xekon, dobrze ze robia zdjecie z przodu :diabelski_usmiech
MIO p360 czy p560?
Zwiń
X
-
MIO p360 czy p560?
jestem laikiem w tym temacie, a po przeczytaniu kilku artykułów stwierdziłem że to dobry sprzęt za tą kasę. będę używał tego ustrojstwa w większości do nawigacji. p560 ma większą pamięć i nie tylko, ale czy warto płacić więcej za p560 jeżeli nie będę wykorzystywał wszystkich tych bajerów. doradźcie coś!!!
Ps. skąd można wyczarować mapy za rozsądne pieniądze?
-
-
producent Mio p360
zastosowany procesor Samsung 2443
częstotliwość taktowania procesora 400 MHz
zaisntalowana pamięć RAM 64 MB
pamięć Flash ROM 1024 MB
wyświetlacz 3.5 cala
rozdzielczość w poziomie 240 piksele
rozdzielczość w pionie 320 piksele
liczba wyświetlanych kolorów 65 536
interfejsy wyjście słuchawkowe
USB 1.1
czytnik kart flash Secure Digital
MultiMedia Card
wprowadzanie danych dotykowy
obsługiwany piórkiem
rodzaj akumulatora litowo-jonowy
pojemność akumulatorów 1 350 mAh
system operacyjny Microsoft Windows Mobile 6.0
oprogramowanie Windows Media Player 10 for Mobile
Pocket Office
wysokość 117 mm
szerokość 70 mm
grubość 15,5 mm
waga 170 g
dodatkowe informacje wbudowany moduł GPS; SiRFstar III GPS
Antena zintegrowana z obudowąproducent Mio p560
zastosowany procesor Samsung 2443
częstotliwość taktowania procesora 400 MHz
zaisntalowana pamięć RAM 64 MB
pamięć Flash ROM 2048 MB
wyświetlacz 3.5 cala
rozdzielczość w poziomie 240 piksele
rozdzielczość w pionie 320 piksele
liczba wyświetlanych kolorów 65 536
interfejsy wyjście słuchawkowe
Wi-Fi
Bluetooth
(USB)
czytnik kart flash Secure Digital
MultiMedia Card
rodzaj akumulatora litowo-jonowy
pojemność akumulatorów 1 350 mAh
system operacyjny Microsoft Windows Mobile 6.0
oprogramowanie Pocket Office
Windows Media Player 10 for Mobile
wysokość 115 mm
szerokość 72 mm
grubość 17,8 mm
waga 170 g
wyposażenie Ładowarka stacjonarna AC/DC
Holder do montowania w samochodzie
Ładowarka samochodowa
Kabel USB do synchronizacji z PC
dodatkowe informacje lokalizacja systemu PL
wbudowany moduł GPS- SiRFstar III GPSto co najwazniejsze Mio P560 ma 2048MB pamięci flash czyli tej wbudowane
no i P560 dodatkowo posiada Bluetooth i Wi-Fi. Jeśli nie będziesz z Bluetootha i Wi-Fi korzystać to bierz p360 procesor ten sam i wszystko inne
. Różnica w cenie p360 a p560 to jakieś ok 350zł a nie warto płacić 350zł za to że będziesz miał o 1GB pamięci więcej wbudowane jak karda SD 2GB kosztuje 56zł, 4GB ok 120zł i 8GB jakieś 210zł. Czyli jeszcze raz jak nie bedziesz korzystać z Bluetootha i Wi-Fi bierz p360
Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka
Komentarz
-
-
Kupiłem sobie niedawno P360. Może moje 5gr Ci w czymś pomoże:
"+"
1. Czuły odbiornik GPS który dosyć szybko się fix'uje (nawet w mieszkaniu w pomieszczeniu bez okna złapał mi sygnał GPS i się spozycjonował)
2. Wydajna bateria
3. Jeśli ktoś potrzebuje to lokalizacja PL jest w standardzie
4. Czytnik kart SDHD
5. Solidna obudowa
6. Pamięc 1GB (sopkojne wchodzi na to AM 4.1 PL i TomTom EasternEurope + AgeOfEmpires i jeszcze kilka gierek i mamy zajęte nieco ponad 50%)
7. Solidny i ergonomiczny uchwyt samochodowy
8. Ładownie poprzez popularne gniazdo MiniUSB (można zapominając ładowarki doładować się np. kabelkiem od aparatu fotograficznego)
"-"
1. Beznadziejne przyciski (zbyt duże, które wciskają się niepotrzebnie przy różnych okazjach)
2. Joy zamiast przycisków kierunkowych (kwestia gustu)
3. Rysik wyjmowany od spodu po lewej stronie (trochę kiszka dla praworęcznych i utrudnione wyciąganie rysika np. wtedy, gdy PPC jest wpięty w uchwyt samochodowy)
Generalnie jako Navi do auta spisuje się rewelacyjnie. Jego cenę można w porównaniu z innymi urządzeniami o podobnych cechach określić jako rozsądną.Jarek "Vinci"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez brudnyharywybierz raczej mio p550 to jest poprzedni model, jest tańszy i juz sprawdzony a o p560 słyszałem ze sie zawiesza i sa z nim problemyNavi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez brudnyharywybierz raczej mio p550 to jest poprzedni model, jest tańszy i juz sprawdzony a o p560 słyszałem ze sie zawiesza i sa z nim problemyJarek "Vinci"
Komentarz
-
-
pantol, to tak jak pisałem wcześniej p360 i bedzie zadowolonyMój Asus ani razu zwiechy nie miał oczywiście jak miałem sys WM5PL przez ponad rok działał w extremalnych warunkach 14godzin na słońcu w dodatku jeszcze procek przetaktowany z 416@640Mhz.
Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez brudnyharywybierz raczej mio p550 to jest poprzedni model, jest tańszy i juz sprawdzony a o p560 słyszałem ze sie zawiesza i sa z nim problemyTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Re: MIO p360 czy p560?
Zamieszczone przez ginterjestem laikiem w tym temacie, a po przeczytaniu kilku artykułów stwierdziłem że to dobry sprzęt za tą kasę. będę używał tego ustrojstwa w większości do nawigacji. p560 ma większą pamięć i nie tylko, ale czy warto płacić więcej za p560 jeżeli nie będę wykorzystywał wszystkich tych bajerów. doradźcie coś!!!
Ps. skąd można wyczarować mapy za rozsądne pieniądze?
jezeli nie potrzebujesz WIFI albo BLUETOOTH'a to kupuj p360k
dla mnie WIFI to był warunek wiec mam p560Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez brudnyharywybierz raczej mio p550 to jest poprzedni model, jest tańszy i juz sprawdzony
nawet jesli p560 bedzie cos nie domagal to wyjda witaminki...President Johnny II + President Florida/ ML-145
O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport
Komentarz
-
-
Sorry za lamerskie pytanieops:?
1. Do czego mi się przypada WiFi i Bluetooth w nawigacji samochodowej w praktyce?
1a) Jeśli nie do nawigacji do czego w innych zastosowaniach PDA /poza nawigacją/?
2. Czy w 560 zlikwidowano te minusy?
1. Beznadziejne przyciski (zbyt duże, które wciskają się niepotrzebnie przy różnych okazjach)
3. Rysik wyjmowany od spodu po lewej stronie (trochę kiszka dla praworęcznych i utrudnione wyciąganie rysika np. wtedy, gdy PPC jest wpięty w uchwyt samochodowy)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez metrotest1. Do czego mi się przypada WiFi i Bluetooth w nawigacji samochodowej w praktyce?
1a) Jeśli nie do nawigacji do czego w innych zastosowaniach PDA /poza nawigacją/?
ad 1a - wifi np: do korzystania z netu w hotspotach w różnych miejscach, BT - do transferu dzwonków
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez metrotestSorry za lamerskie pytanieops:?
1. Do czego mi się przypada WiFi i Bluetooth w nawigacji samochodowej w praktyce?
bez jaj :lol: Mio p560 to PDA > Pocket PC to mały komputer, może służyć do wielu rzeczy, miedzy innymi do nawigowania. Nie zamierzasz z tego korzystac kup NAWIGACJE a nie PocketPC :idea:
Nie wiem jak wytlumaczyć do czego może służyć WiFi :shock:
Przez BT możesz korzystac z Mio jak z urzadzenia glosnomowiacego ( po zainstalowaniu odpowiedniego softu - w MioA201 byl fabrycznie, w 560 nie widziałem... ale i nie szukałem :roll: )
Zamieszczone przez metrotest2. Czy w 560 zlikwidowano te minusy?
Zamieszczone przez metrotest3. Rysik wyjmowany od spodu po lewej stronie (trochę kiszka dla praworęcznych i utrudnione wyciąganie rysika np. wtedy, gdy PPC jest wpięty w uchwyt samochodowy)Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWNie wiem jak wytlumaczyć do czego może służyć WiFi :shock:
najprosciej, do surfowania po necie np...o ile bedzie gdzies w poblizu nie zabezpieczonej sieci do ktorej bedzie mogl sie podlaczyc.President Johnny II + President Florida/ ML-145
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez 2pacZamieszczone przez MisiekWAWNie wiem jak wytlumaczyć do czego może służyć WiFi :shock:
najprosciej, do surfowania po necie np...o ile bedzie gdzies w poblizu nie zabezpieczonej sieci do ktorej bedzie mogl sie podlaczyc.Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Samiec, moje p550m obsluguje Platinuma 4gb (o taka http://www.allegro.pl/item292642772_...pisu_x120.html )o1 poszła w świat. 10 lat minęło jak jeden dzień
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecA kojarzy ktos moze, czy MIO P550 obsluzy karte 4GB?President Johnny II + President Florida/ ML-145
Komentarz
-
-
Jak chcesz tylko nawigację to odpuść sobie palmtopa. Kup dedykowaną nawigację z możliwie dużym ekranem. Ja mam mio p550 i teraz korzystam tylko jako navi, wcześniej też jako kalendarz (terminy itp), ale teraz mam to w telefonie. Jako navi jest OK pod warunkiem że nie musisz nic mieszać (zmieniać trasę, szukać objazdów itp) w trakcie jazdy, bo trochę za mały ekran (albo za duże palce) żeby sprawnie zrobić to bez rysika, szczególnie w Automapie (małe literki itd). Jak zaczynasz powiększać, pomniejszać to potrafi się czasem powiesić.COMBI ELEGANCE'03 ASV
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mario_opJak chcesz tylko nawigację to odpuść sobie palmtopa.
Mam takie dylematy:
1. Załóżmy, że kupię z Automapą /na kraj ponoć najlepsza, choć sprzedają w zestawach tylko wersję 4.0 a nie XL/. Czy można potem dokupić mapę z inne kraje, ale innego producenta oprogramowania. Czytałem, że zakup nawigacji /zamiast PDA/ ogranicza późniejsze możliwości w tym zakresie. Co z aktualizacjami Automapy? Może ktoś to rozjaśni :?:
2. Jeśli kupię samą nawigację to co powinna mieć: parametry, system /chcę ze zintegrowanym GPS/? Czy warto/trzeba dokupić pamięć?
3. Gdzie najtaniej/najlepiej kupić /jakiś namiar na sklep/?
Komentarz
-
Komentarz