sylwek44, Więc wyreguluj wodziki. Taniej to wyjdzie
Utopił 1,5 mln dolarów!
Zwiń
X
-
Utopił 1,5 mln dolarów!
- Gdzie mój samochód?
- W jeziorze.
-Cooo!?
-No, ale przynajmniej jest czysty...
Ten dialog z reklamy pewnych kosmetyków znamy chyba wszyscy. Niestety, tego typu wypadki nie są jedynie wymysłami scenarzystów i reżyserów. Samochody wjeżdżają do jezior z różnych, często głupich powodów. W zeszłym roku polskie media obiegła wiadomość o kierowcy busa, który wodował swojego mercedesa w jeziorze, bo bezgranicznie ufał wskazaniom nawigacji. To jednak przysłowiowy "pikuś" w porównaniu z tym, co spotkało właściciela pewnego bugatti veyrona z Teksasu.
Otóż, jak donoszą tamtejsze media, prowadzący swojego veyrona jegomość w czasie jazdy rozmawiał przez telefon komórkowy. W pewnym momencie - tu cytat - "przestraszył go nisko lecący pelikan". Kierowca "odbił" kierownicą, w czasie manewru upuścił jednak swoją komórkę. Gdy schylił się, by ją podnieść zjechał z drogi i wzniecając fontannę wody zaparkował warte półtora miliona dolarów auto w jeziorze.
Poza rozmawianiem przez telefon w czasie jazdy, kierowca wykazał się jeszcze większą głupotą. Pozostawione w jeziorze auto aż przez piętnaście minut "pyrkało" sobie radośnie na wolnych obrotach, aż zgasło, bynajmniej nie dlatego, że skończyło się paliwo. Oczywiście nie musimy tłumaczyć, co dzieje się z silnikiem, gdy do jego wnętrza dostanie się woda. Tej ostatniej nikomu nie udało się jeszcze sprężyć, więc na zniszczenie narażone są m.in korbowody, tłoki, zawory czy sprężarki. A dokładniej 16 tłoków, 64 zawory i cztery sprężarki...
źródło:Interia.pl
tu link i film
[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
-
-
Mnie to nie dziwi przecież to AMERYKANIN
A oni nie oszczędzają :P.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł"k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Niedaleko Leoncina koło Nowego Dw.Maz. mieszka moja kochana teściowa.
Opowiedziała mi kiedyś, że znajduje się tam droga, która prowadzi do Wisły. Na drugim brzegu znajduje się podobna droga.
Patrząc pod odpowiednim kątem, szczególnie w księżycową noc, ma się wrażenie, że w tym miejscu jest przeprawa przez Wisłę.
Ten zły kąt patrzenia wielu zgubił :szeroki_usmiech i popłynęli samochodem z nurtem.zdroofko
daszek
http://www.motostat.pl/user_images/13387/icon1.png [1500-3000 obr/min]http://emoty.blox.pl/resource/hi.gif | oryg. instrukcja obsługi Octavia II
Komentarz
-
Komentarz