawet N6230i powinien sobie poradzić,
          TDI ASV 140KM 300Nm

Komentarz

Pracuję...