Lidl sprzedaje samochody!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LUKI
    RS
    • 2005
    • 5776

Zamieszczone przez wojtass
    U nas na stacjach takze ropa z Orlenu lub Lotosu a oni maja ja wlasnie ze Wschodu
    Ropę tak, ale liczy się proces przerobu (choć nie jestem pewien, czy Lotos przypadkiem nie bierze czegoś z tankowców).
    kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

Niemiecka sieć dyskontowa Lidl od kilku dni oferuje drogą internetową nowe samochody marki Opel i Volkswagen. Potencjalnych klientów skusić mają atrakcyjne ceny.

Wywodząca się z Niemiec sieć dyskontowa Lidl od kilku dni oferuje drogą internetową samochody Opel Corsa oraz Volkswagen Cross Polo. Potencjalnych klientów skusić mają ceny o około 25% niższe niż u dealerów.

I tak dostępny za pośrednictwem strony Lidl model Opel Corsa z silnikiem 1.0 60 KM (wyposażenie to m.in. klimatyzacja, radio CD, sześć poduszek powietrznych i centralny zamek) kosztuje od 10 570 EUR. Natomiast Volkswagen Cross Polo 1.4 80 KM (m.in. klimatyzacja, odtwarzacz CD i cztery poduszki powietrzne) został wyceniony od 13 645 EUR.

Niezależni specjaliści zalecają jednak niemieckim klientom dokładne przeanalizowanie oferty, która według niektórych przypomina przysłowiowe kupowanie kota w worku. Warto dodać też, że wcześniejsze próby sprzedaży aut na podobnych zasadach jak dotąd nie wzbudziły w Niemczech zbyt dużego zainteresowania ze strony potencjalnych klientów.

Partnerem sieci Lidl jest w omawianej akcji jest firma ATG Automobile.

ONET.PL
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• Octan
      Rider
      • 2006
      • 653

A ja gdzieś czytałem że Lidl chce sprzedać swoje obiekty i wycofać się z Polski. A więc w Polsce tego nie doświadczymy.

Komentarz

• ufo
        L&K
        • 2008
        • 1475
        • Octavia III combi (5E5)
        • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez szkoda
        Warto dodać też, że wcześniejsze próby sprzedaży aut na podobnych zasadach jak dotąd nie wzbudziły w Niemczech zbyt dużego zainteresowania ze strony potencjalnych klientów.
        święta prawda, żyje w szkopolandii od prawie 11 lat i największe zainteresowanie jest w autach używanych, rocznych max dwuletnich, obojętnie jakiej marki. nowe auta kupują firmy, wojsko, budżetówka itd. normalni zjadacze chleba, jeśli decydują się na kupno nowego auta, idą do salonu :!: :idea: , biorą kredyt /nie taki jak u nas w polsce/ i wyjeżdżają autkiem :arrow: tak jak ja :lol:
        przed paroma laty w internecie spotkać można było setki stron, gdzie oferowane były samochody nawet do 8-9tys euro tańsze od cen salonowych. to się nie sprawdziło. to wszystko było mało wiarygodne dla niemiaszków.
        dlatego te ofert w lidlu nie przyniosą wyśmienitych rezultatów. oczywiscie trafią się ludzie co kupią, ale będzie ich nie wiele.

Komentarz

• daneczek76
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 3642
          • Toyota

a oto link do konfiguratora: https://autos.lidl-shop.de/

[ Dodano: Pon 16 Mar, 09 10:18 ]
          Zamieszczone przez ufo
          były samochody nawet do 8-9tys euro tańsze od cen salonowych. to się nie sprawdziło. to wszystko było mało wiarygodne dla niemiaszków.
          mam kolege co kupił tak Toyote Avensis w diselku faktycznie dużo taniej ale 6 miesięcy czekania na samochód i może dlatego to się nie sprawdziło, bo czas oczekiwania długi.
          [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• Andrev3
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 6116

to powiem wam jeszcze jeden paradoks, ostatnio klient z Niemiec odbierał od nas nową Ka-czkę i powiedział mi że do Niemiec oprócz nowych małych samochodów z Polski będą ciągnąć samochody roczne i dwuletnie, najlepiej żeby były rozbite i naprawić w Polsce :shock: :shock:
            I wychodzi na to że za chwilę w Niemczech będą jeździć samochodami max 2 letnimi a my powyżej 10 lat jak cały złom ściągną do Polski...
            RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

Pracuję...