moim zdaniem o1 to teraz najlepsza propozycja jako nowy samochod do 40 tys bo co w tej cenie mozna dostac u konkurencji thalia, pundo,lacetti ,207 itp a octavia bije je na glowe wielkościa bagaznika chociazby
Wielkością bagażnika to O1 bije też sporo droższych aut... :wink:
Akurat dla mnie (samochód służy do pracy) bagażnik jest b. ważny, szukając nowego auta przejrzałem ofertę kompaktów i d*pa - same liliputy, nawet kombi mają maleńkie bagażniki...
Moim zdaniem O1 nie straciła uroku. Zewnętrznie wygląda jeszcze całkiem całkiem a i technicznie też jest na dobrym poziomie ops: więc póki sę sprzedaje to powinni je klepać choćby i 20 lat.
Tez jestem tego zdania. Dla porównania Audi 80 z serii B4, trzymają sie bardzo ładnie a niektóre sztuki z końca produkcji (94r.) sa w stanie jeszcze poważnie przykłuć oko, i nawet nieco odstraszyc ceną. Ten samochód zestarzał sie z klasą, a gdy np. patrzę na Golfa 3 z tego samego okresu, to musze powiedzieć że to auto strasznie zdziadziało, i pomiedzy Golfem "dwójką" (też już powoli znikającą z dróg, ale mimo wszystko swego czasu błyszczącą pełną gwiazdą) a "czwórką" która dzieli wiele rozwiązań technicznych i oprócz braku kufra jest takim niepisanym bratem Octavii, uważam go za totalny niewypał, pozbawiony wyglądu wykonany przeciętnie, a w każdym razie nie lepiej od "dwójki" za to miliony razy gorzej od "czwórki"......
Octavia tour jeżeli ją dobrze utrzymywać i dbać, to jeszcze za dziesięć lat będzie łakomym kąskiem.
Tez jestem tego zdania. Dla porównania Audi 80 z serii B4, trzymają sie bardzo ładnie a niektóre sztuki z końca produkcji (94r.)
Lekko tylko napomnę że to auto produkowano jednak do roku 1995 w normalnej wersji (sedan i avant) oraz do 2000r. w wersji cabrio.
Co jednak nie ujmuje mu elegancji zresztą tak samo jak 100/A6 w wersji C4 też mocno przyciągają uwagę.
Octavia zyskała na tym że jednak zmiana na nowy model nie była drastyczna równie dobrze można by powiedzieć że z zewnątrz to jedynie FL co też przedłużyło młodość O1
I tu muszę powiedzieć że z wyglądu dla mnie też za kilka/kilkanaście lat to auto będzie wyglądało dobrze. Więc niech to się tylko plotką okaże i niech nie kończą jej produkcji.
(choć wiem że jak już nieco oficjalnie zapowiedzieli powrót Faworitki to szans na utrzymanie produkcji nie ma )
Komentarz