"Yeti oswojone" na mojeauto.pl

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • celer
    Classic
    • 2010
    • 35

Może łatwiej będzie tak:

Oferujemy chiptuning, serwis DPF, zwiększanie mocy i powerboxy dla aut na gwarancji, w leasingu. Indywidualne strojenie, pomiary na hamowni w Krakowie.

Ten link chyba wszystko tłumaczy.
  • Woytas
    Rider
    • 2008
    • 279

YETI oswojone - pełny tekst

To chyba najwazniejszy akapit tekstu:

"Na dobry początek pierwszy SUV Skody trafi na nasz rynek z okrojoną gamą wersji silnikowych. Obecnie można zamawiać samochody z silnikiem 1.8 TSI (160KM), którego ceny rozpoczynają się od 83.800 złotych oraz 2.0 TDI (140KM), dostępnym już od 96.300 złotych. Za kilka tygodni będzie można zamawiać samochód w wersji bez napędu na cztery koła z silnikiem 1.2 TSI (105KM). Bazowa wersja ma kosztować 62.900 złotych.

W niedalekiej przyszłości gama silników rozszerzy się jeszcze o warianty silnika 2.0 TDI o mocy 110 i 170 KM. Słabsza wersja będzie także dostępna bez napędu na cztery koła."

Pozdrawiam

Komentarz

• westwi78
      RS
      • 2008
      • 2940

Ja coś czuje że przy tych cenach to nie zrobi furory.

Komentarz

• Perfee
        Ambiente
        S_OCP Member
        • 2005
        • 179

Skoda od pewnego czasu poczuła "moc" i dyktuje nieciekawe ceny. Fakt, że oferują dobry produkt i nie chcą już prawdopodobnie aby był on utożsamiany z tanim produktem...

Myślę, że Yeti 1.8 TSI/118 kW (160 KM) 4×4 z wyposażeniem Ambition za 89800 wraz z pakietem ubezpieczenia na 2 lata to pozycja konkurencyjna na rynku. :szeroki_usmiech
        Perfee
        149 KM / 313 Nm by Masters Tuning

Komentarz

• Jac_ek
          RS
          • 2009
          • 1733

Maja ograniczone moce produkcyjne i najpierw produkuja to na czym zarobek maja najwiekszy, z czasem rozwina produkcje i bedzie wszystko. Jednoczesnie ustalajac takie ceny limituja sobie grono nabywcow w taki sposob zeby dali rade, chyba sobie nie wyobrazacie ze wchodzi nowy model idziecie do salonu a delaler mowi ze mozna dzis zamowic bedzie do odbioru za rok :-), a tk mowi ze narazie jest niedostepny i mozna miec od reki ;-) mocniejszy... komu sie podoba to kupi a komu nie to poczeka albo kupi cos innego - w kazdym razie ja to rozumiem
          - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• _tm_
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 2333
            • Superb III (3V3)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
            • CDAA 1.8 TSI 160 KM
            • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Oglądałem już Yeti w salonie. Bardzo się mojej żonie spodobał, ale nie ma jeszcze wersji ciężarowych, więc pewnie nie da się w tym roku kupić wersji z kratką, a w przyszłym mają znieść pełne odliczenie VAT-u
            S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
            Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
            -------------------------------------------------------------------------
            O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
            O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
            O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• cool_torun
              Ambiente
              • 2008
              • 162

No też mam wrażenie że troszkę wywindowali cennik. Interesowało mnie Yeti póki ceny nie zobaczyłem i wyposażenia

Komentarz

• szkoda
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 22543

Zamieszczone przez _tm_
                Oglądałem już Yeti w salonie. Bardzo się mojej żonie spodobał, ale nie ma jeszcze wersji ciężarowych, więc pewnie nie da się w tym roku kupić wersji z kratką, a w przyszłym mają znieść pełne odliczenie VAT-u
                no pszeesz danielcio pisał, że wersje z kratką stoją już w Poznaniu :roll:
                saport techniczny baj DGW
                była BKD+DSG '05 120kkm
                była BXE '08 190kkm
                no i nie ma :-)

Komentarz

• _tm_
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 2333
                  • Superb III (3V3)
                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                  • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                  • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez szkoda
                  Zamieszczone przez _tm_
                  no pszeesz danielcio pisał, że wersje z kratką stoją już w Poznaniu :roll:
                  Mi powiedzieli w salonie, że niby jeszcze nie ma homologacji cieżarowej i nie wiadomo czy samochody będą przerabiane na ciężarowe w Poznaniu, czy będą musiały już w takiej wersji wyjeżdzać z fabryki.

Komentarz

• szkoda
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 22543

uderz do danielcia, może coś źle zrozumiałem :?: :!:
                    saport techniczny baj DGW
                    była BKD+DSG '05 120kkm
                    była BXE '08 190kkm
                    no i nie ma :-)

Komentarz

• ufo
                      L&K
                      • 2008
                      • 1475
                      • Octavia III combi (5E5)
                      • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez Woytas
                      2.0 TDI o mocy 110 i 170 KM.
                      ja już mam "oko" na tego z 170 konikami i 4x4 :diabelski_usmiech

Komentarz

• shado
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 5315
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Tutaj jest szczegółowy cennik:

Za fajną wersję trzeba dać ponad 100k.
                        BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• daneczek76
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 3642
                          • Toyota

Narazie w cenniku niema w tańszych wersjach wyposażenia diselka.
                          [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• Misiekoctavia
                            Elegance
                            • 2005
                            • 891

Wersja ciezarowa bedzie tylko trzeba jeszcze troche poczekac
                            Ja niewiem czy ceny sa konkurencyjne bo ostatnio niesiedzialem w temacie malych SUV ale podejrzewam, ze zawrotnej furory ten model nie zrobi ze wzgledu na stylistyke. Kumpel myslal, ze Yeti to cos w rodzaju Combo, Roomstera itp. Musialem go uswiadomic, ze to jest maly SUV Mi autko bardzo pasuje i sie podoba, a biorac pod uwage, ze ma wiele wspolnego z Tiguanem, ktorego jezdzi juz cala masa stawiam na Yeti :diabelski_usmiech

Komentarz

• marlej108
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 4976
                              • Octavia III (5E3)
                              • CJZB 1.2 TSI 86 KM

czolem,

ja dokonalem ogledzin Yeti w niedziele - gapiac sie przez szybe do salonu i robiac fotki stojacego na zewnatrz zauwazyl mnie stroz i wpuscil do srodka ;-)) - widac wzbudzam zaufania haha ;-)

sam pojazd prezentuje sie ladnie, w srodku siedzi sie wyzej ale wlasciwie czlowiek czuje sie jak w osobowce. ladne zegary, troche plaskie fotele, z tylu ok. bagaznik taki sobie (czyli wydaje sie troche a la fabia a nie octavia). fajne duze kola.

nie wiem czy Yeti bedzie sie sprzedawal rewelacyjnie, troche w to watpie, bo w sumie to nie bardzo widze szeroka grupe odbiorcow. na drodze prezentuje sie ladnie, ale nie jakos dostojnie jak np. superb czy nawet wypucowana O2 (zwlaszcza czarna). Z uwagi na mniejszy bagaznik., jako pojazd rodzinny tez srednio go widze, to znaczy na pewno nie bedzie zly, ale za cene powiedzmy jakis 65k to mozna juz miec O2 z dieslem i to kombi... a tam bedzie tylko 1.2 TSI..... Mysle ze cena porownujac z Tiguanem, jest OK. (tych wersji z silnikiem 1.2 TSI....- tylko czy to poza miastem pojadzie?), natomiast porownujac z O2 to tak sobie wypada. O2 jest autem moim zdaniem bardziej uniwersalnym - i rodzinne, i firmowe, i eleganckie, i praktyczne. Yeti teoretycznie spelnia rowniez te wszystkie kryteria, ale jednak jakos do konca nie moge sie do niego przekonac... moze jak ich zaczne wiecej widziec na miescie to sie zakocham :-))) Na pewno jednak jest to dobry woz, i wcale nie gorszy od Toyoty Rav4. Ja po prostu tak sobie sie znam na SUV'ach, i na dodatek Yeti ma nieco nietypowy ksztalt przez co mi osobiscie np. przypomina nieco... podwyzszonego Roomstera z mniejszym bagaznikiem.... Mi w nim brakuje troche masy... jest jakby troche za maly... ale moze glupieje na starosc (ostatnio z pozadaniem spogladalem na Chevroleta Captiva.... ;-))) na szczescie cena nowego jest absurdalna (przez clo na auta spoza UE)

ps. zrobilem fotke Yeti vs Octavia - a doklanie ich zadkow - jak mi sie uda to wstawie jutro - na oko wypada ze wieksze toto Yeti ;-))
                              http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                              Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Big
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 6389

a ja sobie dzis pojeździełm ( i to również w terenie ) Yeti 2.0 TDI 4x4
                                Co do samego samochodu to jak dla mnie lekkie rozczarowanie. Wykonanie dobre, ale materialy gorsze niż w O II. Pozycja za kierownica jak dla mnie za wysoka, nawet w najniższym położeniu. Bagażnik malutki.
                                Co do własciwości jezdnych (jeździel Yeti z 17" alumami i napędem 4x4) to w terenie jest całkiem całkiem Na równym asfalcie jest super, ale na dziurawym i pofałdowanym asfalcie 17" alumy nie wyrabiają. Zdecydowanie lepsze byłyby 16" alumy.
                                Ogólnie auto takie sobie. Szału nie robi. W każdym razie nie jest to samochod dla mnie.
                                Czarny Elegance

Komentarz

• westwi78
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 2940

No chwile pojeździłem ostatnio wersja 2.0 tdi 140 km i.... no bez rewelacji. Niby to jeździ nawet fajnie, niby da się zjechać z drogi no ale w środku jest dość klaustrofobicznie, jakieś to wszystko plastikowe straszne. Bagażnika mały. Jakiś taki dziwny ten samochód.
                                  Żeby coś mieć to trzeba wydać ponad 100 tys a to za dużo.
                                  Do mnie jakoś nie przemawia.

Komentarz

• _tm_
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2004
                                    • 2333
                                    • Superb III (3V3)
                                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                    • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                                    • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez marlej108
                                    ps. zrobilem fotke Yeti vs Octavia - a doklanie ich zadkow - jak mi sie uda to wstawie jutro - na oko wypada ze wieksze toto Yeti ;-))
                                    Wg danych technicznych Yeti jest szersze niż O2.

Komentarz

• g_rego_r
                                      Rider
                                      • 2008
                                      • 496

Do mnie jakoś nie przemawia.
                                      do mnie również i jechałem nawet jako pasażer odczucia dużo gorsze niż z Octavki, nie dałbym tyle za to autko, ale to już tylko moje zdanie 8)

Komentarz

• westwi78
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 2940

Wg danych technicznych Yeti jest szersze niż O2.
                                        No centymetry centymetrami a odczucie swoje. Moim zdaniem przesiadka z octy do yeti to pół kroku wstecz. To już bym wolał scouta.

Komentarz

• Big
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 6389

Zamieszczone przez westwi78
                                          Moim zdaniem przesiadka z octy do yeti to pół kroku wstecz.
                                          Moje zdanie jest podobne. Prowadząc Yeti miałem wrazenie, że prowadze po prostu Roomstera tyle że wyżej zawieszonego. Użyte do wykonczenia plastiki też sugeruja że jest to auto klasy Fabia/Roomster. Octavia 2 pod tym względem jest o 2 klasy wyżej.
                                          Nie wspominajac juzo bagażniku którym Octavia po prostu nokautuje Yeti.
                                          Czarny Elegance

Komentarz

• Evil
                                            Rider
                                            • 2009
                                            • 721

troszkę nie rozumiem tutaj Was.
                                            Dlaczego każdy pisze, że bagażnik jest malutki. Normalnym jest to że przesiadając się z Octavi do jakiejkolwiek skody (nie licząc SB) to bagażnik ZAWSZE będzie mały, niewystarczający itd. Także narzekanie na "wielkość" bagażnika jest co najmniej dziwne.
                                            Ludzie z rodzinami jeżdżą fabią i mają bagażnik jaki mają... i nie jest to argument na minus. Jeżeli patrzy się na gabaryty Yeti to jakoś nie zauważam dysproporcji, między wymiarami budy, a pojemnością bagażnika.

Ja jeżeli miałbym myśleć o kupnie Yeti, to nie byłby to samochód uniwersalny, tylko jako drugi samochód w domu w przypadku mieszkania gdzieś w górach czy trudno dostępnych miejscach.

Co do cen.. wysokich.. no trzeba się już przyzwyczaić, że nie da się kupić samochodu za 50tysięcy co ma wszystko najlepsze, w wszystkim jest idealne a na dodatek mocne, zrywne, pojemne. Cena moim zdaniem jest jak najbardziej trafiona. Nie stać mnie to nie kupuje i tyle, i nie rozwodzę się na tematy, że drogie są samochody, że aby było bogate wyposażenie, to jeszcze droższe się auto robi itd.

O2 1,9 BXE+ 143KM/312Nm

Komentarz

• westwi78
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 2940

Ja jeżeli miałbym myśleć o kupnie Yeti, to nie byłby to samochód uniwersalny, tylko jako drugi samochód w domu w przypadku mieszkania gdzieś w górach czy trudno dostępnych miejscach.
                                              Drugi samochód za 100 tys, no to spoko W górach to raczej yeti nie pojedziesz to nie jest terenówka.

Ludzie z rodzinami jeżdżą fabią i mają bagażnik jaki mają
                                              No ja swego czasu z rodziną jezdziłem maluchem... i nie jest to argument in minus

Nie stać mnie to nie kupuje i tyle, i nie rozwodzę się na tematy, że drogie są samochody, że aby było bogate wyposażenie, to jeszcze droższe się auto robi itd.
                                              otóż to - nie kupuje

Ja mówięo swoich SUBIEKTYWNYCH odczuciach. A co do ceny to za te 110 tys to mam wypasiona octavie , a yeti mi nic nie zaoferuje dodatkowego oprócz 4x4 z czego skorzystam 5 razy w życiu. Takie moje zdanie i tyle, nie twierdze że to prawda objawiona

Komentarz

• g_rego_r
                                                Rider
                                                • 2008
                                                • 496

Zamieszczone przez Evil
                                                narzekanie na "wielkość" bagażnika jest co najmniej dziwne
                                                to nie kwestia narzekania tylko wyrażenia opinii
                                                i nie ważne czy
                                                Zamieszczone przez Evil
                                                Ludzie z rodzinami jeżdżą fabią i mają bagażnik jaki mają
                                                w tym wątku wyrażamy opinie o Yeti
                                                i ja takiego auta za tą kasę nie kupiłbym nawet jako drugiego gdyby było mnie stać.

Komentarz

• Perfee
                                                  Ambiente
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2005
                                                  • 179

Dzisiaj siedziałem w Yeti i już się wyleczyłem... Na co dzień jeżdżę O2. Ogólnie w Yeti jest mniej miejsca... Nie tylko bagażnik, ale podwyższony dach sprawia wrażenie, że jest mało miejsca na boki, bo auto ma inne proporcje niż Octavia.
                                                  Najbardziej mi się nie podoba, że w samochodzie z wyposażeniem Ambiente boczki drzwi i większość plastików jest twarda jak w Fabii, w przeciwieństwie do O2. :evil:

Ogólnie dalej uważam, że cena Yeti jest konkurencyjna w tym segmencie, ale ja bym sobie tego samochodu nie kupił...
                                                  Perfee
                                                  149 KM / 313 Nm by Masters Tuning

Komentarz

Pracuję...