Zamieszczone przez Andrzej0612
Pierwsza jazda: Skoda Octavia po face liftingu
Zwiń
X
-
Pierwsza jazda: Skoda Octavia po face liftingu
Gdy oglądałem pierwsze zdjęcia nowej Octavii, raczej nie byłem nią zachwycony. Niezbyt podobał mi się design przodu ze światłami wzorowanymi na nowym Superbie, które moim zdaniem nie pasują do kanciastej stylistyki Octavii. Byłem jednak bardzo ciekawy, jak ten samochód wygląda na żywo.
Już pierwszy rzut oka na auta stojące pod lotniskiem uświadomił mi, że faktycznie część moich obaw była uzasadniona, ale na szczęście (dla Skody i wszystkich, którzy będą ten samochód oglądać codziennie na ulicach) tylko w połowie. Przód auta faktycznie nie wyszedł projektantom za dobrze, choć wśród dziennikarzy zdania były podzielone. Niektórym wydawało się nawet, że Octavia nabrała sportowego charakteru - no cóż, nie będę tego komentował... Reszta samochodu wygląda już znacznie lepiej niż na fotkach z informacji prasowej. Zmiana kilku linii z boku i przeprojektowanie tyłu sprawiło, że sylwetka Octavii stała się "czystsza" i bardziej nowoczesna. Praktyczną zmianą są też większe i bardziej opływowe lusterka. Nowe kolory oraz wzory alufelg powinny pomóc uzyskać ciekawszy styl i ożywić nieco ten samochód.
Więcej tu:
[ Dodano: Pon 20 Paź, 08 15:51 ]
I to cieszy cytuje: (niedługo również nowy 1,6 TDI)[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
-
-
Ja w sumie uważam to autko za niezbyt ciekawe...oprócz przednich lamp to się nic nie zmieniło ewentualnie jak kolega napisał stylistyka jest bardziej nowoczesna i nic po za tym a będzie trzeba na początku sporo zapłacićznane są już ceny ????
autoKOWALSKIszkoła ul. Lutomierska 69 Łódź tel. 602 465 680 ZAPRASZAM !!!
VW POLO 9N 2004r. obecnie
Skoda Octavia II 2007r. SPRZEDANA
Skoda Octavia Combi II FL 2010r. obecnie
Komentarz
-
-
panowie, te zmiany są naprawde kosmetyczne, nie ma co się nad tym rozwodzić.
Zamieszczone przez Kowal_ldzbędzie trzeba na początku sporo zapłacićznane są już ceny ????
tyle tylko, że cena dotychczasowej O2 nawet odebranej w tej chwili od razu poleci w dół i to akurat jest pewnesaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Ponieważ nie znam wcześniejszych cen zrobiłem porównanie procentowe odnosząc się do cen obecnych Skód w Auto-Wimar:
1.6 MPI Classic (PL - CZ, %) 100 100
1.6 MPI Ambiente (PL - CZ, %) 114 114
1,6 FSI Classic (PL - CZ, %) 105 112
1,6 FSI Ambiente (PL - CZ, %) 119 126
W CZ i odniesieniu do Skody O II po FL oczywiście chodzi o silnik 1,4 TSI a nie 1,6 FSI.
Podsumowując wyszła mi 5 % podwyżka cen 1,4 TSI wobec 1,6 FSI ale pytanie jak się mają wersje wyposażeniowe do siebie.
Komentarz
-
-
Ceny nové Octavie a sní¾ení cen ostatních modelù
Jednak ma byc taniej ... http://www.skodaoctavia.cz/SkodaAuto...o-Slevnuje.htm
Komentarz
-
-
Dziś byłem w salonie VW , nowy Golf już sprzedawany , ceny są, katalogi są, jazdy testowe są, ceny baaardzo atrakcyjne! Jakość Golfa VI w środku mnie zwaliła z nóg. Dla mnie rewelka. Skoda coś musi zrobic i to szybko...Octavia RS TDI in Race Blue 205KM/443Nm by Tune-up
H&R springs |OZ Crono HT wheels | EBC brakes on.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez GrzechosSkoda coś musi zrobic i to szybko...O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
Komentarz