tak mi to na gwarancji zrobili .....no ale trzy razy jeżdziłem na smarowanie czarnym silikonem pomagało na 2-3 miesiące i znowu to samo.....więc za czwartym razem nie wytrzymałem --wiec wymiana..
Nowe nieoznakowane radiowozy na drogach
Zwiń
X
-
Nowe nieoznakowane radiowozy na drogach
Jeszcze w tym roku do policjantów w całym kraju trafi 250 nieoznakowanych radiowozów. Biuro logistyki KGP podpisało umowę na dostawę 600 nieoznakowanych aut. To już siódma umowa podpisana w tym roku związana z wymianą policyjnej floty.
Do końca grudnia do jednostek terenowych zostanie przekazanych 1.897 nowych samochodów osobowych, 855 furgonów, 154 aut terenowych, 13 pojazdów specjalnych, 24 dużych więźniarek i 224 samochodów operacyjnych nieoznakowanych. Umowy na dostawy 2.515 radiowozów oznakowanych zawarły już wytypowane komendy wojewódzkie i CSP w Legionowie.
• 549 aut zakupi komenda w Łodzi (z tego 150 sztuk jeszcze w tym roku),
• 541 – komenda w Gorzowie Wlkp. (około 121 aut w 2008 roku),
• 502 – CSP w Legionowie (do końca roku 260 sztuk),
• 476 – komenda w Gdańsku (100 sztuk jeszcze w 2008 roku)
• 447 komenda w Białymstoku (około 200 sztuk do końca tego roku).
Zakupione w ten sposób pojazdy trafią do jednostek w całym kraju. Zatem jeszcze w tym roku ponad 830 nowych aut marki kia cee’d zastąpi najbardziej wysłużone radiowozy.
Policjanci już wkrótce przesiądą się również do nowych samochodów nieoznakowanych. Do ich dyspozycji będą: Kia Cee`d, Fiaty Bravo, Ople Astra II i Ople Vectra, Skody Superb, Volkswageny Passaty i Fordy Mondeo. W sumie planowany jest zakup blisko 2330 takich pojazdów (ponad 820 aut zakupi KGP, 600- KWP w Lublinie, 500 - KWP w Szczecinie, 310 - KWPw Radomiu).
-
-
Zamieszczone przez SalvatoreCiekawe czy te nieoznakowane nie będą na blachach HPx, jak to się czasami zdarzaByła O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Ziomal... Nie wiem jak u Was ale u nas auta które mają kamery często zmieniają blachy na inne miejscowości :?
Oczywiście nie dam sobię nic uciąć za taką wersję, ale dla mnie ma ona sens...
Problem tylko kogo ma wezwać poszkodowany ( przez tajniaków ) w kolizji, który wykryje takie fałszerstwo dokumentów... Policję :diabelski_usmiechJest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002Ziomal jesteś tego pewien ?Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
Hi...
Zamieszczone przez kowal 2002Zamieszczone przez Ziomal... Nie wiem jak u Was ale u nas auta które mają kamery często zmieniają blachy na inne miejscowości :?
Oczywiście nie dam sobię nic uciąć za taką wersję, ale dla mnie ma ona sens...
Problem tylko kogo ma wezwać poszkodowany ( przez tajniaków ) w kolizji, który wykryje takie fałszerstwo dokumentów... Policję :diabelski_usmiech
Zresztą - myślę że dla aut z kamerami nie muszą specjalnie zmieniać tablic. Ktoś z Was sprawdzal z jakiej odległości da się odczytać numer w dzień samemu będąc w ruchu (a może ja za szybko jeżdzę :P) ?Kwiatek...
Komentarz
-
-
Ja jeżdżąc codziennie tą samą trasą znam już te tajniackie auta i widuję je dość często czyhające na zwierzynę...
No i w zeszłym tygodniu wracam sobie z pracy, ciemno, wyprzedzam tu i ówdzie i nagle przede mną Vectra... Zjechała na prawy pas (zapraszająco), wyprzedzam, patrzę: białe kołnierzyki... No to wyprzedziłem zwalniając do przepisowej prędkości i zjechałem na prawy przed nich. No to oni na lewy, wyprzedzają mnie i... wyciągają czerwoną batutę i zjazd.
Podchodzi pan i mówi: "Dokumenty, ubezpieczenie poproszę. No jak tam panie kierowco? Czemu gada pan przez komórkę?"
No to ja gały i tłumaczę, że mam słuchawkę BT... "No cóż - możemy to w Sądzie Grodzkim wyjaśnić, jak się pan upiera..."
No to ja, że możemy zajrzeć do ostatnich połączeń - nie gadałem z pół godziny wstecz... W końcu poddał się z tekstem: "Niech pan nie robi ze mnie balona... Ostatni raz panu daruję!" I pojechałem...
No i teraz... Przypuszczam, że goście nie zajarzyli, że ich rozpoznałem (w końcu nieoznakowani, ciemno) i myśleli, że zjeżdżam na prawy pas, bo... właśnie odebrałem rozmowę.
Ale tak a'propos... Czy nie jest czasem tak, że po zmroku mogą zatrzymać tylko oznakowanym radiowozem?
123KM/264Nm by VW... 133KM/323Nm by VTech. :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PiterAle tak a'propos... Czy nie jest czasem tak, że po zmroku mogą zatrzymać tylko oznakowanym radiowozem?
jeśli jest inaczej, proszę mnie poprawić ...Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zurcioZamieszczone przez PiterAle tak a'propos... Czy nie jest czasem tak, że po zmroku mogą zatrzymać tylko oznakowanym radiowozem?
jeśli jest inaczej, proszę mnie poprawić ...
Zresztą we Wszystkich Świętych na trasie Wwa-Kraków też po ciemku i też poza zabudowanym Vectra zatrzymała tuż przede mną jednego takiego... Więc albo jednak mogą, albo nie mogą, lecz i tak z nimi nie wygrasz, więc mogą...
123KM/264Nm by VW... 133KM/323Nm by VTech. :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PiterZresztą we Wszystkich Świętych na trasie Wwa-Kraków też po ciemku i też poza zabudowanym Vectra zatrzymała tuż przede mną jednego takiego... Więc albo jednak mogą, albo nie mogą, lecz i tak z nimi nie wygrasz, więc mogą...
Komentarz
-
-
Zatrzymanie prawa jazdy i wysoka grzywna to najczęstsze kary za niezatrzymanie się do policyjnej kontroli. "Uciekinierzy" muszą się też liczyć z pościgiem, a wtedy konsekwencje mogą być dużo poważniejsze.
Przepisy dotyczące kontroli drogowych są precyzyjne i raczej nie pozostawiają miejsca na dowolną interpretację.
Policjant umundurowany - nieważne, czy poruszający się pieszo, samochodem, czy np. helikopterem - jest uprawniony do zatrzymania każdego pojazdu w każdym miejscu i czasie. W ciągu dnia, czyli przy dobrej widoczności, nakaz zatrzymania się powinien zostać zasygnalizowany tzw. lizakiem, wieczorem i w nocy służy do tego świecąca na czerwono latarka. Jeśli policjant znajduje się w radiowozie lub helikopterze, do zatrzymania pojazdu może też wykorzystać systemy nagłaśniające albo świetlne.
Nieco mniej uprawnień ma policjant nieumundurowany - może on również zatrzymać dowolny pojazd zarówno w dzień, jak i w nocy, ale tylko na obszarze zabudowanym. Ma obowiązek natychmiast po zatrzymaniu pokazać kierowcy legitymację służbową. Poza tym funkcjonariusz (i w mundurze, i bez) zawsze powinien rozpocząć kontrolę od podania swojego stopnia, imienia i nazwiska oraz przyczyny zatrzymania.
Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
cyt:
"Kierowcy nic nie grozi, jeżeli w nocy na obszarze niezabudowanym zignoruje nieoznakowany patrol policyjny"
cd...
żródło: http://www.rp.pl/artykul/69118,11321...w_cywilu_.htmlNie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
Komentarz