1,8 TSI . Co mogę powiedzieć: bagaznik w porównaniu z Octavią wymięka kompletnie ,zwłaszcza jesli tak jak u mnie jest jeszcze koło zapasowe :evil: , ale dla dwóch osób nie potrzebuję większego. Przewiezienie 2 metrowej szafki z IKEA w octavi było pestką , w yeti stanowiło wielki problem ale dało radę :P Generalnie Yeti dzięki małym zwisom da sobie radę zdcydowanie lepiej w terenie niż scout ze swoimi potęznymi zwisami(zwłaszcza tylny). Poza tym w yeti wygodna pozycja za kółkiem, wysoko siedzisz lepiej widzisz, system tylnych siedzeń z Roomstera genialny, kazdy znajdzie pozycję dla siebie , mozna regulować nachylenie oparcia, przesuwać do przodu, po wyjęciu środkowego w bok, czy wyjąć praktycznie jednym ruchem całkowicie. Reasumując wybrałem yeti za scouta chcieli za dużo jak dla mnie.

Dla dwóch "normalnych" nie ma problema ,wyciągasz środkowe siedzenie a zewnetrzne zsuwasz do środka i jest super wygodnie- sprawdzałem.Wprawdzie nie mam 191 ale na brak szerokości nie narzekam. Co do miejsca na nogi to lepiej niż w Octavi, bo siedzi się wyżej

Dla dwóch "normalnych" nie ma problema ,wyciągasz środkowe siedzenie a zewnetrzne zsuwasz do środka i jest super wygodnie- sprawdzałem.Wprawdzie nie mam 191 ale na brak szerokości nie narzekam. Co do miejsca na nogi to lepiej niż w Octavi, bo siedzi się wyżej
oparcie z tyłu też średnio. Dla mnie porażka. A zabawa w przesuwanie też mi lata koło pióra. Rano tak po południu inaczej. Nie mam czasu na zabawę. Generalnie jak ktoś wozi z tyłu dwójkę 5-cio latków to OK. A później już tylko gorzej :evil:
oparcie z tyłu też średnio. Dla mnie porażka. A zabawa w przesuwanie też mi lata koło pióra. Rano tak po południu inaczej. Nie mam czasu na zabawę. Generalnie jak ktoś wozi z tyłu dwójkę 5-cio latków to OK. A później już tylko gorzej :evil:
Co do przesuwania to chyba dobrze mieć taką mozliwość, to nie oznacza że za każdym razem trzeba się w to bawić. Podsumowując z perspektywy byłego użytkownika Octavii i aktualnego Yeti uważam ,ze Yeti daje większe mozliwości w tym względzie i jest po prostu wygodnijsza :P

Co do przesuwania to chyba dobrze mieć taką mozliwość, to nie oznacza że za każdym razem trzeba się w to bawić. Podsumowując z perspektywy byłego użytkownika Octavii i aktualnego Yeti uważam ,ze Yeti daje większe mozliwości w tym względzie i jest po prostu wygodnijsza :P
Co kto lubi. Czekałem na Yeti. Byłem

siedzimy wysoko, dużo widać , zawieszenie pracuje przyjemnie ale wymaga przyzwyczajenia się o siedzenia dużo powyżej środka ciężkosci ( to samo miałem jeżdżąc focusem C-max). Znowu jak dla mnie zawieszenie za miękkie, brak "łącznosci z podłożem" wkurza na wybojach.
Komentarz