chyba od jakiegoś czasu płaci właściciel jeśli nie potrafi wskazać kto w tym czasie używał samochodu
Ci od fotek odpytują leasingodawcę kto leasinguje takie auto i jak dostanie info zwrotne to wysyła do takiej firmy zdjęcie oświadczenie i jakieś tan blablanie że jak nie wskaże o właściciel firmy płaci, wiem bo w wakacie przyszła do mnie fota mimo że auto a leasingu.
Zamieszczone przez bradley
Zaklejanie naklejki to gorsza sprawa,
Przecież na takiej fotce nie będzie można odczytać numeru tym bardziej że ta naklejka jest odblaskowa i mocno odbija światło flesza co powoduje jedną białą plamę w tym miejscu, na ale jak ktoś chce to może sobie nakleić liść z drzewa i na pytanie władzy odpowiada że nie mył samochodu.
A wracając do wysokości mandatów no to przecież kryzys mamy :idea:
takie są reguły tej gry: ograniczenie w mieście do 50, w trasie 90 - 130 i tyle. nie pasuje komuś kara za przekroczenie prędkości? niech się nie bawi. prosta sprawa.
I uważasz że firma leasingowa wskaże mnie jako kierowcę :lol: :lol: :lol:
nie wkaze cie jako kierowce ale jako uzytkownika, i mandaty z wiekszym opoznieniem ale przychodza. takze jak mi cyknelo zdjecie na octavi to przyszlo po troche ponad miesiacu, jak kierowca moj dostal na zestawie to poszla firma leasingowa, pozniej ja i na koncu kierowca dostal to samo pismo
Zamieszczone przez loru
Przecież na takiej fotce nie będzie można odczytać numeru tym bardziej że ta naklejka jest odblaskowa i mocno odbija światło flesza co powoduje jedną białą plamę w tym miejscu, na ale jak ktoś chce to może sobie nakleić liść z drzewa i na pytanie władzy odpowiada że nie mył samochodu.
A wracając do wysokości mandatów no to przecież kryzys mamy :idea:
i nie zauwazyles ze na dole jest awers z tablicy rej i pozniej powiekszona nalepka z szyby ? nie wychodzi jedno biale swiatlo z nalepki
nie wkaze cie jako kierowce ale jako uzytkownika, i mandaty z wiekszym opoznieniem ale przychodza. takze jak mi cyknelo zdjecie na octavi to przyszlo po troche ponad miesiacu
z tego co wiem to polica ma miesiac na wystawienie mandatu od zrobienia fotki, potem już przez sąd wszystko się dziej i policja ma rok na znalezienie sprawcy także trzeba by sie rok migać i wykręcać a z tym raczej nie ma problemu w aucie przywatnym.
[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
ale jak odbierzesz list polecony od listonosza czy z poczty, ty, zona, tesciowa, rodzice etc. to juz nie jest takie proste bo sadownie to moze sie skonczyc.
jezeli nie odbierzesz i beda nausilnie probowali dostarczyc to, to w takim przypadku tak ma to sens. ale najczesciej wysylaja dzielnicowego do wybadania sprawy i pozniej robi sie chlew :lol: :lol:
jaki chlew po miesiącu maż prawo niepamietać kto jechał samochodem a p pół roku juz napewno masz amnezje, a nie można żądać od oskarzonego aby zeznawał na swoją niekorzyść. a więc zeznawać odmawiasz.
jezeli nie odbierzesz i beda nausilnie probowali dostarczyc to, to w takim przypadku tak ma to sens. ale najczesciej wysylaja dzielnicowego do wybadania sprawy i pozniej robi sie chlew :lol: :lol:
jak nie odbierzesz to o ile mi wiadomo po 2 tygodniach uważa się przesyłkę za dostarczoną :roll:
Zamieszczone przez daneczek76
jaki chlew po miesiącu maż prawo niepamietać kto jechał samochodem a p pół roku juz napewno masz amnezje, a nie można żądać od oskarzonego aby zeznawał na swoją niekorzyść. a więc zeznawać odmawiasz.
nie jesteś oskarżonym to po pierwsze, po drugie niestety w Twoim interesie jest to, żeby jednak pamiętać
poza tym na zdjęciu zazwyczaj doskonale widać kto prowadzi, więc można sobie przypomnieć :lol:
ja nie jestem za wysokimi mandatami, w ogóle jestem przeciw ale tak po prostu jest i koniec
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
zdjęciu zazwyczaj doskonale widać kto prowadzi, więc można sobie przypomnieć
ja nie jestem za wysokimi mandatami, w ogóle jestem przeciw ale tak po prostu jest i koniec
Oczywiście masz racje jesli widac twoją facjate, ale znam takich co fakt że nie często ale mieli zrobiona fotke tyłu samochodu z pasa przyległego i też się ich czepiali.
Dzida napisał/a:
steelrat napisał/a:
A Ty jestes kierowca
I uważasz że firma leasingowa wskaże mnie jako kierowcę :lol: :lol: :lol:
Odbierając samochód podpisałeś jego odbiór, więc pozostaje tylko zgłoszenie na policję, że buchnęli Ci auto zanim cyknęli fotkę.
Firma leasingowa wskazuje firme ktora ma dane auto w leasingu. Jesli firma ma wiele aut, to ktos ta flota sie zajmuje i on jest proszony o wskazanie sprawcy, a ten najczesciej podaje.
Co do karania mandatami na podstawie fotek.
W lutym w zeszłym roku cyknęlo mi fotkę i... jakiś czas jeździłem trochę spokojniej. ale minął miesiąc, dwa no i zapomniałem o zdarzeniu. Nagle w połowie grudnia przychodzi druczek do wpisania się na przyjęcie mandatu (400 zł 81/40 km/h) i 8 pkt. :evil:
Zdjęcie ogólnie jest kiepskie, do tego jeszcze padał deszcz i mam wycieraczkę na twarzy Wybrałem się do straży miejskiej w Sulechowie i porozmawiałem z komendatem. Mówię, że nie pamiętam kto prawie rok wcześniej jechał samochodem, a zdjęcie jest niewyraźne. Na to komendant, że jeżeli firma ma kilka samochodów to ktoś tym zarządza i to osoba zarządzająca jest zobowiązana przyjąć mandat ale bez punktów.
Pytam dlaczego tak długo ten mandat do mnie docierał ~ 8 miesięcy. Odpowiedź: "tak jest z leasingami - trudno od nich wyciągnąć informację"
Cóż było zrobić: napisałem oświadczenie, że nie jestem w stanie wskazać osoby kierującej i przyjąłęm mandat: "za nie wskazanie sprawcy wykroczenia" 400 zł :evil:
Co do fotografii. Fotorapid strzela 2 zdjęcia w krótkim odcinku czasu i te zdjęcia są na siebie nakładane. Jedno jest z błyskiem, żeby oświetlić twarz kierowcy, a drugie jest bez błysku, żeby zrobić zdjęcie tablicy rejestracyjnej. Ogólnie powiedzieć, że zdjęcie jest kiepskie - to mało.
Powiedziałem sobie, że nigdy się nie dam więcej złapać i od gwiazdki mam AR :twisted:
Moze wiekszosc juz zapomniala ze podatek drogowy, ktory kiedys placilismy zostal wlaczony w cene paliwa. Teraz natomiast coraz czesciej slysze glosy, ze nie ma za co remontowac drog, wiec trzeba wprowadzic podatek drogowy jako platny jednorazowo (tak jakby wszyscy nagle zapomnieli, ze my placimy juz ten podatek w paliwie).
Wszystko jest mozliwe, poniewaz ja jzu place co roku dodatkowy podatego drogowy tylze za ciezarowkie.
Do tego dolicz jeszcze trzeci podatek w postaci winiety i masz juz 3 podatki za jazde jednym autem po drodze:/ Chore, ciekawe kiedy w prowadza to do osobowek. :?
Samiec, Ale w tej chwili winieta na ciezarowki jest i uprawnia do jezdzenia po autostradach, a osobowki placa od odcinka, co jesli jezdzisz sporo po autostradach platnych jest drozszym rozwiazaniem.
Samiec, Ale w tej chwili winieta na ciezarowki jest i uprawnia do jezdzenia po autostradach, a osobowki placa od odcinka, co jesli jezdzisz sporo po autostradach platnych jest drozszym rozwiazaniem.
Tak, ale jak ja nie korzystam z autostrad, to co mam z placenia winiety ? :roll:
Dla przykladu 26tonowa solowka, koszt wczesniejszej winiety 275zl na miesiac, ze 2 przejazdy po autostradzie w miesiacu, to i tak dokladalem.
Do tego teraz "ciezarowka" ktora kwalifikuje sie w nowej winiecie to jest od 12ton, wiec moja mini 11tonowa juz sie nie kwalifikuje i za jedna bramke place 27zl :?
Teraz jak wypadaja przejazdy autostrada, to musi jezdic bocznymi drogami, bo mnie obecnie na nie nie stac.
I uważasz że firma leasingowa wskaże mnie ako kierowcę :lol: :lol: :lol:
Oczywiście ze tak - codziennie przychodzi do mnie kilka zapytań z komendy. Procedura jest prosta - Policja wysyła do firmy leasingowej a leasing do właściciela firmy. Jeśli jest kilku bądź kilkunastu kierowców to już problem właściciela firmy.
Komentarz