perfex, powiedz mi co to jest to DV i gratuluje roboty tylko czemu padł wybór na Unitronic
Superb wygrywa porównanie kosztów eksploatacji.
Zwiń
X
-
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEMTagi: Brak
-
-
Jak wynika z testów przeprowadzonych przez specjalistów z niemieckiego ADAC, Skoda Superb 1.9 TDI oferuje najniższe koszty eksploatacji wśród aut klasy wyższej średniej.
W badaniach auto uzyskało średnią 48,8 eurocentów na kilometr. Na kolejnych miejscach uplasowały się samochody Opel Signum 1.9 CDTI oraz Hyundai Sonata 2.4 16V. W klasie średniej Skoda Octavia Tour 1.4 uzyskała wynik 37,9 eurocentów/km, co dało jej drugą pozycję za Chevroletem Rezzo 1.6 SE, zasilanym autogazem.
W testach brano pod uwagę takie czynniki jak cena nowego samochodu, utrata wartości, koszty stałe takie jak podatki i ubezpieczenie, a także opłaty eksploatacyjne obejmujące wydatki na paliwo, opony oraz naprawy.
[motofakty.pl]
------------------------------------
ciekawe, czy podobnie wygladaloby to w polsce?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
-
-
Sadze, ze u nas moze byc troche inaczej, bo Niemcy np przy wykupieniu ubezpieczenia biora pod uwage cos takiego, jak ilosc takich samochodow ilosc wypadkow z udzialem takiego auta itd. Dlatego np Golf IV moze miec drozsze ubezpieczenie niz taka Skoda SuperB, bo tych drugich jest mniej.
Tak samo, u nas jednak LPG dalej jest troche tansze od Pb 95.
U nas prym beda wiodly male autka typu SC LPG, Panda LPG itd, niski koszt zakupu niski spadek wartosci i niskie koszty utrzymania. A najlepiej wypadlo by w tej chwili Tico LPG, ale juz go nie sprzedaja :twisted:
Komentarz
-
-
Re: Superb wygrywa porównanie kosztów eksploatacji.
Prawie 49 eurocentów na kilometr ? To wychodzi jakieś 1,75 - 1,85 PLN.Zamieszczone przez szkodaW badaniach auto uzyskało średnią 48,8 eurocentów na kilometr. Na kolejnych miejscach uplasowały się samochody Opel Signum 1.9 CDTI oraz Hyundai Sonata 2.4 16V. W klasie średniej Skoda Octavia Tour 1.4 uzyskała wynik 37,9 eurocentów/km, co dało jej drugą pozycję za Chevroletem Rezzo 1.6 SE, zasilanym autogazem.
Nieco drogo - chyba już taksówki są tańsze...Octavia Kombi ASV 114KM 256Nm @ 148KM 330Nm by ALI - polecam tego tunera...
Komentarz
-
To prawda ale szybko poprawiłem sie , bo przeczytałem test na WP i sie wkurzyłem . Sorry bardzo

Komentarz