Dacia Duster - rywal dla Yeti?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • celer
    Classic
    • 2010
    • 35

witam ile musze przygotowac kasy na wymiane rozrzadu tzn paska rolek i pompy? ale bez robocizny bo juz mam mechanika i wiem ile chce ale czesci musze kupic sam. moze z was ktos zamawial takie cos przez internet i ma jakis sprzet godny polecenia. prosze o pomoc. dziekuje.

[ Dodano: Wto 11 Maj, 10 16:28 ]
    czy ten zestaw zda egzamin http://www.allegro.pl/item1034871354...tavia_1_6.html
  • Woytas
    Rider
    • 2008
    • 279

Tak wygląda, w maju wchodzi do polskich salonów....
    Kilka obrazków jest na http://dacia.pl/

Musze stwierdzić, że ładnie wygląda jak na moje oko. I prawdopodobnie będzie ładnie - czyli rozsądnie kosztować. Dacia ma słabą "komunistyczną" markę. Ale jak widać małżeństwo z francuzami dobrze im robi. Sam o mały włos nie kupiłem Logana MCV, chyba najpojemniejszego combi na rynku, ale był za krótko w sprzedaży więc padło na dopracowaną Octavie Potem wprowadzili Sandero - na prawdę sympatyczne autko za rozsądną cenę. Teraz ten Duster..........

Niby to tylko Dacia, do tego z francuskim wpływem, niby oferują skromne wyposażenie... ale ja jestem pełen podziwu. Szkoda że polska motoryzacja niema przynajmniej takiego Logana MCV czy takiego SUV'ka.

Komentarz

• Jac_ek
      RS
      • 2009
      • 1733

Nie kupił bym Daci - dla zasady - lubię rzeczy sprawdzone. Może kiedyś tak ale teraz nie. Poza tym SUV'y to ani do miasta ani w teren się za bardzo nie nadają - na bulwary... no ale jak tu na bulwarze pokazać sie w Daci?
      Od suv'a juz wole takie combo jak scout, XC70, forrester itp.. a jak terenówka to tylko defender 110 łatwiej się w nim przekimac niż w 90 ;-)
      Co do podobania się - to mi się podoba to jak się samochód spisuje na codzień (dlatego nie kupie nigdy alfy) i ile czasu zajmuje jego obsługa ;-).
      - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• Kowal_ldz
        Rider
        S_OCP Member
        • 2008
        • 515

ale dla żony z dziećmi która tylko je wozi na angielski do szkoły i na zakupy która nie omija dziur tylko skupia się na jeździcie a nie posiadam 200 tys na małego suv'a typu Grand Vitara na wypasie kosztuje koło 150 ty więc wybierze taką Lancie bo brzydka nie jest :P
        autoKOWALSKIszkoła ul. Lutomierska 69 Łódź tel. 602 465 680 ZAPRASZAM !!!

VW POLO 9N 2004r. obecnie
        Skoda Octavia II 2007r. SPRZEDANA
        Skoda Octavia Combi II FL 2010r. obecnie

Komentarz

• krzycho*
          Ambiente
          • 2009
          • 201

Nie noszę żadnej urazy do daci i nawet przymierzaliśmy się z małżonką do sandero stepway na zdjęciach i folderach było OK. po wizycie w salonie „wara” mi opadła, badziew, tandetne wykonanie, materiały do kitu, swąd w środku od tapicerki i plastików (pewnie pochodzących z recyklingu), i dlatego (na szczęście) jeździmy Octavią pachnącą i wykonanie bez porównania .

Komentarz

• malgosk
            Ambiente
            • 2009
            • 148

Zobaczymy jak będzie wyglądał na żywca. Same rysunki nie wiele powiedzą o rzeczywistym wyglądzie.

A tak swoją drogą: jak można porównywać Dacię do Skody?

Automatyka to klocki LEGO dla dużych chłopców

Komentarz

• TREI
              Ambiente
              • 2008
              • 176
              • Alfa Romeo
              • BUD 1.4 MPI 80 KM
              • CJZA 1.2 TSI 105 KM

Też chciałem kupić dacie sandero, wykonanie jeszcze by uszło za taką kase ale nie podobała mi sie polityka cenowa tz. np.żeby dokupić klime to trzeba zamówić droższą wersje i tak jak byście chcieli mieć dobrze wypasiony samochodzik to cenowo równacie się z octavią TOUR Wybór należy do was 8)

Komentarz

• Gregor.
                Ambiente
                • 2009
                • 127

Po kilku dniach jazdy zastępczym Loganem, Dacii mówię stanowcze NIE. Strasznie słabe wykonanie, tak jakby była skierowana na rynek indyjski;p
                OGIEŃTEAM by OCP

President Taylor III + PRESIDENT ML-145

www.mgregor.pl
                www.pokerstrategy.com/u3JOTE - wejdź i graj! ; )

Komentarz

• szkoda
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 22543

widziałem dzisiaj dziada na żywca, na drodze, z zewnątrz IMO
                  saport techniczny baj DGW
                  była BKD+DSG '05 120kkm
                  była BXE '08 190kkm
                  no i nie ma :-)

Komentarz

• blackrs
                    RS
                    • 2008
                    • 4826
                    • Superb II combi (3T5)
                    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

a ja juz z 2 tyg temu siedziałem w srodkuw salonie mogłem anwet jazde próbna przeprowadzic ale brak czasu moze w nast tyg skocze do chlopaków mówili ze maja fajna tarske po lesie. wygalda całkiem ok w środku jak każde renault plastik i tyle meijsca całkiem sporo i w miare duzy bagaznik za 53 tys jest bogata wersja z silnikiem 1.6 napedem na przod za te peinaidze teraz nie ma nic nowego ciekawszego chyba bym wola to niz octavie 1 bo fajniejsza ogolnie. jeżdzac nim mozna zapomniec o istnieniu kraweżników a naped ma od nissana x-traila pzreswit podobno wiekszy niz w land cruserze
                    BYŁA o1 rs
                    BYŁA o2 1.6
                    JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• andrzejm
                      Drive
                      • 2010
                      • 51

Także zastanawiałem się nad Dacią Duster. Wykonanie dużo lepsze niż w loganie czy sandero. Ale porównując do Yeti:
                      1) Najtańszy Yeti Active 1.2 tsi 105 KM kosztuje 57.400 zł brutto. Porównywalny Duster 1.6 benzyna 105 KM wersja Laureate kosztuje ok. 53.000, ale bez ESP (ESP tylko w dieslu).
                      2) Przewaga Dustera to o 70 l większy bagażnik i chyba ok. 4 cm większy prześwit.
                      3) Jakość wykonania, montażu, tapicerki to ewidentna przewaga Yeti
                      4) Duster lepiej jeździ w terenie a Yeti w mieście (tak twierdzą tzw. znawcy)
                      5) I na koniec: coraz więcej 2-5 letnich dacii logan i sandero ma kłopoty z wyłażącą rdzą. Blachy nie są ocynkowane a (podobno) galwanizowane (nie wiem co to). Ale Dacia daje na blachy 6 lat gwarancji, więc jeśli ktoś kupuje auto na 3-5 lat to strachu nie ma. Ja jednak chcę jeździć nowym autem 8-10 lat więc dopłaciłbym te 4-5 tys. i wziął Yeti

Komentarz

• chopin
                        Ambiente
                        • 2009
                        • 212

A ja powiem o wrażeniach z jazdy Dusterem 4x4 diesel 110 kucy w wersji Laurete. Ogólne wrażenie duuużo lepsze niż w loganie. Jak na samochód budżetowy widać, że włożyli dużo pracy. Skrzynia 6 biegowa, krótkie przełożenia. 1,5 dCi znam i zdziwiło mnie, że w tym aucie był dość głośny ale już na 5 i 6 biegu o.k. Zawieszenie bardzo ładnie i cicho wybiera duże nierówności w terenie. Kierownica obszyta skórą (opcja za 300 zeta) mi odpowiada. Fotele trochę skromne ale skądś musi być ta cena. Zaskoczyła mnie sprężyna gazowa pod maską silnika. Generalnie na kiepskich drogach i bezdrożach wolałbym tego Dusterka (moja octa dostała po podwoziu w Bieszczadach). Na szosie - przeciwnie. Opisana wersja kosztuje od 64 tysiaków.

Komentarz

• daneczek76
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 3642
                          • Toyota

zastanawiam się gdzie są jakieś nadkola z tyłu bo taka goła blach nic dobrego nie wróży, tym bardziej jak się słyszy że blach słabe.
                          Załączone pliki
                          [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• rkb
                            RS
                            • 2008
                            • 2152
                            • Rapid Spaceback (NH1)
                            • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Z zewnatrz nie ma co sie czepiac ale w srodku ciasno i plastiki pomalowane na czarno z butelek po coli
                            Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• Morgoth
                              L&K
                              • 2010
                              • 1116

Widziałem Dustera pod sklepem w weekend, czarny na dyplomatycznych blachach, z czarnym bagażnikiem dachowym z logo Renault. Bardzo ładnie się prezentował na żywo, chociaż proporcje, czy raczej stosunek blach do szyb w tylnej części jest ... jakby to ująć .. dość nieoczekiwany, by nie rzec kontrowersyjny.
                              Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
                              G.B.Show

Komentarz

Pracuję...