Jesli jest w cenniku to mozna zamawiac. Tak samo jest z RS-em w DSG. W momencie jak pojawil sie w cenniku mozna bylo zamowic.
Nowa Skoda Superb juz w Polsce
Zwiń
X
-
Wlasnie przeczytalem test porownawczy niemieckiego Auto Bild trzech limuzyn klasy
sredniej tzn.A4,Passat,oraz nowy Superb...wszystkie z silnikami 1.8TSI 160 KM.
No i szok :szeroki_usmiech wygrala Skoda :shock: w niemieckim tescie.
Cena porownywalna przy lepszym wyposazeniu,najwieksza ilosc miejsca,oraz jakosc
wykonczenia lepsza niz w Passacie,a tylko minimalnie gorsza niz w Audi :shock: .
W sumie tylko prestiz przemawia za konkurencja,no i wyglad :? ,ale o gustach
sie nie dyskutuje.
Moim zdaniem patrzac na zdjecia A4 jest najladniejsza,a potem VW i Skoda porownywalne na drugim miejscu.
pozdrawiamTato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez daroojakosc jakoscia widzialem to autko w realu i powiem ze troche za bardzo pasata z przodu przypomina a ten tyl to ni mazda ni citroen ale to rzecz gustu :P natomiast skala licznika 270 km/h :shock: zdecydowanie mna telepnela :lol:Focus II FL 1.6tdci
Komentarz
-
-
Przed chwila mialem okazje pojezdzic nowym Superbem i wrazenia jak nabjardziej pozytywne.
Zaczne od systemu podwojnie otwieranej klapy bagaznika. To dziala! IMO patent rewelacja! Az dziwne, ze nikt wczesniej na to nie wpadl.
Wnetrze - ogromne! Pierwsze wrazenie - jest przyjemnie w aucie. To jak dla mnie podstawa. Jak na samym poczatku zle sie czuje w danym samochodzie, to malo co jest w stanie mnie do niego przekonac.
Standardowo wszystko jest na swoim miejscu. Ladne, eleganckie zegary. Wstawki drewnopodobne nie tracaja tandeta. Wygodne fotele. Kontrowersyjna, "usmiechnieta" kierownica troche zaburza cala linie kokpitu, ale da sie ja przezyc. Moglba byc jedynie troche grubsza. Ogolnie plastiki i materialy wnetrza nie budza zastrzezen. Choc takie drobiazgi jak przelaczniki otwierania szyb, mozna bylo lepiej wykonac, bo troche odstaja od reszty. Duzo roznych, mniejszych wiekszych schowkow, to tez plus.
Wersja elegance, ma juz w standardzie prawie wszystkie bajery. Lacznie z systemem parktronik, ktory po wstepnych testach widac, ze jakos dziala, choc do idealu mu brakuje. Pelna elektryka, wraz z siedzieniami. Kurtyny powietrzne, etc...
Co sie jeszcze rzuca w oczy to olbrzymie lusterka. Sa naprawde wielgachne.
I niestety szum powietrza, ktore je oplywa daje o osobie znac w srodku auta.
Jezdzilem wersja 1,8TSI 160KM i musze przyznac, ze jak na ta mase to silniczek sprawuje sie dzielnie. Naprawde milo mnie zaskoczyl. Ladnie ciagnie juz od 2tys obrotow. Mysle, ze do codziennej jazdy jest akurat. Nawet jak dla mnie jest wystarczajaco dynamiczne i takie 1,8TSI lub 2,0TDI 170KM powinno byc takim minimum do Superba.
Prowadzenie tez nie budzi zadnych zastrzezen. Auto nawet przy wiekszych predkosciach prowadzi sie pewnie i dobrze trzyma drogi. Nierownosci wybiera dosc miekko, jednoczesnie zachowujac swoja sztywnosc. IMO idealny kompromis.
Reasumujac, wrazenia bardzo pozytywne."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftJezdziles autem demo na salon, czy bylo to juz auto dla klienta??
W Wimarze widzialem, ze tez maja auto do testow."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Carsed ma normalnie swoje, bo raz ze na blachach WS, a dwa ze rozmawialem ze sprzedawca i zalowali, ze nie zamowili bordowych, bo w tym kolorze Superb bardzo dobrze wyglada. Najlepiej."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Ciekawe jak nowy Superb będzie jeździł z silnikiem 1,4 TSI?
Trochę strach mieć w jednym silniku kompresor i turbo i do tego np. DSG. Jak zacznie coś padać to ..., ale o tym będzie można się przekonać za parę lat.
Komentarz
-
-
Niemiecki konfigurator pokazał dwie nowe opcje:
- 1,8 TSI z 7 biegowym DSG (niestety nie nadaje się do chiptuningu, gdyż 7 biegowe DSG jest przewidziane do przenoszenia max. 250Nm momentu),
- 2,0 TDI-CR 125 kW z napędem 4x4 :diabelski_usmiech,
Wciąż czekamy na 3,6 FSi.Hanz2k
1,8 T by MT
:admin: bo nie użyłem Szukaj
Komentarz
-
Komentarz