Radio Cd O1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marcofr
    Classic
    • 2009
    • 4

Radio Cd O1

Zamieszczone przez liroyek
    te 10 to ciezko wycisnac
    zależy gdzie się jeździ. Miasto, klima i trochę dynamicznej jazdy i bywa prawie 12. Trasa, względnie szybko (110-120), bez wyprzedania i klimy to będzie 8. Bardzo szybko - to będzie 14l/100km i więcej.
  • Vim2
    Classic
    • 2008
    • 9

Radio Cd O1

Witam!

Właśnie jestem w trakcie montowania radia do mojej octavii 1 i mam w związku z tym pytanie.
    Czy da się tak podłączyć radio do samochodu, żeby można było włączyć radio bez kluczyka w stacyjce?

W zestawie są 3 różne sposoby podłączenia kabelków ale one nie dają takiego rezultatu.
    Bez kluczyka nie mogę go włączyć :?
    pozdro!!
    Pozdrawiam !
    Michał

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

Musisz oba plusy ( kabelki czerwony i żółty ) wychodzące z radia połączyć ze sobą i podpiąć pod przewód w kostce ( tej przewidzianej do podpięcia radia ) na którym jest +12V na stałe ( niestety nie pamiętam czy w OI to jest czerwony czy żółty). Wadą tego rozwiązania jest to, że po wyjęciu kluczyka radio się nie wyłącza i jesli zapomnisz je wyłączyć to może rozładować Ci aku...
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• Adamu
        L&K
        • 2006
        • 1384

Vim2, jak połączysz czerwony z żółtym to przestanie ci działac np. brzęczyk sygnalizujący otwarcie drzwi.

w kostce (po stronie radia NIE TEJ CO JEST W AUCIE) łączysz kabelek czerwony i żółty, przepinając kabelek czerwony razem do żółtego.

[ Dodano: Wto 26 Lut, 08 12:48 ]
        ps. mam nadzieję że dobrze pamiętam że żółty to 12V na stałe a czerwony to ACC :diabelski_usmiech

Komentarz

• Wlod
          Drive
          • 2006
          • 63

W zwiąku z licznymi podpowiedziami na temat podłączenia radia mam 2 pytania: czy mostkować żółty i czerwony po stronie radia, -czy też je zamienić miejscami?
          Pozdr.WM

Komentarz

• Adamu
            L&K
            • 2006
            • 1384

możesz zamienic miejscami na początek i zobaczyc czy ci sie podoba - wówczas radio nie działa bez kluczyka.

Komentarz

• Wlod
              Drive
              • 2006
              • 63

Zamieniłem miejscami-żółty z czerwonym-zapamiętuje ustawienia, ale nie chodzi po wyjęciu kluczyka(przedtem chodziło też tylko z kluczykiem, ale nie "pamiętało" ustawień). Jeśli zmostkuję to co?- zakładam że bęzie chodzić zawsze, bez względu na to cz klucz jest w stacyjce czy też nie(?). Zatem czy możiwa jest sytuacja/sposób połączenia taki, aby radio wyłączało się po wyjęciu kluczyka, ale dało się powtórnie uruchomić bez, tak jak to ma miejsce przy zastosowaniu fabrycznego radia?
              Pozdr.WM

Komentarz

• alfee
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 2583

Zamieszczone przez Wlod
                Zatem czy możiwa jest sytuacja/sposób połączenia taki, aby radio wyłączało się po wyjęciu kluczyka, ale dało się powtórnie uruchomić bez, tak jak to ma miejsce przy zastosowaniu fabrycznego radia?

Taka opcja to fukncja radia fabrycznego, a nie instalacji w aucie. Więc każde inne radio (niefabryczne) nie będzie tak działało. Chyba, że ma programowalną funkcję wyłączenia czasowego.
                Alfee
                Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
                Kawasaki ER5 :-)

Komentarz

• Adamu
                  L&K
                  • 2006
                  • 1384

Zamieszczone przez Wlod
                  mieniłem miejscami-żółty z czerwonym-zapamiętuje ustawienia, ale nie chodzi po wyjęciu kluczyka(przedtem chodziło też tylko z kluczykiem, ale nie "pamiętało" ustawień). Jeśli zmostkuję to co?- zakładam że bęzie chodzić zawsze, bez względu na to cz klucz jest w stacyjce czy też nie(?). Zatem czy możiwa jest sytuacja/sposób połączenia taki, aby radio wyłączało się po wyjęciu kluczyka, ale dało się powtórnie uruchomić bez, tak jak to ma miejsce przy zastosowaniu fabrycznego radia?
                  Pozdr.WM
                  takie rzeczy to tylko w ERZE, tzn samą zamianą kabelków nie da się tego zrobic.

jak złączysz kabelki w radiu (tzn wypniesz czerwony i podłączysz do żółtego) będziesz miał radio cały czas, niezależnie od stanu stacyjki. tylko będziesz musiał włączac i wyłączac je ręcznie.

Komentarz

Pracuję...