Pierwsze przedstawicielstwo CleioCars Polska

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LUKI
    RS
    • 2005
    • 5776

Bareq, przeczytaj cały temat - wszytkie strony to bedziesz widział.

Moje (nico21) sa ta 1 stronie, a wasyla i chestera na 4 stronie.

Poczekaj tez bo moze wolno ci net chodzi i nie zdarza sie załadowac !!
    kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

Od 1 stycznia 2006 rozpocznie działalność pierwsze oficjalne przedstawicielstwo firmy CleioCars Polska. W grudniu została podpisana umowa z firmą Dream Broker.

Dzięki temu od 1 stycznia 2006 roku klienci CleioCars Polska z województwa małopolskiego będą mogli również korzystać z usług przedstawicielstwa usytuowanego w centrum Krakowa.

Jakub Radłowski, radca prawny firmy Dream Broker, podkreślił, że wybór padł na CleioCars Polska, ponieważ dzięki temu partnerstwu Dream Broker będzie mogła oferować swoim klientom szeroki wachlarz nowych samochodów w atrakcyjnych cenach w porównaniu z ofertą polskich dealerów.

CleioCars Polska zamierza uruchomić przedstawicielstwa w największych miastach Polski w celu ułatwienia swoim klientom dostępu do swoich usług.

Od czasu rozpoczęcia swojej działalności oferta pierwszego polskiego brokera samochodowego - CleioCars Polska - spotkała się z dużym zainteresowaniem ze strony polskich klientów. W odpowiedzi na zapytania ofertowe zostało przygotowane ok. 2500 ofert handlowych.

Od sierpnia 2005 roku liczba oferowanych modeli została potrojona. CleioCars Polska proponuje również swoim klientom leasing, kredyt, oraz interesujące pakiety ubezieczeniowe.

[mojeauto.pl]

KLIK -> STRONA GŁÓWNA CLEIOCARS

KLIK -> CENNIK OCTAVII
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• mariobros
      Rider
      S_OCP Member
      • 2005
      • 551

Sprawdzałem ich ofertę...

...na długo przed tym, zanim kupiłem O II. Były tam bardzo korzystne ceny, za cenę swojej obecnej O II mogłem mieć auto z silnikiem 2.0 TDI i chyba, z tego co pamiętam, jeszcze zostawało. Ale zabrakło mi odwagi, aby kupić auto nie u dilera, a w nieznanej na naszym rynku firmie. Myślę, ża nikt, kto będzie miał wyłożyć kilkadziesiąt kPLN nie będzie skłonny do eksperymentów w tej materii... Może to zaściankowe myślenie, ale, jak to mówią "bliższa ciału koszula..."...
      Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
      Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

ja jestem ciekaw, ile oni sa w stanie zejsc z tej swojej ceny z "upustem".
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm

Komentarz

• MiKruS
          RS
          S_OCP Member
          • 2004
          • 7976

Re: Pierwsze przedstawicielstwo CleioCars Polska

Zamieszczone przez szkoda
          W odpowiedzi na zapytania ofertowe zostało przygotowane ok. 2500 ofert handlowych.
          LOL
          Podoba mi sie ten fragment.

Znaczy, ze wyznacznikiem pozycji firmy na rynku jest ilosc przygotowanych ofert? :lol:
          TDI 205PS

Komentarz

• Ziomal
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 5841
            • Octavia I (1U2)
            • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Octavia Classic 1,9 TDI 77 kW 69 500 PLN (kwota w salonie) 13% 60 200 PLN (kwota u nich) nie powiem ładny upust Ciekawe jak to z gwarancją hmm
            Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• mariobros
              Rider
              S_OCP Member
              • 2005
              • 551

Ale zrób tak...

Zamieszczone przez Ziomal
              Octavia Classic 1,9 TDI 77 kW 69 500 PLN (kwota w salonie) 13% 60 200 PLN (kwota u nich) nie powiem ładny upust Ciekawe jak to z gwarancją hmm
              ...Spróbujesobie wyobrazić, że chciesz kupić właśnie takie auto. Kupisz u nich, nawet uwzględniając te 13% upustu? Myślę, że potrzeba długiego czasu, aby statystyczny Kowalski, a więc ja czy Ty, był gotów tak sobie pójść i położyć na stole 60kPLN... To kwestia z jednej strony zmiany świadomości kupujących, a z drugiej - firma musi się uwiarygodnić na naszym rynku (wiarygodność za granicą niekoniecznie ma proste przełożenie na wiarygodność na danym rynku)...
              Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...

Komentarz

• BioBogon
                Elegance
                • 2005
                • 921

Re: Ale zrób tak...

Zamieszczone przez mariobros
                ...Spróbujesobie wyobrazić, że chciesz kupić właśnie takie auto. Kupisz u nich, nawet uwzględniając te 13% upustu? Myślę, że potrzeba długiego czasu, aby statystyczny Kowalski, a więc ja czy Ty, był gotów tak sobie pójść i położyć na stole 60kPLN... To kwestia z jednej strony zmiany świadomości kupujących, a z drugiej - firma musi się uwiarygodnić na naszym rynku (wiarygodność za granicą niekoniecznie ma proste przełożenie na wiarygodność na danym rynku)...
                Nie bardzo kumam o co Ci chodzi. Jak idziesz do normalnego salonu to co nie wykładasz kasy na stół? Chodzi Ci o kredyt czy jak?

Z tego co na stonie firmy czytałem to są tam formy zabezpieczenia kasy do czasu sprowadzenia auta, więc jakiegoś ryzyka z dawaniem im szmalu to nie ma za bardzo.

Jedyna rzecz, która jest problematyczna to gwarancja i rękojmia. Jak przyjdzie co do czego to nie będzie do kogo iść pyszczyć o zmianę samochodu itp. itd. Ja bym się skusił przy rabacie 13%. No, ale na razie to trzeba wyeksploatować obecną octę k
                Leon FR 2.0TDI 170KM

Komentarz

• Ziomal
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 5841
                  • Octavia I (1U2)
                  • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Ja też nie rozumiem , no własnie chodzi o tą gwarancję jak pojedziemy do ASO i oni zobaczą jakąś inną pieczątke nie ździwiłbym się gdyby szlak trafił gwarancję.

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• Maicroft
                    Moderator
                    S_OCP MemberModeratorr
                    • 2004
                    • 25757
                    • Audi

Auto ma gwarancje europejska. To tak jakbysmy kupili auto w Niemczech i tu je przywiezli. Gwarancje na auto daje producent, a nie diler.
                    Spritmonitor.de

Komentarz

• BioBogon
                      Elegance
                      • 2005
                      • 921

Dobra, ale jest jeszcze rękojmia przy zakupie, z której można np. zażyczyć sobie wymiany auta jak nie będą w stanie naprawić go i to niezależnie od gwarancji. Z tym może być problem jak trafi się nam wyjątkowo feralny egzemplarz... :?
                      Leon FR 2.0TDI 170KM

Komentarz

• mariobros
                        Rider
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 551

Zamieszczone przez BioBogon
                        Nie bardzo kumam o co Ci chodzi. Jak idziesz do normalnego salonu to co nie wykładasz kasy na stół? Chodzi Ci o kredyt czy jak?

(...)
                        Już wyjaśniam Kupując auto w salonie u dilera kupujesz razem z nim jakąś tam pewność, że gdy coś się będzie działo, to przyjedziesz w to samo miejsce (ostatecznie inne ASO) i będziesz odpowiednio potraktowany. Ja ni-hu-hu nie wiem, co by było, gdyby np. auto miało jakiś poważniejszy feler, jak byłoby wtedy z gwarancją itp... O to mi chodzi. Wykładając kasę u dilera (niekoniecznie w sensie dosłownym) oczekujesz, że auto nie jest jedyną rzeczą, która się w tej kwocie mieści

Komentarz

• BioBogon
                          Elegance
                          • 2005
                          • 921

Już wyjaśniam Kupując auto w salonie u dilera kupujesz razem z nim jakąś tam pewność, że gdy coś się będzie działo, to przyjedziesz w to samo miejsce (ostatecznie inne ASO) i będziesz odpowiednio potraktowany. Ja ni-hu-hu nie wiem, co by było, gdyby np. auto miało jakiś poważniejszy feler, jak byłoby wtedy z gwarancją itp... O to mi chodzi. Wykładając kasę u dilera (niekoniecznie w sensie dosłownym) oczekujesz, że auto nie jest jedyną rzeczą, która się w tej kwocie mieści
                          True, true
                          Kto nie ryzykuje ten nie zyskuje (w tym przypadku 13%)

Mam nadziej, że ich oferta się poszerzy o inne marki i za parę latek wciągne jakąś nufke sztuke z bonusowym procentem np. Honde Accord albo jakąś terenówe k
                          Leon FR 2.0TDI 170KM

Komentarz

• szkoda
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 22543

wlasnie wyczytalem, ze skoda nie udziela tzw. eurogwarancji, czyli, ze majac samochod na gwarancji, kupiony w polsce, nie mozemy go bezgotowkowo naprawic u zagranicznego dilera.
                            gwarancja obowiazuje tylko na terenie polski, natomiast mozna uzyskac zwrot pieniedzy za gwarancyjna naprawe auta za granica przedstawiajac rachunki za taka usluge.
                            wobec tego, w przypadku tego Cleio nalezaloby dokladnie przestudiowac warunki gwarancji, bo jezeli to tak dziala rowniez w druga strone - samochod kupiony u dilera za granica tylko tam bedziemy mogli bezgotowkowo naprawiac to dupa blada.

LINK DO ARTYKULU
                            była BKD+DSG '05 120kkm
                            była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Ziomal
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 5841
                              • Octavia I (1U2)
                              • BFQ 1.6 MPI 102 KM

i za parę latek wciągne jakąś nufke sztuke z bonusowym procentem np. Honde Accord albo jakąś terenówe
                              Ty już serca nie masz chcesz honde ? ja mam taki niesmak do marki owej .

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• BioBogon
                                Elegance
                                • 2005
                                • 921

i za parę latek wciągne jakąś nufke sztuke z bonusowym procentem np. Honde Accord albo jakąś terenówe
                                Ty już serca nie masz chcesz honde ? ja mam taki niesmak do marki owej .
                                Honda Accord mi się podoba z wyglądu i silnik 2.0 ma super stosunek cena do osiągów. Nie drążyłem tematu Hond ogólnie, ale obiegowa opinia jest o nich, że są k

Ostatnio strasznie się podpalam na nowego Suzuki Grand Vitare. Mam już dość polskich kraterów i srania się z haczeniem o krawężniki. Mam jeszcze dużo czasu na decyzję :wink:
                                Leon FR 2.0TDI 170KM

Komentarz

• szkoda
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2005
                                  • 22543

Ostatnio strasznie się podpalam na nowego Suzuki Grand Vitare. Mam już dość polskich kraterów i srania się z haczeniem o krawężniki. Mam jeszcze dużo czasu na decyzję :wink:
                                  z tymi kraterami to racja, ale ja sie mocno zdziwilem jakie te samochody pokroju grand vitary sa male w srodku!
                                  była BKD+DSG '05 120kkm
                                  była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Ziomal
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2005
                                    • 5841
                                    • Octavia I (1U2)
                                    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Ja to nie ważne jaki samochód bym kupował tylko w Dieslu chyba że coś z wyższej półki koło 4 litrów

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• huwe
                                      Elegance
                                      S_OCP Member
                                      • 2005
                                      • 976

Panowie: wszyscy zajęliście się gwarancją - ja wtrącę tutaj tylko małe co nieco. Mianowicie: gwarancja ( zgodnie z obowiązującymi przepisami ) jest dobrowolna i udzielana przez producenta danego przedmiotu. Podkreślam: dobrowolna - t producent określa czas jeje trwania i zakres obowiązywania.
                                      Natomiast istnieje cos takiego jak " niezgodność towaru z zawartą umową sprzedaży konsumenckiej"- tutaj podmiotem odpowiedzialnym względem nas, czyli kupujących jest sprzedawca. Odpowiedzialność ta trwa dwa lata, i w jakikolwiek sposób nie jest powiązana z gwarancją, aczkolwiek bardzo często z nią mylona. Zainteresowanych odsyłam do pasjonującej lektury ustawy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej.
                                      Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• BioBogon
                                        Elegance
                                        • 2005
                                        • 921

Zamieszczone przez huwe
                                        Panowie: wszyscy zajęliście się gwarancją - ja wtrącę tutaj tylko małe co nieco. Mianowicie: gwarancja ( zgodnie z obowiązującymi przepisami ) jest dobrowolna i udzielana przez producenta danego przedmiotu. Podkreślam: dobrowolna - t producent określa czas jeje trwania i zakres obowiązywania.
                                        Natomiast istnieje cos takiego jak " niezgodność towaru z zawartą umową sprzedaży konsumenckiej"- tutaj podmiotem odpowiedzialnym względem nas, czyli kupujących jest sprzedawca. Odpowiedzialność ta trwa dwa lata, i w jakikolwiek sposób nie jest powiązana z gwarancją, aczkolwiek bardzo często z nią mylona. Zainteresowanych odsyłam do pasjonującej lektury ustawy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej.
                                        Wszystko pięknie, ale przypomne, że mówimy o kupieniu samochodu za granicą kraju i zaczyna tu wchodzić w grę prawo międzynardowe, adwokaci za granicą, tłumacze przysięgli itp. itd. To prawie pewne, że firma pośrednicząca nie udziela rękojmi, bo niby dlaczego. W takich sytuacjach to sceptycznie bym podchodził do możliwości egzekwowania tego typu rzeczy.

Zamieszczone przez szkoda
                                        z tymi kraterami to racja, ale ja sie mocno zdziwilem jakie te samochody pokroju grand vitary sa male w srodku!
                                        Faktycznie jest jakoś tak widziałem to np. w Jeepie Grand Cheeroke, Hondzie CRV i Vitarze. Strasznie wysoko się siedzi tzn. podłoga jest wysoko, ale ja to sobie tłumacze napendem na 4 koła :roll:

Ogłądałem Vitare w salonie i w środku wygląda bardzo fajnie. Wszyscy dziennikarze rozpływają się nad zawieszeniem i napędem. W Polsce jest narazie tylko benzyna 2.0, ale u Niemców już można dieselka kupić 1.9.

Ach, jak fajnie wciągnąć nowe auto :szeroki_usmiech
                                        Leon FR 2.0TDI 170KM

Komentarz

• szkoda
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2005
                                          • 22543

Ach, jak fajnie wciągnąć nowe auto :szeroki_usmiech
                                          ojjjj, nic nie mow, bo ja sie juz troche przyzwyczailem do mojego
                                          sorry za OT
                                          była BKD+DSG '05 120kkm
                                          była BXE '08 190kkm

Komentarz

• arci9
                                            RS
                                            • 2004
                                            • 2007

Zamieszczone przez huwe
                                            Natomiast istnieje cos takiego jak " niezgodność towaru z zawartą umową sprzedaży konsumenckiej"- tutaj podmiotem odpowiedzialnym względem nas, czyli kupujących jest sprzedawca. Odpowiedzialność ta trwa dwa lata, i w jakikolwiek sposób nie jest powiązana z gwarancją, aczkolwiek bardzo często z nią mylona
                                            Czy masz na myśli rękojmie? Czy piszesz o jeszcze czymś innym :?:
                                            Bo rękojmia jest tylko na rok.

Komentarz

Z ta gwarancja u Dilera to nie jest az tak kolorowo juz nie wspomne o rekojmii. Czy ktos cos probowal reklamowac u dilera?. Bronia sie rekami i nogami

Komentarz

• KLOCek
                                                Rider
                                                S_OCP Member
                                                • 2005
                                                • 411

Czy ktoś już może korzystał z ich usług ?
                                                Szykuję się powoli...

Komentarz

• MiKruS
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2004
                                                  • 7976

AutoPort z Płocka - dealer Skody tez sie w to bawi:

Domena Brokerauto.pl nadal jest dostępna na sprzedaż. Wystarczy złożyć ofertę.
                                                  TDI 205PS

Komentarz

Pracuję...