Zamieszczone przez liroyek
Radio Cd O1
Zwiń
X
-
Radio Cd O1
Witam!
Właśnie jestem w trakcie montowania radia do mojej octavii 1 i mam w związku z tym pytanie.
Czy da się tak podłączyć radio do samochodu, żeby można było włączyć radio bez kluczyka w stacyjce?
W zestawie są 3 różne sposoby podłączenia kabelków ale one nie dają takiego rezultatu.
Bez kluczyka nie mogę go włączyć :?
pozdro!!Pozdrawiam !
Michał
-
-
Musisz oba plusy ( kabelki czerwony i żółty ) wychodzące z radia połączyć ze sobą i podpiąć pod przewód w kostce ( tej przewidzianej do podpięcia radia ) na którym jest +12V na stałe ( niestety nie pamiętam czy w OI to jest czerwony czy żółty). Wadą tego rozwiązania jest to, że po wyjęciu kluczyka radio się nie wyłącza i jesli zapomnisz je wyłączyć to może rozładować Ci aku...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Vim2, jak połączysz czerwony z żółtym to przestanie ci działac np. brzęczyk sygnalizujący otwarcie drzwi.
w kostce (po stronie radia NIE TEJ CO JEST W AUCIE) łączysz kabelek czerwony i żółty, przepinając kabelek czerwony razem do żółtego.
[ Dodano: Wto 26 Lut, 08 12:48 ]
ps. mam nadzieję że dobrze pamiętam że żółty to 12V na stałe a czerwony to ACC :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieniłem miejscami-żółty z czerwonym-zapamiętuje ustawienia, ale nie chodzi po wyjęciu kluczyka(przedtem chodziło też tylko z kluczykiem, ale nie "pamiętało" ustawień). Jeśli zmostkuję to co?- zakładam że bęzie chodzić zawsze, bez względu na to cz klucz jest w stacyjce czy też nie(?). Zatem czy możiwa jest sytuacja/sposób połączenia taki, aby radio wyłączało się po wyjęciu kluczyka, ale dało się powtórnie uruchomić bez, tak jak to ma miejsce przy zastosowaniu fabrycznego radia?
Pozdr.WM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez WlodZatem czy możiwa jest sytuacja/sposób połączenia taki, aby radio wyłączało się po wyjęciu kluczyka, ale dało się powtórnie uruchomić bez, tak jak to ma miejsce przy zastosowaniu fabrycznego radia?
Taka opcja to fukncja radia fabrycznego, a nie instalacji w aucie. Więc każde inne radio (niefabryczne) nie będzie tak działało. Chyba, że ma programowalną funkcję wyłączenia czasowego.Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Wlodmieniłem miejscami-żółty z czerwonym-zapamiętuje ustawienia, ale nie chodzi po wyjęciu kluczyka(przedtem chodziło też tylko z kluczykiem, ale nie "pamiętało" ustawień). Jeśli zmostkuję to co?- zakładam że bęzie chodzić zawsze, bez względu na to cz klucz jest w stacyjce czy też nie(?). Zatem czy możiwa jest sytuacja/sposób połączenia taki, aby radio wyłączało się po wyjęciu kluczyka, ale dało się powtórnie uruchomić bez, tak jak to ma miejsce przy zastosowaniu fabrycznego radia?
Pozdr.WM
jak złączysz kabelki w radiu (tzn wypniesz czerwony i podłączysz do żółtego) będziesz miał radio cały czas, niezależnie od stanu stacyjki. tylko będziesz musiał włączac i wyłączac je ręcznie.
Komentarz
-
Komentarz