Zamieszczone przez GRUBEER
Nowa nawi i radyjka w Skodzie
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez BigGS1, o.k. ale to są radyjka i navi do nowego Superba a nie do Octavii II
Podejrzewam że do O II nie będą pasawały ze względy na gabaryty i mocowanie.
Takze ładne ale cóż nam po nich :|
Komentarz
-
-
NO więc orientowałem się trochę w temacie nowych radyjek i nie będzie tak różowo.
Najpoważniejszym problemem jest to, że zmienili protokół komunikacji i nie wszystkie funkcjonalności będą działać po wsadzeniu takiego radia do OII (kształt pasuje).
To co na pewno nie będzie działać to:
-pełne sterowanie z kierownicy
-odległości od czujników cofania nie będą się wyświetlały na radiu
-nie będą się wyświetlały żadne komunikaty z klimatyzacji (temperatura, wentylatory itp)
-na Maxi-Dot nie będą się wyświetlały informacje z radia (np odgrywana stacja radiowa itp)
-nie będzie działał zegar na radiu (a konkretnie przyjmie chwile podłączenia radia jako godzinę 0:00 i nie ma możliwości przestawienia go)
Jak dla mnie największa wada to info z czujników cofania, bo po dźwięku nigdy nie wiem czy to przednie czy tylne piszczą.
Komentarz
-
-
Nexus6, radio jako takie będzie działać i nawet Gala będzie działać tyle, że jak widać kilka funkcji będzie niedostępne. Obawiam się, że na taki adapter trzeba by było długo poczekać, a przerobienie tego radia, żeby gadało po starym protokole jest praktycznie niemożliwe. Są jeszcze szanse, że radia do VW będą obsługiwały oba protokoły i wtedy by była szansa coś pokombinować.
Komentarz
-
Komentarz