Panel LCD pod sufitem - O I

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bryko
    Drive
    • 2007
    • 45

Nie ma czegos takiego, albo ja jakis niedoinformowany jestem :roll:

Moze czujnik cisnienia doladowania, albo gruszka podcisnienia do sprezarki :?:
  • Rudi
    Ambiente
    • 2006
    • 195
    • Octavia II combi (1Z5)
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
    • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Planuję zafundować moim szkodnikom kino w samochodzie i zastanawiam się nad panelem LCD opuszczanym spod sufitu. Nurtuje mnie tylko jedna sprawa: jak to zamocować ? Montaż do samej podsufitki jakoś do mnie nie trafia bo to jednak swoją wagę ma.
    Możecie coś doradzić, bo nawet nie wiem jak to pod podsufitką wygląda. Przy okazji zwalania podsufitki mam w ogólnym planie wygłuszyć dach - mata bitumiczna na dach + mata a'la gruby filc w wolną przestrzeń.

Z góry dziękuję za wszelkie sugestie
    W wyborach miss, stwierdzenie "Dać za wygraną" nabiera zupełnie innego znaczenia.

Komentarz

• JanuszSz
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 2835
      • Superb II combi (3T5)

Rudi, a co powiesz na takie cuś :?: :wink:

Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• Rudi
        Ambiente
        • 2006
        • 195
        • Octavia II combi (1Z5)
        • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
        • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez JanuszSz
        Rudi, a co powiesz na takie cuś :?: :wink:

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=13971
        Widziałem, widziałem . Jedno małe ale ... A może kilka, mianowicie: panel podsufitowy powoduje mniejsze swędzenie rączek u przechodniów z racji mniejszej oczoyebności, jest wiekszy ( choć tylko jeden ) , DVD już mam więc takie zagłówki to byłoby 200% cukru w cukrze ( wiem, ze są same wyświetlacze ), moje szkodniki potrafią na tylnym siedzeniu wyczyniać takie cuda, ze LCD w zagłówkach mogłyby nie pożyć za długo. Generalnie nie przekreślam takiego patentu jednak do moich potrzeb i warunków eksploatacji niezbyt pasuje.

Pozdro
        W wyborach miss, stwierdzenie "Dać za wygraną" nabiera zupełnie innego znaczenia.

Komentarz

• 20omega
          Ambiente
          • 2006
          • 105

Pytanko czy miałeś już zdjętą podsufitkę?. Chyba wiesz że jest zrobiona z pianki, więc pozostaje ci przykręcenie do wzmocnień, no i dziury pozostaną a to boli przy sprzedaży. A jeśli chodzi o podłączenia to jak nie masz szyberdachu to nie powinno być problemu. Miejsca na kable jest sporo.
          ----- Złota L&K by MASTERS ---
          __uuufffff cóż to była za maszyna____

Komentarz

• djczas
            RS
            • 2005
            • 9612

Rudi, to jest poroniony pomysł najlepsze i najzdrowsze rozwiązanie to monitory w zagłówkach a monitor w podsufitce to jest dobry dla długich limuzyn oraz vanów

Komentarz

• Rudi
              Ambiente
              • 2006
              • 195
              • Octavia II combi (1Z5)
              • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
              • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

20omega
              pod podsufitkę zaglądnąłem tylko raz podczas montażu anteny i mało widziałem. Stąd też moje pytanie o to czy jest do czego przykręcić, bo montaż do samej podsufitki z oczywistych względów odrzuciłem na starcie

djczas
              Po założeniu tego wątku doszperałem się takich właśnie opinii o panelu centralnym - jak najbardziej słuszna uwaga. Dopiero po tej lekturze zajarzyłem jaka ciaśniocha jest z tyłu w szkodniku :szeroki_usmiech . Przy okazji zrobię przymiarkę panelu , ale chyba tylko po to żeby samego siebie dodatkowo przekonać na nie.

Dzięki i pozdro

Komentarz

• 20omega
                Ambiente
                • 2006
                • 105

Ten monitorek ma grać dzieciom na tylnym siedzeniu? Ja znalazłeem inne rozwiązanie i zainstalowałem monitorek 7" między siedzeniami na tylnym tunelu na podłodze. 700km a dzieciaki nie narzekały. Grały w PS2 i oglądały filmy całą drogę.A co najważniejsze ani jedne diurki nie widać po wymontowaniu.
                ----- Złota L&K by MASTERS ---
                __uuufffff cóż to była za maszyna____

Komentarz

Pracuję...