No dokladnie... porownanie mocy silnikow to bylo chyba 500 KM do 126 KM ?
Mysle ze roznica bylaby jeszcze mniejsza jakby dali Octe z silnikiem 1.8 - 2.0 TSI albo TDI bo wtedy na prostych by troche odrobil. Ale i tak na koncu gosc wybral na powrot do domu cztery kolka Audi ... a mnie sie nie podoba to Audi ..
O kvalitach Skody Octavia moze pohybovat ino blazen !
voltar, cały test ma na celu pokazanie że mocnym autem na mokrej nawierzchni się prawie nie da jeździć, na suchym torze audi jest o 14 sek. szybsze o ile dobrze pamiętam, jakby na mokrym koleś korzystał z pełnej mocy audicy to nie wyszedł by z pierwszego zakrętu.
Jak już porównywać auta to lepiej http://videos.streetfire.net/video/1...-vs_177947.htm coś takiego.
voltar, cały test ma na celu pokazanie że mocnym autem na mokrej nawierzchni się prawie nie da jeździć, na suchym torze audi jest o 14 sek. szybsze o ile dobrze pamiętam, jakby na mokrym koleś korzystał z pełnej mocy audicy to nie wyszedł by z pierwszego zakrętu.
Jak już porównywać auta to lepiej http://videos.streetfire.net/video/1...-vs_177947.htm coś takiego.
Przeciez wiem o czym byl test skoro go tu zacytowalem ...
Test mowi takze ze moc auta na kretej trasie a nie tylko mokrej nie jest taka wazna i inne duzo slabsze auto o bardzo dobrym zawieszeniu i trakcji prawie mu nie ustepuje.
W zasadzie zakrety te auta pokonywaly w takim samym tempie, roznica byla na prostych. Niewielka bo i prostych bylo malo.
Reasumujac jako przeciwnuka Audi dobrali mu godnego rywala Skode.
Nie kazde auto tak dobrze zachowuje sie w zakretach jak Octavia.
Ciekawy jestem wyniku tej czasowki gdyby Octavia miala powiedzmy 200 konny silniik ... moze by nawet wygrala ...
a ja uważam że do testu wzięto skrajności: bardzo dobre i mocne(audi) i bardzo słabe,miękkie auto (skoda).A test pokazał iż właśnie nawet słabym autem w skrajnych warunkach da się pojechać przyzwoicie o ile kierowca jest dobry.
a ja uważam że do testu wzięto skrajności: bardzo dobre i mocne(audi) i bardzo słabe,miękkie auto (skoda).A test pokazał iż właśnie nawet słabym autem w skrajnych warunkach da się pojechać przyzwoicie o ile kierowca jest dobry.
Taki byl ten test ale to byly silnikowe skrajnosci , a Octavia nie jest miekkim autem w swojej klasie.
Komentarz