Super, cieszymy sie i gratulujemy !
A moze tak razem napiszemy do skody, zeby zajela sie slynnymi drgawkami silnikow BXE na wolnych obrotach, bo zadna ASO ani zaden mechanik nie moze sobie z tym dac rady ?
Troche wstyd.....
Ja calkiem powaznie. Pozdrawiam serdecznie.
A czego się spodziewałeś po jednostce ośmiozaworowej :P która już ma swoje lata.
To, ze 1,9 tdi ma juz swoje lata wiemy, ale co maja drgawki stosunkowo nowych BXE do "wieku" tej jednostki.
A twoja "podryguje" ??? (widze, ze tez jestes w klubie bxe-owcow)
A co Wam te drgawki przeszkadzaja. Jezdzi to niech jezdzi, stoi sie tylko czasem i jest OK. Trzeba zrobic program i gnac przed siebie a nie zastanawiac sie na swiatlach czy bedzie bujac czy tez nie :diabelski_usmiech
To, ze 1,9 tdi ma juz swoje lata wiemy, ale co maja drgawki stosunkowo nowych BXE do "wieku" tej jednostki.
U mnie nie drga a mam też BXE, u Piotrek_OS też nie ma drgań.
A co Wam te drgawki przeszkadzaja. Jezdzi to niech jezdzi, stoi sie tylko czasem i jest OK. Trzeba zrobic program i gnac przed siebie a nie zastanawiac sie na swiatlach czy bedzie bujac czy tez nie :diabelski_usmiech
Mam nadzieje, ze zartujesz, tak dla rozluznienia atmosfery...., bo powaznie chyba tego nie napisales. A jezeli jednak powaznie, to troche przegiales.
Ja i wielu kolegow naprawde szukamy rozwiazania tego problemu !!! I jak narazie...nic.
[ Dodano: Sro 30 Gru, 09 07:04 ]
Zamieszczone przez AdamB
U mnie nie drga a mam też BXE, u Piotrek_OS też nie ma drgań.
No to super ! Zazdroszcze wam Panowie (ale zdrowo, bez zawisci!) i pozdrawiam.
Salvatore769, Czasem jak czytam co ludzie wymaga od tych blaszanych puszek do smiem twierdzic ze stawiaja im wyzej poprzeczke niz sobie
Jakis czas temu ASO wgrywalo nowy niby lepszy software do auta, ale potem znow problemy powrocily z tego co pamietam.
Maicroft, oczywiscie, ze masz racje w pierwszym zdaniu, ale przeciez to, iz chcemy, aby motorek mruczal rowniutko jak na kazdego innego dizla (i benzyniaka zreszta) przystalo nie jest do choroby stawianiem wysoko poprzeczki ?!!! A czy siedziales juz w takim BXE, w ktorym co ulamek albo pare sekund "potrzesuje" na jalowym tylkiem na siedzeniu ?? Sprobuj, moze raz czy dwa pomyslisz,ze to nic takiego, ale na codzien to zacznie wkurzac i myslisz : kurde przeciez to nie 125p ze zle ustawionym zaplonem tylko nowa, nowoczesna furka za troche kasy i...tak nie moze byc !
Ze softem to wiem, pewien garage wgral mi najaktualniejszy soft (tak mowil gosc, ja nie wiem co zrobili, czy mnie nie wydy.... ; dzisiaj oszustwo i sku......stwo czai sie na kazdy kroku, szkoda) i ... NIC !!!
Jedno mnie ciekawi : jaka jest przyczyna podrygow, dlaczego do teraz nikt jej nie znalazl, gdzie jej szukac ?? co nalezaloby wymienic (oczywiscie oprocz calego silnika), aby problem ustal ?? jakis sterownik (tak gdzies wyczytalem)?? czy nie warto byloby podjac szerszej dyskusji na ten temat, zlokalizowac problem, rozwiazac go i kazdy bylby zadowolony, przeciez to nie tylko w moim autku- wielu kolegow w golfach V i seatach tez to ma.
Ufff ! Sorry,, jezeli wyszlo na filizofowanie, chcialem tylko "podkreslic" grubsza kreska ten problem. Bede wdzieczny za rzeczowe reakcje. Pozdrawiam, no i zycze kolegom na jutro .............. Szampanskiego Sylwka !!!
Komentarz